Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Protekció a munkáért?

Protekció a munkáért?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, 20 éves lány. 8 általánosa van, és buta, meg lusta is. Összejött egy idősebb férfivel, aki ismerősei által banki asszisztenst csináltak a barátnőjéből. 8 általánossal banki asszisztens! Ti mit szóltok ehhez?
2012. jún. 1. 08:14
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

ma 19:17

Igazad van.Ez megy Magyarországon.De Angliában éppen fordítva,

HR: Ön tud angolul?

Pistabá: van papírom a nyelvvizsgáról de nem nagyon tudom még alkalmazni.

HR: de tud beszélni angolul? tud kommunikálni??Kérem beszélgessünk egy kicsit angolul

PB: Az most nem fog menni,mert kiestem a gyakorlatból,de van papírom róla..

HR_ na jó.Ön programozó?Van referenciája? Tud munkát mondani,hogy eddig hol dolgozott programozóként?

PB: Nincs referenciám,de van róla papírom,hogy programozó vagyok.

Pista bácsit nem alkalmazzák,mert nem tud angolul kommunikálni,és nincs munkatapasztalata,gyakorlata.

Kint már régen rájöttek hogy nem minden a papír..

2012. jún. 1. 19:30
 32/36 A kérdező kommentje:
No igen, viszont igaz a mondás hogy nincs a szakmának becsülete. Vegyük pl a vendéglátást. Normál esetben az ember elvégzi a szakmunkásképzőt, szakmai tantárgyakat tanul, gyakorlatra jár, és megszerzi a szakmát. Tehát kitanulta a szakmát. Mégis a végzettséggel rendelkezőket alkalmazzák a legkevésbé. Miért? Mert felszolgálni meg pultoskodni minden jöttment tud. Csakhogy: egy szakmabelit nem lehet átverni anyagilag, ugyanis van végzettsége, tehát aszerint kell fizetést kapnia. Ezzel szemben, a jöttmenteket alkalmazzák pár hónapig, jóval kevesebb fizetésért. Így pedig a szakmának elvész a becsülete.
2012. jún. 1. 19:45
 33/36 anonim ***** válasza:

De ne keverjük már a tudást a papírral.

Persze kevés olyan szakma van ma Magyarországon, ahol tényleges tudás jár a papírhoz. Ahol ez nincs meg, ott úgymond csak azokat a bizonyos képességeket fejlesztik, és próbálják szélesíteni a hallgatók látóterét.

Hogy pl. több témáról is legyen fogalma (ha nem is pontos ismerete), vagy legalább tudja, hol kell keresnie azt a bizonyos hiányzó információt. Na talán ez az amit pl. egy fodrász nem tud. Konkrétan pl. hogy egy jogszabályt a Magyar Közlönyben keressen.

2012. jún. 1. 21:19
 34/36 A kérdező kommentje:
Utolsó! Akik szakmát tanulnak, őket nagyon jól képzik. Rengeteg szakmai tantárgy van, tanulnak a vállalati fajtákról, a magánvállalkozás szakmai és jogi feltételeiről és még sorolhatnám. Sokaknak fogalmuk sincs, hogy egy szakmunkásnak mennyi mindent meg kell tanulnia. Pl a gazdasági, jogi dolgokat is.
2012. jún. 1. 21:31
 35/36 anonim ***** válasza:
Régen pénzért mentek hozzá az öreg pasihoz, most meg hogy munkát kapjanak.
2012. jún. 3. 21:42
 36/36 anonim ***** válasza:

Bankba 8 általánossal bekerülni, szerintem a bankok imázsát tükrözi. Banki-pénzügyi végzettséggel nem kellettem oda, ugyankkor tömeg számra veszik fel a tanárokat, védőnéniket és óvónéniket.

Már bánom, hogy közgazdaságiba jártam.

2013. nov. 10. 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!