Most a baloldali médiának, miért kell ennyire felkapni a Nyírő újratemetést, meg Prohászka Ottokár szoborba öntését?
Szerintem ennek az emlékműnek sem lett volna szabad elkészülni, ugyanis ha jól tudom a drága szovjetek nem felszabadítottak ugyan a németektől, de több évtizedre megszálltak minket. Nagymamám elmeséléseiből, aki ekkor volt 14 éves azt tudtam meg, hogy a szovjet katonáktól jobban féltek, mint a németektől. És ezeknek állítottunk emlékművet?
Ezzel most nem Nyírőék mellet kampányolok,csak nálam, mikor láttam ezt az emlékművet bizony kiverte a biztosítékot.
Lehet, hogy tévedek és megérdemlik a szovjetek? Nem vagyok egy nagy töri zseni.
Igen. És egyéb?
Megjegyzem, mikor ezt írta, alig telt el egy év azóta, hogy Hitler visszacsatoltatta Észak-Erdélyt, benne Székelyföldet, azaz Nyirő otthonát Magyarországhoz, ezzel két évtizedes elnyomatásnak véget vetve, és húsz éves vágyakozását megvalósítva. Ennek tükrében nézd, hogy milyen lelkesedéssel volt Németország iránt.
És azt tudod, hogy Németország követelte Horthytól, hogy vegyen részt a Lengyelország elleni támadásban, de ő ezt megtagadta, sőt, még azt sem engedte, hogy német csapatok Magyarországon keresztül (is) vonuljanak fel a hadjáratra?
Amivel meg aztán már végképp a tűzzel játszott, hogy többezer lengyel menekült hadifoglyot, és civilt, sőt, zsidót fogadott be, amikor a németek megszállták hazájukat?
A német vezérkar főnöke, Halder 1940(!) május 26-án már azt mondta: "Magyarország kezd arcátlanná válni, ha nem paríroz, protektorátus lesz belőle."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!