Protekció a munkáért?
a banki asszisztens az egyenlő a banki ügyintézővel vagy teljesen más?(nem értek hozzá)
protekcióról annyit hogy az jelenleg már nem luxus hanem létszükség
ja és maguk az érintettek se lehetnek biztosak benne hogy ők nem protkósok pl:lehet ő volt annó az ofő kedvence ezért pakolta meg a tanári kar elég ponttal hogy bekerüljön az egyetemre,lehet ott pont olyan tanárnál vizsgázott aki értékelte a dekoltázsát stb)vannak kevésbé látványos rejtett protekciók is
Szerintem maga a tény is durva, hogy egy 20 éves lánynak csak 8 általánosa van, és gazdag pasikat meg tehetős haverokat tart maga körül. Semmi életcélja, csak az ingyen bulik, meg a piák. Végülis a bankban sem fog sokáig lenni, mert amint rájön hogy viselkedni is tudni kéne, meg valamit csinálni is, ott fogja hagyni. A bankban meg nagyon hamar rá fognak jönni hogy sötét mint az éjszaka. Az dühít, hogy addig is más,
tanult emberektől veszi el munkát.
Simán lehetséges ! Láttam már olyat hogy érettségivel elnézték netto 100-ért hogy semmit nem csinál az illető az irodában, ahol szervezni és telefonálni kéne, Én meg egy másik csináltunk mindent netto 70-ért !
Az ismeretség a minden !
Én azt mondom hogy a munkahely keresésben és vállalásban nincs helye érzelmeknek és etikának.
Szerintem itt mindenki ugrana hogyha a szomszéd ajánlana neki egy havi nettó 500.000 forintot fizető állást , végzettségtől függetlenül.Titeket sem érdekelne az etika ebben az esetben.És engem sem.A pénznek nincs szaga ahogy a jó magyar mondás hangzik.
Azért ne keverd már az orvosi pályát egy irodai pályához..Mert a kettő nem ugyanaz.
De igaz van az előttem írónak.Senki nem mondana nemet ha felajánlanának neki egy jól fizető kényelmes állást.
Nem minden a papír.Csak sok magyar főnök és alkalmazott agya nem képes bevenni hogy nem minden a papír.
Példul van a Pista bácsi aki Angliában élt 2 évet és megtanult elég jól angolul.Mellesleg programozó az ürge de papírja nincs róla.
Elmegy interjúra Magyarországon.A párbeszéd így folytatódik.
HR alkalmazott:Nos tehát ön tud angolul
Pista:Igen , teljesen jól.
HR De van papírja?
Pista:nincs de tudok angolul
HR: DE VAN PAPÍRJA?!
HR:Áhh mind1.Tehát programozó?
Pista:Igen Angliában tanultam
HR És van papírja róla?
Pista:Nincs de tudok programozni.
HR: DE VAN PAPÍRJA?!
Majd Pistát nem vették fel.Helyette felvettek egy olyat akinek volt papírja de nem volt olyan széleskörű a tudása.
Na akkor kapaszkodj meg.
A szakmámban dolgozom.(elektroműszerész) A főnökasszonyom vegyes árú eladónői végzettséggel dirigál nekem.A bérszámfejtő asszonyka (ő az irodavezető is egyben) ha jól emlékszem fodrász végzettségű.De a cégvezető anyukája..(protekció)
Dolgoznak fent az irodában mérnökök is.A mérnökök főnöke számítógép programozó,vagyis semmi köze a mérnöki szakmához.Csak a nagyfőnök unokaöccse.
Engem nem érdekel a dolog.Én elvégzem a munkámat.Megkapom a fizetésemet,és jó érzés,hogy a főnököm hozzám jön pitizni ha sürgős a meló.Azt hogy fent mit csinálnak,nagy ívben tojok rá..Ha a cégvezetőnek így jó,hogy rokonokkal,protekciósokkal veszi körbe magát,akkor nekem is jó.
Nekem ha valami nem tetszik a meló helyen akkor meg is mondom.Ha valami lehetetlen dolgot várnak el,akkor csak annyit mondok,hogy "ha szerinted menne akkor tessék,mutasd meg." Ilyenkor egy vigyor és békén hagynak.
de nem zavar a dolog..Örülök,hogy van egy munkahelyem ahol elég jól elvagyok,és rendesen megfizetnek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!