Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lenne jobb a magyar...

Nem lenne jobb a magyar himnusznak megváltoztatni a dallamát?

Figyelt kérdés

Nagyon szép himnuszunk van de a megzenésítése szerintem nagyon szomorúra és lehangolóvá sikeredett.Egyet értetek vele hogy egy más jellegű zenésítést érdemelne a dicső himnuszunk?

Példa lehetne a Deutchland über alles:

http://www.youtube.com/watch?v=VeBYqL8nuSw&feature=related

2012. jún. 23. 14:04
1 2 3
 21/27 Dick Esmen ***** válasza:
61%
Nem.Nekem se tetszik a Himnusz(depresszív szöveg és szomorú dallam)de nem tudnék elképzelni helyette mást.
2012. jún. 23. 16:10
 22/27 anonim ***** válasza:
18%
Azt ugye tudják a kedves válaszolók, hogy a nemzeti jelképek gyalázása bűncselekmény! És igen, itt van pár olyan dolog leírva egyes válaszoló egyedeknél ami igen csak sérti a nemzeti érzékenységemet! Javallom fontolóra venni miről, hogy nyilvánulunk meg!
2012. jún. 23. 19:43
 23/27 anonim ***** válasza:
30%
Nem. Nagyon jó. Egyébként az említett szomorú hangulat pedig jogos szerintem.
2012. jún. 23. 20:37
 24/27 anonim ***** válasza:
72%
Ha pedig megváltoztatnák az lenne a gond miért ilyen hülyeségekkel törődik a parlament miért nem adót csökkent
2012. jún. 23. 20:48
 25/27 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem egyszerűen borzalmas a Himnusz. Tökéletesen lefesti a népet: mindenki csak rinyál, hogy milyen rossz nekünk, milyen szerencsétlenek vagyunk, de egy ember sincs, aki tenne ellene. Ebből a szempontból a Szózat valamelyest jobb, az legalább hazaszeretetre buzdít.

Nekem ebből a szempontból a francia himnusz, a Les Marseillais sokkal jobban tetszik, az 'Előre, ország népe' egy megfelelő himnuszkezdés. sőt, már az sem tetszik, hogy a miénk telibe vallási alapra van helyezve.

jöhetnek a leszavazások, a franciagyűlölő szupermagyar kommentek.

2012. jún. 23. 21:55
 26/27 anonim ***** válasza:
86%

Dallamra nekem is jobban tetszik a szovjet/orosz himnusz, de az olasz a francia sőt még a brazil is. Szerintem a magyar az .. na mindegy. Nekem egyszerűen nem tetszik, ahogy írták túlzottan lehangoló.

Ezen vélemény kifejtése szerintem, nem tartozik a nemzeti jelképek gyalázása kategóriába. Nem köptük le a zászlót, nem b@sztuk ki a szent jobbot az országházból, csak kifogásoltuk ( és itt 25 válaszadóból minimum 15-nem nem tetszik), hogy miért ez a himnuszunk, mikor lehetne valami tényleg olyan, ami pörgős, ami erőt ad az embernek amikor felhangzik ( és igen, még a románoké is jobb ebből a szempontból ) amire tényleg büszkék lehetünk. Szerintem Kölcsey kesergése messze idejét múlt.

2012. jún. 24. 04:36
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
Írjuk át a szövegét is. Kérjük fel Király L.-t.
2012. jún. 24. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!