Miért utálja az emberek nagy rész Szálasit Ferencet?
Láttad te a 05-24 13:50-es kommentet?
Attól, hogy nem veszel róla tudomást, még ott van.
Kedves 61%-os!
Tudomásom szerint nincs gyilkos a felmenőim között. Paraszt és cseléd dédanyáim, dédapáim vannak, ükszülőim. És mondok mást: van részben zsidó-ág is a családfámban.
Ennek fényében olvasd el a belinkelt kérdésnél írt válaszaimat, és akkor megkapod, amit itt kértél. Konkrétumokat.
Amilyen az adjonisten, kedves 61%-os!
És most megtudhatom az okát is (te zsidó magyar vagy, és érintett a holokauszt?), illetve elolvasod a belinkelt kérdés hozzászólásait?
Nekem a Dédapám , rengeteg zsidót deportáltatott, és itt Dél-Amerikában telepedtünk le a II.Világháború után , minket is érintett a holokauszt. Most is kint élünk.
Dédapám 1975-ben halt meg. Mi is emigrációban vagyunk.
Hiányzik Magyarország.
Értem. Érthetően nehéz így objektíven hozzáállni a témához (akár holokausztot tekintve, akár a zsidóság önmaga felelősségét az antiszemitizmus kialakulásában), de mégis azt tanácsolom: olvasd el a negatív és pozitív dolgokat együttvéve. És itt nem arra gondolok, hogy olvass kurucinfót meg nepszava.com-ot együttesen, mert az egyik szélsőségesen náci, a másik szélsőségesen cionista, és egyikből sem kapsz korrekt képet.
Hanem például vedd figyelembe, hány zsidó származású Nobel-díjas volt, de ne felejtsd mellétenni azt is, hogy a Tanácsköztársaság 20 fős bizottságából 19 zsidó volt, csakúgy, mint Marx, Lenin, Kun (Kohn) Béla, Rákosi (Rosenfeld) Mátyás. És Szabó Ervin, a marxi művek hazai lefordítója és a kommunizmus meghonosítója is. A zsidóság az össznépességen belüli arányánál mindenhol magasabban szerepeltette magát a kommunizmus kialakításában, és felső vezetésében.
És javaslom, olvasd el azokat is, amiket a belinkelt kérdésben írtam, hogy teljes képet kapj.
Üdvözletem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!