Az egyetemi oktatókra és a kutatókra is vonatkozik majd a korhatárt elérők kötelező nyugdíjazása?
A kutatónál még talán érthető, de az oktatókat nem bánom, sőt...
Semmi értelme, hogy 80 évesen még ott küszköd az előadásokon, aztán szervez 200 embernek 3 vizsgaalkalmat, mert nem bírja gőzzel. Menjen nyugdíjba a fenébe, vagy kutasson, esetleg oktasson csak doktoranduszokat, azok úgyis kevesen vannak, de egy BSc-s vagy Msc-s tárgyat egy fiatalabb oktató is elő tud adni, talán kevésbé unalmas tempóban.
Az ilyen vén emberek vizsgáztatási szokásai megint érdekesek. Van amelyik nem kér semmit számon, neki már mindegy elven boldog-boldogtalant átenged, a másik véglet, aki mindenkit meghúz, de egyik sem jó.
Remélem az ilyenek végre pihenni mennek.
Engem inkább az érdekelne, hogy ez az orvosokra is vonatkozik-e, mert a háziorvosok 30%-a mát túl van a nyugdíjkorhatáron és akkor a rendszer összeomlik...
De lehet, hogy kényszervállalkozásban megoldják a dolgot ill. abban sem vagyok biztos, hogy az egyetemek alkalmazottjai közalkalmazottnak számítanak-e.
Az állami egyetemek alkalmazottai közalkalmazottak, a magánegyetemeké nem. A háziorvosok, ha jól tudom vállalkozók, a kórháziak és a szakrendelőben dolgozók a közalkalmazottak.
Amit írt az egyik válaszoló, ugyanilyen tapasztalatom nekem is volt, hogy szenilis vagy nagyon gyenge, beteges figurák magas tanári pozíciókban sokkal inkább ártottak mint használtak. De azért talán mégse ilyen fűnyírószerűen kéne kitenni az öregeket, hanem egyedi mérlegelés alapján. Persze az egyetemek már eddig is mérlegelhettek volna, de nem tették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!