Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki lépjünk az E. U. -ból?

Ki lépjünk az E. U. -ból?

Figyelt kérdés
Érdemes maradnunk vagy mégsem? Esetleg Bécsben akartok cukrászdát nyitni?

2012. máj. 22. 10:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Na ez pont jó kérdés mert van Bécsben egy üzletem.
2012. máj. 22. 10:19
 2/13 anonim ***** válasza:
47%

Segítek magyarul megfogalmazni a kérdést:

Kilépjünk az EU-ból?

A válaszom:

Eleve be sem kellett volna lépni.

2012. máj. 22. 11:24
 3/13 anonim ***** válasza:
A bécsi üzleted eu nélkül is megmarad, nem tudom mi köze hozzá. Pl.Svájc és Norvégia is Schengeni országok és nem EU tagok. A szabad mozgást biztosítani lehet. A munkaerőáramlást külön megegyezéssel szintén. A köznép mi másban érzi az eu előnyeit? A hátrányokat meg nem kellene a vállunkra vennünk, cipelje csak Németország Európát a hátán, amíg bele nem szakad.
2012. máj. 22. 11:27
 4/13 anonim ***** válasza:
A köznép mindazokban a be nem következett intézkedésekben érzi az Eu előnyeit, amelyeket a tagság nélkül be lehetett volna vezetni a köznép kárára. Egyes megszorításokban viszont nem érdemes az Eu-t keresni, inkább hazai bevezetőit. Persze ha csak a propagandát figyeljük, akkor más a helyzet. A cukrászda, a szabad mozgás tényleg megmaradhatna, az árucserére már nem esküdnék. Ami nem marad, az a többiek fejében lévő tudat. Az üzletet, a fogadtatást és egyebeket pedig eszerint kötik. Ahogy Szentgotthárd mellett a szemétégetőt építik, vagy ünnepeken az osztrák rendőrök a Nickelsdorból 100 méter autópálya főleg magyar használóit is lejmolják érzéketlenül, barátság ide, vagy oda.
2012. máj. 22. 11:35
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Nyissuk meg a gyárainkat? Űzzük ki a multikat? Járjon mindenki ezeröcsivel? Legyen 3.60 a kenyér? Legyek újra fiatal? Lenin elvtárs jöjjön vissza? Dögöljön meg a sok fasiszta?
2012. máj. 22. 11:37
 6/13 Shai-Hulud ***** válasza:
89%

"A szabad mozgást biztosítani lehet. A munkaerőáramlást külön megegyezéssel szintén."

Ezt a külön megegyezést hívják úgy, hogy EU...

"A köznép mi másban érzi az eu előnyeit?"

Például hogy vám nélkül vehetted meg azt a számítógépet, amin most írsz... Szintén vám nélkül jön be az országba rengeteg termék. Igen, köztük rengeteg szemét is, de ne azt vedd meg - persze ha van pénzed a jobb minőségre.

"A hátrányokat meg nem kellene a vállunkra vennünk,"

Igen, ide nekünk az előnyöket, a hátrány meg legyen másé! Hurrá!

"cipelje csak Németország Európát a hátán, amíg bele nem szakad."

Ha nem vennéd észre, azt teszi. Cipeli Európát, benne minket is.

Inkább örülj azoknak a támogatásoknak, amelyeket az EU-tól kapunk. Jóval több jön be, mint amennyit nekünk kell fizetni.

Arról pedig hogy itthon a pénzek nagy részét a haverok, rokonok, kollégiumi szobatársak kapják, NEM az EU tehet.

2012. máj. 22. 11:40
 7/13 anonim ***** válasza:

Szerintem az EU-ba akkor lett volna értelme belépni, ha már kvalifikáltak vagyunk az EURO bevezetésére. Ne haragudjatok rám, én is a belépésre szavaztam. :(

A NATO-ba való belépésre viszont nem szavaztam, az egy nagy böszmeség volt.

2012. máj. 22. 12:52
 8/13 anonim ***** válasza:

Az EU-ról is megvan a véleményem, de ezzel együtt is egyértelmű, hogy az EU-hoz való csatlakozásunknak és az EU-ban való maradásunknak jelenleg nincs alternatívája.

Néhány év alatt Albánia szintjén találnánk magunkat, ha egyoldalúan kilépnénk belőle. És egy uniós tagokból álló, új kisantant venne körül és fojtana meg bennünket minden téren.

2012. máj. 22. 13:11
 9/13 anonim ***** válasza:
Azt gondolom, hogy belépnünk még egy jó ötletnek is elment de, hogy most már minél előbb ki kell lépni az biztos, mivel elég ingatag lábbakon kezd el állni az EU. és mivel Eurózónára vagyunk kötelezve minél hamarabb ki kell lépni mi előtt ránt minket a teljes államcsődbe. 2014-ben egyébként is teljesen szétesik az EU. szerintem...
2012. máj. 22. 13:16
 10/13 anonim ***** válasza:
37%
Eleve be se kellett volna lépni, csak sokan elvakultan szavaztak rá, azt se tudták mire mondanak igent. Én eleve el se mentem szavazni, mert értelmetlennek tartottam, csak egy nagyobb hatalom ami elnyom minket. Lelassítja a gazdaságot a szigorításokkal, Magyarország nem áll készen egy EUra, eleve az EU egy nagy ostor amivel ütik a gyengébbet. Úgyhogy igen, lépjünk ki az EUból.
2012. máj. 22. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!