Láttam róla egy filmet.
Max.
Ez volt a címe. Nagyon nehéz volt rávennem magam, hogy megnézzem, mert hitler személye iránt érzett mélységes undor és visszataszító ellenérzés gátolt.
De végül megnéztem a filmet és azt gondolom, hogy ezt mindenkinek látnia kell, mert nagyon hitelesen mutatja be, hogy hitler személye mennyire szerencsétlen, nyomorult, fusztrált, sértett és komplexusos. (Feltehetőleg olyan, mint a valóságban.)
De függetlenül a filmtől, én azon kezdtem el gondolkodni, hogy hogyan hagyhatták emberek milliói, hogy birka módjára tereljék őket a húsdarálóba?
Semmi bajom a zsidókkal, de emberileg képtelen vagyok megérteni és felfogni, hogy hogyan lehettek képesek arra emberek százezrei, hogy otthagyják a házukat és mindenüket, csak mert pár katona rájukszegezte a fegyvert!?
Hogyan?
Ott álsz több ezer hozzád hasonló sorsú emberrel együtt a vágóhíd szélén veled szemben pár tucat katonával és senkinek nem jut eszébe, hogy nem kéne sok ahhoz, hogy lenyomjátok őket?
Ha most ebben a pillanatban betörne a szobámba egy SS katona gépfegyverrel, én inkább lövetném le magamat, de tuti itt nem hagynám az otthonomat, amihez majdnem olyan kötődésem van, mint az anyámhoz!
Egy hős volt!
Nekem Ő a példaképem!
Bárcsak befejezhette volna azt, amit elkezdett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!