Nem kéne inkább hagyni a fenébe a demokráciát, és egy diktatórikusabb miniparlamentre váltani?
Lehet naív vagyok, de én csak azt látom, hogy van két csapat, akik folyton egymásnak keresztbe tesznek. Alig várják, hogy hatalomra jussanak, ilyenkor a saját csókosaiknak kiosztják a zsíros falatokat gyorsan. Aztán csere.
Nem lenne jobb és gyorsabb egy miniparlament, ami mondjuk 10-30 főből állna?
Én azt látom, hogy ezzel a 4 évenkénti identitás váltással semmi se halad semerre, egy sokkal határozottab, összeszedettebb hatalomra lenne szükség.
Mit gondoltok? Érdekel mindenki meglátása. Akik csak annyit akarnak írni, hogy hülye vagy kérdező, azoké nem.
Nem teljesen mindegy, hogy hányan vannak? Az számít, hogy ki van a húsosfazéknál és ez nem változna egy létszámcsökkentéstől.
Az meg csak ráadás, hogy sokminden nem szimplán az ő hibájuk, hanem a magyar mentalitás következménye.
Kedves utolsó,
Remekül hangzó terv, csak éppen hol találsz olyan embert, akiben van elég gerinc ehhez?
Mert én nem ismerek mutatóban egyet se, aki vagy a) kiszolgálná a megfelelő pénzkörök érdekeit b) kiszolgálná a saját és haverjai érdekeit c) kettőt egyszerre.
Ez a "szakértő kormány" nálunk nagyon jól hangzó dolog, csak éppen megvalósíthatatlan. Eddig nem került még oda olyan ember/párt, aki ne kezdett volna tíz perc alatt szabad rablásba, pont a kontroll totális hiánya miatt. Szerinted, ha odaraknánk egy rakat embert még nagyon hatalommal, mi lenne? Még a parlamentet is ellopnák...
"Még a parlamentet is ellopnák..."
Egyet értünk. De a jelek szerint a demokratikus sok képviselő se megy sokra.
Hát itt már nem működik a demokrácia, szóval mondhatni, hogy megvalósult az "álmod".
Szerintem katasztrófa, de hát legalább valakinek tetszik...
Szerintem nem olyan rossz a parlamentáris államvezetés, csak a felelősségrevonást és az átláthatóságot kéne drasztikusan növelni. Csak akik ezt növelhetnék, azoknak már az az érdeke, hogy ne legyen átlátható a rendszer.
A világ legsikeresebb, legjobban élhető országait parlament vezeti.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!