Szerintetek sem lesz állami nyugdíj 30-40 év múlva?
Jelenleg 1.3 keresőre jut 1 nyugdíjas.
Most 34 éves vagyok. Amire nyugdíjba megyek, a kedvezőtlen demográfiai mutatók miatt 1 keresőre 2 nyugdíjas fog jutni.
Csak annyi nyugdíjam lesz, amit addig magamnak összespórolok + egy minimális állami, ami az éhenhalásra sem lesz elegendő.
Megoldás lehetett volna a problémára ha a magánnyugdíj:nyugdíj befizetések 1:5 arányát szép lassan növelik, és mondjuk 50 év alatt teljesen kivezetik az állami nyugdíjat. Ehejett a fidesz az évszázad elkúrását csinálta meg, közelebb hozva a nyugdíjrendszer összeomlását.
Én ha tehetem spórolok, de mi lesz a nagy tömegekkel, akiknek eszébe sem jut ez?
16:43
Természetesen meg lehetne tenni, hogy nem kérünk az IMF-től segítséget, de ehhez az kellene, hogy visszafogják a kiadásokat, vagyis megszorításokat csináljanak. Ki is mondta a kampányban hogy nem lesznek megszorítások?
Pedig ez lenne a legjobb megoldás. Kölcsönökből nem kéne segélyeket/nyugdíjakat osztani. A jelenlegi szociális rendszer túlságosan bőkezű.
"Első válaszoló: akinek önhibáján kívül nem lehetett gyermeke, az pusztuljon éhen? Annak ellenére, hogy 40-50 évet ledolgozott?"
Lényegesen kevesebb az önhibáján kívül gyereket vállalni nem tudók száma, mint az "ide minek szüljek" mentalitással rendelkezők aránya. Megkockáztatom, hogy még a "de elrontom az alakom" hölgyekből is több van. Minden szociális rendszerben lesznek olyan kivételek, amik egy kisebb-nagyobb csoportnak nem felelnek meg, azokat hátrányosan érinti.
Az itt a gond, hogy jelenleg a keresők aránya is borzasztó és az adózók aránya is.
Durván 2.5 millió kereső van az országban. Az adózók körébe nem számítanak bele azok, akik az államtól kapják a fizetésüket (hivatali dolgozó, rendőr, tűzoltó, katona, stb.)
Ő hiába adózik, ott az állam az egyik zsebéből teszi a pénzt a másikba. A mostani nyugdíjasokat a most befizetett nyugdíjjárulékokból fizetik ki, takarékosság 0.
Ha az lenne a helyzet, hogy nem kell a dolgozóknak nyugdíjjárulékot fizetni és a megmaradó összeggel szabadon rendelkeznek, tudnának önmaguknak takarékoskodni.
Viszont így nem maradna pénz a mostani nyugdíjasoknak, szóval a rendszer kudarcra van ítélve.
Igen, elég kevés az olyan ember, akinek önhibájából nem lehet gyereke. Sokkal inkább vannak olyanok, akik nem akarnak szülni. Nézzétek meg a babák rovatot, sokan írják, hogy max. 1 gyerek, mert neki tudok majd 16 évesen autót, meg lakást venni, de 2-nek már nem. Pedig pont az ilyenek engedhetnének meg magunknak 3-4 gyereket.
És el tudná tartani a gyerek a szüleit, ha nem vonnák le a fizetése felét adóba/járulékba, meg ha a munkaadó nem fizetne 300 % járulékot, hanem inkább azt is a dolgozójának adhatná.
Egyébként előnye is van annak, ha több generáció együtt él, mivel nincs bölcsi, és ovi is kevés, és azok is csak 4-ig vannak nyitva, a nagymamák rész vállalhatnának a gyermekek nevelésében, és akkor lehetne több gyermek. És akkor nem az lenne, hogy a nagymama még 62 évesen is dolgozik, és ő sem tud elmenni a gyerekért az oviba.
Igen, úgy rossz az egész, ahogy van.
Én már 50 éves elmúltam, de semmi jóra nem számítok. A magánnyugdíj befizetéseket elvették. A jelenlegi 4 órás munkaviszonyomból nem tudok félre tenni, az állami nyugdíjak meg.....
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pGy8d..
"Az adózók körébe nem számítanak bele azok, akik az államtól kapják a fizetésüket (hivatali dolgozó, rendőr, tűzoltó, katona, stb.)
Ő hiába adózik, ott az állam az egyik zsebéből teszi a pénzt a másikba."
jaja szerintem ne is kapjanak fizetést sőt fizessenek ők amiért húzhatják az igát
legutóbb a c kötőjel press kisebbségi hírportálon olvastam olyan bejegyzéseket naplopó tezsvíreinktől hogy a bírók ügyészek tűzoltók stb semmivel sem érnek többet náluk mert ténylegesen ők sem adóznak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!