Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy határon túli magyarok magyarországi lakóhely nélkül is szavazhatnak ezentúl a magyar választásokon?

Figyelt kérdés
Miután több százezer határon túli magyar kapta meg a kedvezményes magyar állampolgárságot.
2012. máj. 28. 11:35
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
22%

Vajdasági magyar vagyok.Még nincs,de lesz magyar állampolgárságom.

Nem akarok és nem is fogok szavazni,akikkel eddig beszéltem mind igy van ezzel.

Aki Magyarországon született és ott is él el sem tudja képzelni mekkora dolog az hogy VISSZAKAPJUK azt amit elvettek tőlünk.

2012. máj. 29. 07:14
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem a Magyarok Világszövetségéről van szó, hanem a magyar törvényhozás megválasztásáról, akik belföldön érvényes törvényeket hoznak, logikusnak tűnik, hogy a belföldiek szavazhassanak csak.
2012. máj. 29. 09:38
 23/30 anonim ***** válasza:
43%
Édes Istenem, mennyi itt a marha! Vajdasági magyar vagyok, nemrég adtam át a kérelmet a magyar állampolgárságra! És nem, nem akarok szavazni. Őszintén? Sz*rok arra, hogy mi történik Magyarországon, sz*rok a gazdaságotokra, a pénzetekre és rátok is! Az állampolgárság pusztán arra kell, hogy külföldön ne kelljen 100x elmondanom ugyanazt, hogy hogy vagyok én magyar Szerbiában és azért, mert így könnyebben tudok utazni! Magyar voltam eddig is, papír nélkül! Pont úgy nem érdekel a nyomorotok, mint ahogy titeket nem érdekel a mi sorsunk! Bizonyítottátok 2004-ben és most is bizonyítjátok! Senkire sem fogok szavazni, nem áll szándékomban, nem befolyásolja a hazám helyzetét az, hogy mi történik Magyarországon! Szerbiában élek és az érdekel, ami itt van, itt szavazok és kész! Egyébként, meg ha annyira érdekel titeket, a szerbek, akik külföldön élnek és van állampolgárságuk, így, mint ahogy nekünk határon túliaknak van/lesz, ugyanúgy szavaznak! Vannak külföldön is választó bizottságok és ott is megszervezik a szavazást! De mint elmondtam, kb. senki sem fog senkire se szavazni innen, mert egyszerűen nem érdekel bennünket!
2012. szept. 9. 15:23
 24/30 anonim ***** válasza:
Nagyon helyes és a megoldás, hogy kisebbségi parlamenthez delegálhatnak teljesen rendben van. Az hogy ezzel a jobboldalnak lesz előnye ugyan úgy igazságos, mert eddig a hazafiatlan balnak volt előnye. Végre egál.
2012. szept. 13. 00:48
 25/30 anonim válasza:
erdelyi vagyok, az itteni magyaroknak alig 40%-a szokott szavazni a romaniai valasztasokon (tobbnyire RMDSZ-re), s amig Magyarorszagon 2014-ben lesznek valasztasok, max ugyanennyinek lesz magyar allampolgarsaga is, de addigra meg tobben fognak kiabrandulni a politikabol, s valoszinuleg sokkal komplikaltabb lesz a magyar valasztasokon reszt venni, mint a romanon, biztos utazassal is vagy levelezessel/regisztracioval fog jarni. akinek csak arra kellett a magyar allampolgarsag hogy konyebben kijuthasson nyugatra, biztos nem veszi a faradtsagot hogy elmenjen majd szavazni, szoval lenyugodhatnak akik ezert aggodtak. Viszont az aki ilyen feltetelek mellett is elmegy szavazni mas vasarnapi elfoglaltsag helyett, szerintem rendelkezik annyi nemzeti ontudattal, muveltseggel, meg tajekozottsaggal, mint sok magyarorszagi, irni-olvasni-civilizaltan viselkedni-tisztessegesen penzt keresni kevesbe/alig tudo valasztopolgar, hogy az o velemenye is erjen annyit mint az utobbiake.
2013. jan. 3. 22:27
 26/30 anonim ***** válasza:
A véleménye természetesen ér annyit, ezzel nincs is semmit gond. A gond ott kezdődik, hogy nem itt él, nem itt fizeti az adót, nem itt veszi igénybe a juttatásokat, stb. Akkor milyen alapon választhat arról hogy ezek után ki hozza a törvényeket egy olyan országban ahol oké hogy állampolgár, de azon kívül semmi köze hozzá.
2013. jan. 4. 13:12
 27/30 anonim válasza:

