Protekció a munkáért?
ma 19:17
Igazad van.Ez megy Magyarországon.De Angliában éppen fordítva,
HR: Ön tud angolul?
Pistabá: van papírom a nyelvvizsgáról de nem nagyon tudom még alkalmazni.
HR: de tud beszélni angolul? tud kommunikálni??Kérem beszélgessünk egy kicsit angolul
PB: Az most nem fog menni,mert kiestem a gyakorlatból,de van papírom róla..
HR_ na jó.Ön programozó?Van referenciája? Tud munkát mondani,hogy eddig hol dolgozott programozóként?
PB: Nincs referenciám,de van róla papírom,hogy programozó vagyok.
Pista bácsit nem alkalmazzák,mert nem tud angolul kommunikálni,és nincs munkatapasztalata,gyakorlata.
Kint már régen rájöttek hogy nem minden a papír..
De ne keverjük már a tudást a papírral.
Persze kevés olyan szakma van ma Magyarországon, ahol tényleges tudás jár a papírhoz. Ahol ez nincs meg, ott úgymond csak azokat a bizonyos képességeket fejlesztik, és próbálják szélesíteni a hallgatók látóterét.
Hogy pl. több témáról is legyen fogalma (ha nem is pontos ismerete), vagy legalább tudja, hol kell keresnie azt a bizonyos hiányzó információt. Na talán ez az amit pl. egy fodrász nem tud. Konkrétan pl. hogy egy jogszabályt a Magyar Közlönyben keressen.
Bankba 8 általánossal bekerülni, szerintem a bankok imázsát tükrözi. Banki-pénzügyi végzettséggel nem kellettem oda, ugyankkor tömeg számra veszik fel a tanárokat, védőnéniket és óvónéniket.
Már bánom, hogy közgazdaságiba jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!