Mi az a "magyar mentalitás"?
"Értem, de ezek szerintem emberi tulajdonságok, ahogy az irigység is, nem csak kizárólag a magyaroknál található meg."
Nem, sőt épp a magyar emberekből hiányzik ez. Nekem például az egész rokonságom tiszta magyar eredetű és senkire sem jellemző. Vannak viszont a történelem során keveredett, török, tatár, német, orosz, román, tót stb... leszármazottak, na köztük szép számmal találsz irigy és önmagát sikertelennek tartó személyeket.
ma 14:13
Nem érzed, hogy kicsit kilóg a lóláb a felsorolt példáiddal? A németek miért németkedtek volna, ha az egyesülés csak idő kérdése volt és meg is történt? Ezzel szemben mi mikor a büdös életbe kapunk vissza olyan területeket, ahol már többnyire magyar sem él? Látod a kettő közötti különbséget? Az egyik valós, reményteli dolog; a másik balga, gyerekes vágyakozás elérhetetlen dolgok iránt.
""-hűség
-hazaszeretet
-összetartás
-tolerancia
-szorgalom
-műveltség"
Sajnos ezek nem érvényesülnek csak kevés magyarnál.A kommunista diktatúra átmosta az emberek agyát.Egy évszázadokig csodálatos feudalista-kapitalista országból pár évtized alatt egy egy romot csinált.Derékbe törte az emberek lelkét és tönkre tette a mentalitást. "
Már ne haragudj, de ezt megcáfolnám. Szerintem te nem sok magyar embert ismerhetsz, hiszen nem is sok él már kis hazánkban, de rájuk szerencsére a leírt tulajdonságok a legjellemzőbbek.
"Sajnos ezek nem érvényesülnek csak kevés magyarnál"
Jahogy kevés magyarnál! Igen és ők a magyarok. A többiek szinte kivétel nélkül keveredtek a történelem során más népekkel és számtalan olyan negatívumot hoztak hazánkba melyek az ősi magyar emberektől igen távol áll.
-hűség: Ezért nő a válások száma drasztikusan?
-hazaszeretet: Ezért nemekül a fél ország, hogy meg tudjon élni külföldön?
-összetartás: :D Nézd már meg csak egy kérdést, és a rá adott válaszokat! 2 magyar 3 felé húz.
-tolerancia: Ezér van annyi zsidó kérdés nap mint nap?
-szorgalom: Ez valóban igaz sokakra, de az ország egy része lusta tanulni is, nemhogy dolgozni. Nézd meg hány elhanyagolt, parlag kert van most!
-műveltség: Ez sem igaz feltétlenül mindenkire. A többségre sehol a világon nem igaz. Még azt sem tudják helyesen írni, hogy magyar. (Ez egy melléknév, nem tulajdonnév, hogy Magyar szót így írjuk.)
"Nem, sőt épp a magyar emberekből hiányzik ez. Nekem például az egész rokonságom tiszta magyar eredetű és senkire sem jellemző."
Remélem benne vagy egy genetikai vizsgálatban! :)
A magyar mentalitásra talán nincs is jobb példa, mint az ismert vicc:
A pokolban van három üst: az egyikben amcsik, a másikban németek a harmadikban magyarok főnek?
Az amcsikat több ördög vigyázza, hogy ki ne másszanak, korbács, tűz, stb. A németeknek csak egy tábla van az üst tetejére téve: kimenni tilos, és ők illedelmesen mennek vissza főni. A magyaroknál semmi. Miért? Mert ha valaki ki akar mászni, a többiek úgyis visszarángatják.
A magyarok ISZONYATOSAN pesszimisták, pedig nem annyira rossz a helyzet, mint ahogy előadják. Panaszkodnak, irigyek, és nem segítik egymást, hanem inkább áskálódnak egymás ellen.
Pár sztereotípia összegzése ami kül és belföldön kialakult,semmivel nem igazabb persze mint a többi:
Én (illetve akik helyeselnek nekem ) mindenben igazam/unk van a többiek minimum tévednek(plusz választott jelzők).
Utálja a gazdagabbat, lenézi a szegényebbet tönkreteszi a vele egyenlőt.
Dögöljön meg a szomszéd tehene a gazdájával együtt mentalitás.
Rendkívül közönyösek egyben rosszindulatúak vagyunk az ismeretlenekkel szemben,csak a balkániakkal ellentétben csak gondolatban verjünk agyon és erre a toleranciára állatira büszkék vagyunk.
Mindenkit csak a háta mögött merünk szidni ,de akkor acélosan.
Magyar honfitárssal amikor elbeszélgetünk ,az atomfizikától kezdve politikától a fociig bármiről bármiről lazán ,de amikor az anyagi helyzetet kérdezi meg a másiknak valaki ártatlanul,úgy reagálunk mintha az egyik vesénket kérték volna el.
Mi vagyunk az egyetlenek a világon akik az útra szánt szendvicset még az indulás előtt megesszük .
Itt senki nem csinál semmit mégis minden elképzelhető dolog megtörténik.
Senkinek nincs véleménye semmiről csak masszívan utáljuk az ország 99,9%-át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!