Szerintetek feladata-e egy államnak az egyház (ak) támogatása az adófizetők pénzéből?
abszolúte ellenzem, hogy az én adómból finanszírozzák az egyházakat. és szerintem ez minden nem hívőt sért bizonyos szinten. az egyházi adóból mikor fognak engem segélyezni? életemben közöm nem volt az egyházhoz, ne az én pénzemen tartsák jól a papokat. még ha csinálnának is valamit, de nem: oké, vannak köztük akik tanítanak, miegymás, a azért fizetni, nyugdíjazni valakit, mert végigimádkozza az életet? tartsák el őket a hívők.
lehet itt beszélni keresztényi szeretetről meg segíteni akarásról, de az embereknek (nekem sem) nem lehet megmondani, hogy miben higgyenek vagy ne higgyenek. ez nevelés, hozzáállás kérdése. és én nem vagyok hajlandó pénzt kiadni valamire, amit ellenzek.
Szerintem igen. Egyrészt a kultúránk nagyon jelentős részét képezi, amit az állam alapvető feladata őrizni, fenntartani, másrészt olyan feladatokat lát el, amit az államnak kötelessége, de sokkal magasabb színvonalon.
Van sokkal kevésbé támogatandó tétel is a költségvetésben, pl a prostituáltak érdekvédelmi szövetsége, de szerencsére egyelőre még nem mondhatja meg az ember mire költsék az adóját.
Igen, de csak a hitéleti tevékenységet, és ne politikai kegyek alapján dőljön el a támogatás, mint mostanában.
Egyetértek azokkal is,a kik szerint elvben helyesebb lenne, ha az állam egyáltalán nem támogatná az egyházakat, de ahhoz egy teljesen más gazdasági, társadalmi felépítés és adórendszer kéne, olyasmi mint Amerikában. Nálunk, ahol egy vállalkozó pénzének 80 %- a adóba megy, meg ahol a munkavállalók is agyonadóztatottak, na meg az általános szegénység mellett nem marad az embereknél annyi annyi pénz, hogy fenntartsák az egyházaikat. Különös tekintettel arra, hogy az egyházak híveinek jelentős része öreg, szegény, évi pár 1000 Ft-nál többet nem tud adni, az meg semmire se elég.
Tehát én a hitéletet támogatnám valamennyire, de az intézményeket már valószínűleg nem. Különösen nem úgy mint most Magyarországon, hogy miközben az önkormányzatok nem tudják fenntartani az iskoláikat, az egyházaknak erre valahogy bőven van pénzük és tömegesen veszik át a volt önkormányzati iskolákat.
És végül normatív alapra kéne helyezni a finanszírozást évtizedekre felállított szabályrendszer alapján, hogy ne az legyen, ami most, hogy az egész egyházi hierarchia nyakig fideszes, mert onnan várnak több pénzt, a katolikus érsekek, püspökök egyenesen dicshimnuszokat zengenek Orbán Viktorról.
az egyházak tartsák fent magukat lényegtelen milyen kormány van
ÉN had ne adózzak 1 olyan dologért amit ellenzek
amikor az egyház diktál meg lehet nézni hogy plafonig áll a sz.r
történelem már bebizonyította de sajnos van aki még bedől a csuhásoknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!