Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most a baloldali médiának,...

Most a baloldali médiának, miért kell ennyire felkapni a Nyírő újratemetést, meg Prohászka Ottokár szoborba öntését?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem ennek az emlékműnek sem lett volna szabad elkészülni, ugyanis ha jól tudom a drága szovjetek nem felszabadítottak ugyan a németektől, de több évtizedre megszálltak minket. Nagymamám elmeséléseiből, aki ekkor volt 14 éves azt tudtam meg, hogy a szovjet katonáktól jobban féltek, mint a németektől. És ezeknek állítottunk emlékművet?

Ezzel most nem Nyírőék mellet kampányolok,csak nálam, mikor láttam ezt az emlékművet bizony kiverte a biztosítékot.

Lehet, hogy tévedek és megérdemlik a szovjetek? Nem vagyok egy nagy töri zseni.

2012. jún. 25. 20:20
1 2 3 4
 31/33 Pro Patria ***** válasza:

Igen. És egyéb?

Megjegyzem, mikor ezt írta, alig telt el egy év azóta, hogy Hitler visszacsatoltatta Észak-Erdélyt, benne Székelyföldet, azaz Nyirő otthonát Magyarországhoz, ezzel két évtizedes elnyomatásnak véget vetve, és húsz éves vágyakozását megvalósítva. Ennek tükrében nézd, hogy milyen lelkesedéssel volt Németország iránt.

2012. júl. 4. 01:37
 32/33 anonim ***** válasza:
Félig lengyel vagyok, s bár lehet hogy Hitler visszacsatolt területeket Magyarországnak, de az én másik hazámat Rabszolga sorsba döntötte Lengyel Főkormányzóság néven.
2012. júl. 4. 07:16
 33/33 Pro Patria ***** válasza:

És azt tudod, hogy Németország követelte Horthytól, hogy vegyen részt a Lengyelország elleni támadásban, de ő ezt megtagadta, sőt, még azt sem engedte, hogy német csapatok Magyarországon keresztül (is) vonuljanak fel a hadjáratra?

Amivel meg aztán már végképp a tűzzel játszott, hogy többezer lengyel menekült hadifoglyot, és civilt, sőt, zsidót fogadott be, amikor a németek megszállták hazájukat?

A német vezérkar főnöke, Halder 1940(!) május 26-án már azt mondta: "Magyarország kezd arcátlanná válni, ha nem paríroz, protektorátus lesz belőle."

2012. júl. 4. 17:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!