Miért van ez a sok rinyálás/sopánkodás?
Úgy értem, hogy az okát én is tudom. Az elégedetlenség, ez világos.
Na de mi a célja? Mi az értelme? Mit ér el vele akárki is, hogy ide leírja a nyűgét? Főleg, ha nem csak egyszer, hanem többször is.
Változott már ezzel valami? A cselekvéssel igen, azzal változott. De a nyavalygással?
Mert nem azt lehet olvasni, hogy "gyertek ide meg oda, tüntetünk ez meg az ellen." Ezt nem, hanem inkább, hogy "így szar, úgy szar, ez a hülye, az cseszte el."
Egyébként vette már akármelyik nyekergő a saját kezébe a sorsát valaha?
Tényleg nem értem, hogy mi értelme ennek az egésznek.
Én meg azt nem értem, te mit nem értel. Hacsak nem vagy 12-14 éves, vagy az alatti. Mert azt azért tudni kell, hogy a gondolkodást, a beszélgetést, az egymás meggyőzését nem lehet elválasztani a cselekvéstől, sőt ez is a cselekvés része. Az sose úgy ment a társadalomban, hogy na jó, akkor én most indulok, kirohanok és cselekszem. Ehhez kellenek társak, kell egy hangulat, elszántság stb. A történelem nagy fellángolásait, vagy ahogy te fogalmazol, a cselekvéseit bizony többnyire több évtizedes elégedetlenkedés, zúgolódás, töprengés, azaz "semmittevés" előzte meg. Aztán sose lehet tudni, hogy mi lesz az utolsó csepp a pohárban. De amíg lehet, az emberek ódzkodnak a nyílt lázongástól, mert van veszteni valójuk.
Nem megy ez másképp a jelenkori Magyarországon sem. Én is érzem, hogy nagy az elégedetlenség, de hát ki kell várni, biztos megtalálja majd a módját a történelem, hogy ez valahogy cselekvésnek látszó formában is kifejeződjön. És vedd figyelembe azt is, hogy a legelégedetlenebb fiatalok ki tudnak vándorolni, ők így szabadulnak meg a feszültségtől és ettől az országtól. Érthető az is, hogy ők nem itt akarnak cselekedni.
Nemrég olvastam:
"..Egy bölcs ember egy társaságban elmondott egy viccet, mindenki hisztérikusan nevetni kezdett a poénon.
Utána a férfi elmondta újra a viccet. Mostmár kevesebben nevettek. Azután elismételte ugyan azt a viccet újra meg újra, addig ameddig mindenki unott fejjel reagált a csattanóra.
Ekkor elmosolyodott és azt kérdezte.:
Nem tudtok újra és újra ugyanazon a viccen nevetni, de akkor miért tudtok ugyanazokon a dolgokon siránkozni, örökkön örökké?!."
2. Ezt én is ismerem.
1. Ha elolvasod az oldalon, annyit látsz, hogy mindenkinek van valami problémája, de arról már fingja nincs, hogy ezt hogyan lehetne és kellene megoldani a gyakorlatban. És ezért veszik hülyére őket, mert igazából semmit nem tudnak a maguk mikroszféráján keresztül.
Ha ezek az emberek felelősségteljesek lennének, akkor lennének konkrét elképzeléseik, és bármi olyat próbálna a mindenkori kormány, ami nem tetszik nekik, akkor fognák magukat, és a szükséges lépéseket megtéve jeleznék, hogy "a-a, ezt felejtsétek el, ha akartok még a Parlamentben dolgozni egy ideig."
Manapság mi van? Meghoznak egy döntést, megy egy sor "mocskos Fidesz/MSZP/Jobbik/Orbán/zsidók/multik/nácik stb." aztán le van tudva az egész. Hát így persze, hogy nem félnek az emberektől.
Szia!"Tehát akkor elégedjünk meg a 80-100ezres fizetéssékel ? (annyi a gáz számlám)"
Nem tudnád kiváltani a gázt valamivel?
Hát figyelj. Tényleg én sem tudom mi értelme.
Inkább lőj fejbe, aztán nem sopánkodok többet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!