Magyarországon miért nem kap senki semmilyen büntetést állatkínzásért?
Nem hogy börtönt, de semmit. Mit lehetne tenni? Hogy lehetne elindítani valamit ennek az érdekében?
Ne mondja nekem senki, hogy nekünk nincs szavunk, elvégre mi vagyunk a nép..
Én pontosan ugyanúgy büntetném ahogy az ember elleni tetteket.
Annyi a kérdés,hogy hol húzzuk meg a határt?
Kisemlősöknél?Hüllőknél?
Azért mert egy állat élete nem ér annyit, ha emberölésért nem kapnak életfogytiglant, akkor miért kéne valamit is kapniuk az állatkínzásért?
Jaj szegény állatok, majd ha ráérek megsiratom őket...:P
Hát érdekes a fejlettebb országokban igenis börtönt (is) kapnak érte..a "fejlődést" itt is el kéne már kezdeni..
Am meg a kínzás egyértelmű dolog...bármilyen állatnál.
Azért mert gyakran nem bizonyítható ki tette. Kevesen jelentik fel az állatkínzót/nem tanúskodnak stb.
Egyébként aki állatokat kínoz az az embertársaival sem fog jobban bánni.
én csak épp nem értem, hogy máshol hogy lehet akkor bebizonyítani, más országban miért megy ez jobban...
komolyan mondom...néha már a szememben Magyarország csak egy undormány pocsolya, sok szemét köcsöggel benne...
Mégis miért ne érne annyit?Nem vagyok zöld,meg állatvédő,de szerintem egy kutyának is pont ugyanannyi joga van az élethez mint egy embernek.Miben vagyunk különbek?
Szerintem ők nem rendeznek világháborúkat,nem írtják ki a saját fajtájukat mert nem olyan a szőrzete mint nekik.
Lehet hogy talán többet is érnek.
A kisebbségi gyilkosok is szabadulnak 5-6 év után, ezek után mit vársz.
Gyűlölöm az állatkínzókat, szadizmus szerelmesei, szemétládák. Persze, ha valaki véletlen megagyalja őket, akkor már jön a rendőr...
Azért nincs teljesen igazad.
A helyzet katasztrofális de igenis van aki börtönt kapott!
Az érdi lógyilkos aki a 13 éves lány szeme láttára lőtte le a lovat 1 év letöltendőt kapott másodfokon!
És asszem még volt aki felfüggesztettet kapott.
Sajnos kevés bíró meri a letöltendőt felvállalni szerintem de szerencsére lassú javulást látok.
Ez egy lassú folyamat lesz és ha az emberek kikényszerítik akkor haladni fog!
Én csak drukkolni tudok hogy minél tőbben védjék harciasan az állatokat hisz a lógyilkos is az emberek és a változó szemléletük miatt kapott végre letöltendőt!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!