Mi a véleményetek arról, hogy határon túli magyarok
magyarországi lakóhely nélkül is szavazhatnak ezentúl a
magyar választásokon?
Oké legyen, hogy csak az szavazzon, aki itt él, fizet adót, de akkor a segélyen élők és a nyuggerek se szavazhassanak és a magyar állampolgársággal külföldön élők se! Vagy ez vagy mindenki!
2012. máj. 28. 13:40
12/30 A kérdező kommentje:
Dehát ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor mindenhol így lenne az egész világon. De nem így van, csak azoknak szoktak szavazati jogot adni, akiknek legalább egy bejelentett lakcímük van az adott országban, még ha gyakorlatban nem is itt él. Ha születése óta nem itt él és nem is tervezi, hogy itt fog élni, akkor egyértelműen csak a saját érdekei alapján fog szavazni és nem a Magyarországon élők érdekei alapján. Mert neki nem érdeke, hogy a magyar gazdaság fejlődjön és lehagyja az ő országát!
#11, #12
Nem értelek. Miért húzzak el az otthonomból? Szibériába? Minek? Én jól érzem magam itt. Mi köze ennek a szavazati joghoz?
A segélyen élők és a "nyuggerek" is szavazhatnak, természetes, hiszen ugyanúgy ebben az országban élnek, adót is fizetnek valamennyit (áfát), és az egész életüket itt élték le, tehát megfelelnek a "követelményeidnek". Az újonnan magyar állampolgárságot nyert külföldön élő magyaroknak viszont semmi jogalapuk nincs arra, hogy az ország belügyeibe beleszóljanak a szavazatukkal.
2012. máj. 28. 15:08
14/30 A kérdező kommentje:
"Egyébként te meg húzz el az otthonodból és megtudod mit merészelsz fröcsögni. Kezdhetnél elköltözni szibériába."
Mondja ezt az, aki nem is Magyarországon él?? Mi folyik itt? Az lett az ősmagyar, aki a határon túl él, aki itt él, már nem is igazi magyar? Húzzunk haza együttesen Oroszországba, ha ilyen hülyék vagyunk.
Ilyen csak Magyarországon történhet meg..és hogy mit remélnek hogy mit fognak kapni a Fidesztől, hát már kaptak, nagyon is sokat, pl könnyű állampolgárság szerzési lehetőséget. Az egész nonsense.
2012. máj. 28. 15:59
16/30 A kérdező kommentje:
De az állampolgárság csak egy szimbolikus dolog, ez nekik nem jelent semmilyen előnyt. Csak annyit, hogy szavazhatnak ezentúl. Mit várnak, tényleg? Olvastam már, hogy valaki érdeklődött Romániából, hogy ezentúl kaphat-e magyar nyugdíjat, de feltételezem, hogy nem mindenki ilyen. Ha valaki tudja, mit szeretnének, kérem írja meg.
Szerintem azért egy kicsit több, mint szimbolikus dolog..
2012. máj. 28. 16:29
18/30 A kérdező kommentje:
Miért? Mire jogosultak a külföldön élő magyar állampolgárok? Jogi segélyre? (komolyan nem tudom)
Egyértelműen azért csinálta a Fidesz, hogy a saját szavazótáborát bővítse. Más értelmes magyarázata nincs.
2012. máj. 28. 19:34
Például könnyeben jön Magyarországra kap munkát, albérletet, segélyt, stb. És látod, egyes extrém esetekben kap szavazati jogot..
2012. máj. 28. 19:48
Kapcsolódó kérdések: