Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az egyetemi oktatókra és a...

Az egyetemi oktatókra és a kutatókra is vonatkozik majd a korhatárt elérők kötelező nyugdíjazása?

Figyelt kérdés
Matolcsy György kiadáscsökkentő intézkedésként bejelentette, hogy a teljes közszférában a nyugdíjkorhatárt elérőknek kötelező lesz nyugdíjba vonulni. Nekem ez azért furcsa, mert az egyetemek tele vannak ennél öregebb tanárokkal, és a tudományos világban mindenütt az a jellemző, hogy ebben a korban még aktívak az emberek.

2012. jún. 16. 20:11
 1/6 anonim ***** válasza:
81%
Gratula, nálunk akkor a fele elmehetne nyugdíjba, ráadásul pont a legjobbak.
2012. jún. 16. 20:23
 2/6 anonim ***** válasza:
85%

A kutatónál még talán érthető, de az oktatókat nem bánom, sőt...

Semmi értelme, hogy 80 évesen még ott küszköd az előadásokon, aztán szervez 200 embernek 3 vizsgaalkalmat, mert nem bírja gőzzel. Menjen nyugdíjba a fenébe, vagy kutasson, esetleg oktasson csak doktoranduszokat, azok úgyis kevesen vannak, de egy BSc-s vagy Msc-s tárgyat egy fiatalabb oktató is elő tud adni, talán kevésbé unalmas tempóban.

Az ilyen vén emberek vizsgáztatási szokásai megint érdekesek. Van amelyik nem kér semmit számon, neki már mindegy elven boldog-boldogtalant átenged, a másik véglet, aki mindenkit meghúz, de egyik sem jó.

Remélem az ilyenek végre pihenni mennek.

2012. jún. 16. 20:28
 3/6 anonim ***** válasza:
81%

Engem inkább az érdekelne, hogy ez az orvosokra is vonatkozik-e, mert a háziorvosok 30%-a mát túl van a nyugdíjkorhatáron és akkor a rendszer összeomlik...

De lehet, hogy kényszervállalkozásban megoldják a dolgot ill. abban sem vagyok biztos, hogy az egyetemek alkalmazottjai közalkalmazottnak számítanak-e.

2012. jún. 16. 20:52
 4/6 A kérdező kommentje:

Az állami egyetemek alkalmazottai közalkalmazottak, a magánegyetemeké nem. A háziorvosok, ha jól tudom vállalkozók, a kórháziak és a szakrendelőben dolgozók a közalkalmazottak.

Amit írt az egyik válaszoló, ugyanilyen tapasztalatom nekem is volt, hogy szenilis vagy nagyon gyenge, beteges figurák magas tanári pozíciókban sokkal inkább ártottak mint használtak. De azért talán mégse ilyen fűnyírószerűen kéne kitenni az öregeket, hanem egyedi mérlegelés alapján. Persze az egyetemek már eddig is mérlegelhettek volna, de nem tették.

2012. jún. 16. 21:12
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem mintha fideszes lennék (sőt, kifejezetten ellenszenvesnek tartom őket), de szívesen megnézném pl. a PTE KTK néhány gőgös hólyag, 62. évét betöltött professzorának, docensének az ábrázatát most, hogy majd nyugdíjba kell vonulniuk, és nem maradhatnak az egyetemen 70-, ill. 65 éves korukig... :D (ráadásul nagy valószínűséggel a fideszre szavaztak 2010-ben... :D)
2012. jún. 16. 22:46
 6/6 anonim ***** válasza:
87%
Ha a kórházi dolgozókat és a tanárokat nyugdíjba küldik, akkor az oktatókat is fogják előbb-utóbb. Fognak majd kutatgatni nyugdíj mellett amúgy is.
2012. jún. 19. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!