Ki szavazna arra, hogy lépjünk ki az EU-ból?
Bár nem én vagyok a kérdező, azt írja oda, hogy ért e a közgazdasághoz - nem kell szakvégzettség, csak hogy olvasott e könyveket a témában, pl. ( én igen, és előadásokat is hallgatok/hallgattam)
Nézd meg ukrajnát. Ha nem lennénk eu tagok, irigyelnénk őket, az eu ugyanis adott hitelt, hogy ugyan, ne menjünk már csődbe, mert akkor nekik annyi. Aki a globalizáció korában bezárkózást prédikál, az gondolkozzon el ezen. Ne, ne lépjünk ki.
A rossz vezetés a fő ok amiért sz@rúlállunk.
Az Eu ból nem kell kilépni, csak ki kell használni mindent amit lehetőségnek kínál. És alkalmazni kell azokat a rejtett piacvédelmi magatartásformákat amiket a többi Eu s ország is. És persze a azokat a szabályokat nem betartani amik nem kötelezőek, csak ajánlottak de csökkentik a versenyképességünket. És ami a legfontosabb, a saját nemzetgazdaságunkat támogatni a külföldiek helyett! Illetve elszabadulni a neoliberális felfogás már bukott tézisei mellől, ahogy ezt teszik a németek és a franciák.
"Ki szavazna arra, hogy lépjünk ki az EU-ból?"
én igen
eddig nekünk túl sok pozitív dolog nem számozott belőle...
mi vagyunk az Eu hulladék lerakó helye
most őszintén jobb lett hogy bent vagyunk?
Nem tudom ki gondol arra, hogy ki kéne lépnünk.
Gondoljunk már bele kicsit, hogyha szinte minden európai állam már a tagja, és egyre jobban terjeszkednek kelet felé, akkor ki az a hülye, aki kimaradna belőle?
Nem akarom azt mondani, hogy tipikus magyaros, hanem mondjuk tipikus simán, hogy már megint valaki másban keressük a hibát.
Szlovákia hogyhogy ennyire jól el van az EU-ban, van Eurójuk és a gazdaságuk sem áll olyan rosszul?
Akkor talán nem az EU a hibás!
"Utolsó!Mivel lett rosszabb?Konkrét Eu miatti példát várok!Köszi!"
na ne követelőzz...
de tessék:
- nincs vám
- jön a külföldi rossz minőségű ám de olcsó élelmiszer
- környezetvédelmi előírások (ami részben jó de az éremnek két oldala van rohadt sokat kell költeni)
- az szuverenitásunk csökken
- a közösbe nekünk is kell fizetni
- mindent liberalizálni akarnak
- végső integrációs forma a nemzetek eltűnnek
- általában a nagyok akarata érvényesül
- a nagytőke kiszolgálása
- csökkent az önállóságunk elsősorban az agrárszektorban
külkereskedelemben, a pénzügy-politikában.
- az EU nagyon lassan dönt dolgokban egy két döntésre több évtizedet kellett várni
- az EU nak bonyolult a működése
nem mondom hogy írjál pozitív dolgokat mer már teli van a padlás vele
ebből vizsgáztam -.-' tisztába vagyok velük
Jön a rossz minőségű külföldi élelmiszer!
Hát a magyar paprika,ciányszennyezést túlélő egészséges halacskák a Tiszából stb.
Inkább a Távol-keletről érkező élelmiszerek miatt van baj.
Azt persze nem teszed hozzá hogy a magyar állattenyésztést a rendszerváltás előtt módszeresen felszámolták,a gyümölcstermesztés nagyon régóta nem kapott normális támogatást(eu előtt sok évvel)
stb.stb.stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!