Fideszesek! Mivel magyarázzátok?
"A diplomás emberek között a legkisebb arányú a kivándorlás"
Ez hatalmas tévedés! Nekem diplomás ismerőseim mentek Hollandiába, Angliába és Belgiumba és nem wécésnénik, hanem mérnökök és közgazdászok és sikerült a szakmájukban elhelyezkedni. És ha én lediplomázom jövőre, akkor már én is diplomásként megyek ki. Bár én lehet, hogy wécés néninek, mert nem mérnökire járok :P
Lehet, hogy a diplomások közt a legkevesebb a kivándorló, de ők kint is maradnak. Aki takarítani megy ki, az pár év múlva hazajön. Mert az ottani fizetéséből félre tud tenni annyit, hogy itthon vesz egy lakást magának. Tapasztalatból mondom.
Pl. Belgiumban, Hollandiában 35 órás a munkahét, nőknek 20, és mellette marad időd magadra, a családodra. És persze emiatt több munkahely is van. Nálunk meg 40 órás a munkahét papíron, de 50-60 órát simán dolgozik egy ember. Emellett kallódnak az gyerekek. És persze, hogy így nincs elég munkahely. Lenne az, ha nem 2 helyett dolgozna mindenki.
"Kint a wc-s nénik és a kukások nagyon jól keresnek!"
Itthon meg nem, mert 10%os munkanélküliség van, és van aki elvállalja 80 ezer bruttóért, minek "fizetnék meg"?!
Menj hát kukázni, meg budit pucolni, ha olyan jó :).
"A diplomás emberek között a legkisebb arányú a kivándorlás"
Nemtudom, nekem az összes barátom diplomás és mérnök, mindannyian tervezzük az ország elhagyását (nekem 2-3 éve eszembe nem jutott volna ilyen). 3-an már kinn élnek Ausztriában, Skóciában és Angliában. Persze panaszkodnak hogy unalmas egyedül de sokat keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!