Most már nem utálja senki a zsidókat Magyarországon?
Az 1967-es, un. 6 napos haboruban a picike Izrael alaposan elverte a Szovjetunio altal penzzel, fegyverrel, propagandaval, harci egysegekkel tamogatott egyesitett arab csapatokat. Akkor MO-n a legtobb ember a SZU ellen drukkolt, es a gyozelem miatt az antiszemitizmus - nagyapan szerint - egybol majdnem nullara szallt.
Aztan nezz vegig a GYIK-on, mi van ma (vagy volt 3 honappal ezelott).
Ugyanez volt 1949-ben is, hiszen a zsidok jelentos haderot kepviseltek a magyar szabadsagharcban. Ez sem akadalyozta meg, hogy Horthyek kiadjak a zsidokat a nemeteknek.
Szoval, valtoznak az idok.
Az 1848-as szabadságharc idején a 180 ezres honvédségből 20 ezer zsidó (Forrás: Kossuth jászberényi nyilatkozata) Ebből 76 hadnagy, 29 főhadnagy, 30 százados, 8 őrnagy, katonaorvos 56.
„Magyarország a mi édesanyánk, mely szült és nagyra növelt bennünket honpolgároknak, ha sok helyen kegyetlenül üldöznek is… nem szabad gyűlöletnek és bosszúnak tért engedni” - buzdította a zsidó fiatalokat Königsberger Lajos szombathelyi rabbi is.
1898-ban Hoffmann Adolf egykori honvéd főhadnagy írta:
„Én ugyan mostoha gyermeke voltam e hazának megfosztva minden politikai és polgári jogtól, lenézve, megvetve, de én szerettem hazámat. Siettem, vittem fiatal életemet a haza oltárára és sorakoztam a többi lelkesült fiatalsághoz, azon zászló alá, melyre a legszentebb eszme volt felírva: ”szabadság, egyenlőség, testvériség”
Szélsőjobbos szavazók ugyan úgy megvannak.
Az más kérdés hogy a jobbiknál rájöttek hogy nem fog egy centit sem gyarapodni a párt ha a szélsőségeseket gyűjtik! Vagyis most nekiállnak majd zsidóbarátabbnak lenni és aztán kiderül hogy a náci oldal vagy a mérsékeltek nyernek...
Bár valoszínűbb hogy a náci oldal kicsit megbújik, cserébe hogy nőjön a párt! Ezeknek a kétszínűeknek nem szabad hinni!
Szóval a szavazók nem változtak csak most ügyesebben hazudoznak a politikusaik...
Kedves Kérdező!
Sajnos nem tudom osztani a véleményedet. A zsidógyűlölet nagyjából 2006-2008 között jelenhetett meg igazán szélesebb platformon, a Jobbik színrelépésével, és a világgazdasági válsággal.
Bár igaz, hogy a Jobbik, mióta bekerült az Országházba, konszolidálta magát, de ez nem jelent teljes pálfordulást.
Főleg nem a keménymag szavazói körében, akik megtaláltak bennük valamit, és nem azért sorakoztak fel mögéjük (ez a többség), mert pusztán megcsömörlöttek a magyar politikától.
Szegedi Csanád esete miatt nem lesz kevésbé antiszemitizmus. Sőt, inkább botrány-szagú volt az ügy, és kínos magyarázkodások voltak radikális jobboldali újságokban. Ne felejtsük el a Zala megyei jobbikos politikus épp nem sokkal korábban megesett "fajtisztaság"-vizsgálatát sem.
Természetesen Vona a Szegedi-ügyet megpróbálta felhasználni a párt előnyére, mint: lám, mi nem az ember vérével foglalkozunk.
A Fidesznél pedig sosem volt jelen az antiszemitizmus. (Persze, vannak periférikus esetek, ahol vidéken előfordul ilyen, mint Székhelyi kitiltása Egerből, de nem ez a jellemző.)
Ettől függetlenül Áder János látogatása Izraelben csupán diplomáciai gesztus volt. És ne felejtsük el, hogy azt éppen Kövér kitiltása előzte meg, ezért nem ő ment.
Emellett a temetők ízléstelen megrongálása, vagy a Wallenberg-emlékmű összefirkálása (bár azt a Horthy-szobor meggyalázása előzte meg), nem azt mutatja, hogy változna a mentalitás.
Azok az "aggódó levelek", amiket viszont Wiesel, vagy az amerikai képviselők írnak, nem igazán komolyan vehetőek, főleg, hogy olyan szándékosan manipulatív "felmérésekre" is hivatkoznak, mint hogy az ország 63%-a antiszemita, amit olyan kérdések feltevésével "állapítottak meg", amelyek egyáltalán nem antiszemitizmust kutattak. Ezzel pedig csak olajat öntenek a tűzre.
Az is igaz, hogy mióta megtörtént a holokauszt, a zsidóság már kiemelten óvott helyzetben van, ezért a legapróbb (és legjogosabb) kritikákat is antiszemitizmusnak bélyegzik, mint Günter Grass levelét, ahol csupán arról írt, hogy talán nem okos dolog Izraelnek atomtengeralattjárókat adni. Ki is tiltották, csakúgy, mint fentebb említett Kövér Lászlót, pusztán Nyirő újratemetése miatt.
Hogy mikor lesz ennek a tragikomédiának vége, azt nem tudom.
Szia!
Spanyolországban nagyon utálják őket, szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!