en se erzem jogomnak hogy beleszoljak a magyarorszagi adozas alakulasaba, hogyha ram nincs hatassal (bar az mar lehet hatassal, hogy Magyarorszag mennyire fejlodik gazdasagilag, foleg hogy a hatar kozeleben elek)

DE szerintem az ami a magyar Parlamentben tortenik, tobbrol szol mint az adozasrol, es igenis hatassal van az orszag hatarain tulra is.

Szamomra nem mindegy, hogy Magyarorszag anya-orszagkent viselkedik, vagy csak mostohanya-/potanya-orszagknet.

Nem mindegy hogy a magyar kormanynak milyen hatterorszaga, es tekintelye van, mennyire tud lecsapni az asztalra ha a roman kormannyal az erdelyi magyarsag erdekeirol targyal. mert szoktak ilyesmirol is, nem csak gazdasagrol, infrastrukturarol meg egyebek

2013. jan. 4. 17:47
 28/30 anonim válasza:
nem akarok senkit megbantani vagy magamat sajnaltatni a sorsunkert, de ha valaki ugy gondolja hogy semmi kozunk magyarorszaghoz, akkor gondolkozzon el egy kicsit azon hogy vegulis mi hazatlan emberek vagyunk, a kornyezo orszagok messze nem ugy tekintenek rank mint Magyarorszag a sajat kissebsegeire, nem tudom mar hogy van vele, de szamomra a hazatlansag egy eleg keseru erzes, amivel a nagyszuleim, szuleim is elnek, es beszelunk neha rola. szerintem a legtobb ember aki magyar allampolgarsagot igenyel, egyszeruen ezt a keseru erzest probalja ezzel gyogyitani, es nem szandekszik nagyon beleavatkozni egy magyarorszaginak az eletebe
2013. jan. 4. 17:52
 29/30 anonim válasza:
s ha pedig arrol van szo, hogy a hataron tuliak az egyik partra szandekszanak tobbnyire szavazni, es ez nem lenne jo Magyarorszagnak, akkor a tobbi partnak is megvan a lehetosege hogy errol tajekoztassa oket, s kiegyensulyozott tajekoztatassal szerintem teljesen mindegy lenne, hogy az a szavazat honnan erkezett
2013. jan. 4. 17:56
 30/30 Dodge válasza:

Az a baj, hogy külföldön a rádióba meg a tv-be azt nyomatják, hogy az a mocskos fidesz mennyi "jót" tett. Segíti a kisvállalkozókat, mivel? Azzal, hogy az alaptőkét fél millióról 3 millióra emelte? Meg több a rendőr, amikor szükség van rájuk hirtelen még sincsenek sokan. Meg a nagy rezsicsökkentés, nekünk semmivel nem lett kesevebb pedig ugyan annyit használunk. Ezért hiszik azt a külföldiek, hogy a fidesz jó nekünk mert ők nem élnek itt és tapasztalják a szar életkörülményeket. 12 óra folyamatos meló a minimálbérért? Ez nevetséges, nem az úgynevezett kisebbségnek kell adni a becsületes ember adóját mert lusta dolgozni. Ha szavazni akar mindenáron akkor fizessen is adót mert minden magyar ezt csinálja, ha annyira magyarnak vaja magát ilyenkor is legyen magyar.

Senkit nem akarok bántani, de amíg nem itt él és nem tapasztalja milyen a helyzet ne akarjon beleszólni. Ez csak azokra tartozik akik itt is laknak és akiket majd érintenek a változások. Így is akinek van esze a jobbikra szavaz, hátha javul egy kicsit az ország színvonala.

2014. jan. 4. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!