Szerintetek ha ténylegesen jól működő demokrácia lenne Magyarországon, akkor elégedettebbek lennének az embereK?
"6/6 Magyarországon csak papíron van demokrácia,és egyáltalán nem működik jól. Egyetlen érdekvédelmi,civilszervezettel nem egyeztet a Fidesz,csak az történik,amit ők akarnak."
Miért kéne civil szervezettel egyeztetni? A végrehajtó hatalom nem egy civil szervezet csicskása, ezt te választottad meg, ezért alkotmányosan megvan bizonyos dolgokra a joguk. Ha a civil szervezetek korlátoznák a törvényesen megválasztott kormányt, na az minden lenne csak nem demokrácia. (Magyarországon mellesleg valóban civil szervezet nem létezik, mind valamelyik pártnak a csicskása. itthon többnyire az MSZP-é.)
"A Kádár-rendszerben sem volt demokrácia,de akkor az emberek jól éltek. Most viszont a többség egyre rosszabbul."
Jól éltek, ja, tök jó volt egy hónapot spórolni egy nadrágra, meg 6 évet várni egy papírtrabantra. Valóban.
Nem lennének elégedettebbek.
Vegyük észre, hogy a társadalom igen alacsony szellemi szinten van (volt is, lesz is). Arra szavaznak, aki többet ígér és/vagy akinek a személye szimpatikusabb számukra.
A legtöbb ember hajlandó alacsony életszínvonalon élni azért, hogy ne kelljen felelősen gondolkodnia, felelősen tennie akármilyen célért.
én már az az első választáson bevezettem volna hogy az a kormány amelyik nem tudja teljesíteni az ígéreteinek a 90% át életfogytiglanit kapjon és nem a magánvillájában háziőrizetet
lehet nem ígérgetnének fűt-fát nem?
"én már az az első választáson bevezettem volna hogy az a kormány amelyik nem tudja teljesíteni az ígéreteinek a 90% át életfogytiglanit kapjon és nem a magánvillájában háziőrizetet
lehet nem ígérgetnének fűt-fát nem?"
4 év hosszú idő. Lehet, hogy egy ígéret a kormányzás elején teljesen reális, később a világpolitika miatt viszont lehetetlenné válik. Ráadásul az is nehezíti az ígérgetést, hogy ha sz.r a gazdaság helyzete, akkor a kormány igyekszik kozmetikázni azt, ilyet csinált pl a maszop és a görög kormányok is, akik csak hitelből éltek. Így pedig nem lehet reálisan ígérgetni semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!