Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek! Mivel magyarázzátok?

Fideszesek! Mivel magyarázzátok?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy nagyarányú kivándorlás történik az országból. Az elmult két évben rohamosan nőtt azok száma, akik külföldre mennek. (menekülnek?...) Ha a Fidesz gazdaság és társadalom politikája jó volna, akkor nem mennének "tömegesével" az emberek külföldre. Egyre többen vannak, akik végleg kint is szeretnének maradni. Mit szóltok ehhez kedves Fideszesek? (nyócévezés mellőzését kérném)
2012. máj. 28. 17:45
1 2 3 4
 11/39 nem dávid ***** válasza:
82%
én is kijöttem Ausztrália 2éve. Minden áron szerettem volna Magyarországon maradni és oda fizetni de szakácsként 100-140ezret kerestem amivel nem boldogultam. Itt Ausztriába megfizetnek és sokkal kevesebbet kell dolgoznom és sok egyéb juttatást kapok. Csak a család hiányzik és azért járok haza. Pedig ha egy kicsit rendeződne a helyzet és megfizetnék munkát Magyarországon akkor visszamennék szívesen. Szóval végtérbe azt akarom mondani hogy megértem nagyon azokat akik ki akarnak vándorolni és jobb életet szeretnének. Egyszerűen nevetséges hogy ilyen árak mellet az emberek 80-100ezret kapnak....
2012. máj. 28. 19:07
 12/39 A kérdező kommentje:
Én a környezetemben azt látom, hogy az emberek vagy a munkahelyek hiánya, vagy pedig a nem megfelelő fizetés miatt mennek el. A fő gond mégis a munkahelyek hiánya.
2012. máj. 28. 19:16
 13/39 anonim ***** válasza:
100%

"A diplomás emberek között a legkisebb arányú a kivándorlás"

Ez hatalmas tévedés! Nekem diplomás ismerőseim mentek Hollandiába, Angliába és Belgiumba és nem wécésnénik, hanem mérnökök és közgazdászok és sikerült a szakmájukban elhelyezkedni. És ha én lediplomázom jövőre, akkor már én is diplomásként megyek ki. Bár én lehet, hogy wécés néninek, mert nem mérnökire járok :P

2012. máj. 28. 19:25
 14/39 A kérdező kommentje:
Kint a wc-s nénik és a kukások nagyon jól keresnek!
2012. máj. 28. 19:28
 15/39 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy jól keresnek, de akkor is alja munka.
2012. máj. 28. 19:29
 16/39 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a diplomások közt a legkevesebb a kivándorló, de ők kint is maradnak. Aki takarítani megy ki, az pár év múlva hazajön. Mert az ottani fizetéséből félre tud tenni annyit, hogy itthon vesz egy lakást magának. Tapasztalatból mondom.

Pl. Belgiumban, Hollandiában 35 órás a munkahét, nőknek 20, és mellette marad időd magadra, a családodra. És persze emiatt több munkahely is van. Nálunk meg 40 órás a munkahét papíron, de 50-60 órát simán dolgozik egy ember. Emellett kallódnak az gyerekek. És persze, hogy így nincs elég munkahely. Lenne az, ha nem 2 helyett dolgozna mindenki.

2012. máj. 28. 19:31
 17/39 anonim ***** válasza:
0%

"Kint a wc-s nénik és a kukások nagyon jól keresnek!"

Itthon meg nem, mert 10%os munkanélküliség van, és van aki elvállalja 80 ezer bruttóért, minek "fizetnék meg"?!

Menj hát kukázni, meg budit pucolni, ha olyan jó :).

2012. máj. 28. 19:50
 18/39 anonim ***** válasza:
8%
Egyébként a kérdésre maga Isten se tudna 100%ban hasznos választ adni a sok proli hisztike miatt... Fel kellene mér fogni, hogy ti vagytok a hibásak nem a világ...
2012. máj. 28. 19:51
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

"A diplomás emberek között a legkisebb arányú a kivándorlás"

Nemtudom, nekem az összes barátom diplomás és mérnök, mindannyian tervezzük az ország elhagyását (nekem 2-3 éve eszembe nem jutott volna ilyen). 3-an már kinn élnek Ausztriában, Skóciában és Angliában. Persze panaszkodnak hogy unalmas egyedül de sokat keresnek.

2012. máj. 28. 19:56
 20/39 A kérdező kommentje:
A kukások itthon is jól keresnek, pont azért mert alja munka. Nem emlékeztek rá, hogy pár éve volt egy riport, hogy Pesten tolakodtak a kukás munkáért, mert annyira jó pénzt kaptak érte. A wc-s néni meg kap borravalót :-)
2012. máj. 28. 19:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!