Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy azt sem tudták ki Horthy, de tüntettek mellette diákok?

Figyelt kérdés
2012. máj. 20. 21:56
1 2 3
 21/22 Dick Esmen ***** válasza:
Ironikusan értettem.
2012. máj. 21. 20:27
 22/22 anonim válasza:

Az egy más kérdés, hogy Debrecenben nem Horthy mellett tüntettek a diákok, hanem az iskola mellett. Merthogy jöttek az MSZPsek és ócsárolták az iskolánk (igen, én is oda járok) vezetőit, rendszerét, mindét. A legtöbb diák aki oda kiment valóban alig tudott valamit Horthyról, de kiállt az iskolája mellett!! És ez szerintem becsülendő dolog! Horthy nagyon rizikós időszakban volt kormányzó. Trianon után az egész ország ledöbbent, hogy most mi van? (mert elcsatolták az ország nagy részét...) Horthy kiharcolta, hogy visszacsatoljanak részeket. Pech hogy Hitler segített neki ebben, és cserében viszonzásokat várt, ami a zsidó törvények bevezetése volt. DE amit zsidótörvényekként emlegetünk, azok nem csak a zsidókra vonatkoznak, hanem a magyarokat erősítették és segítették ezzel. (egyetemre bejutás stb...) Horthy NEM volt zsidó üldöző. Rengeteg levél van a család levéltárukban ZSIDÓKTÓL. Ezek KÖSZÖNŐ LEVELEK.

Hogy Don kanyarhoz küldte a katonáit... Háború volt. És Magyarország nem volt olyan helyzetben, hogy bármit is kikössön... (Mellesleg kíváncsi lennék, TE hogyan döntenél/döntöttél volna Horthy helyében...) Ja, meg a fiát elrabolták... Szóval lehet szidni, de szerintem csak úgy érdemes, hogyha valaki elolvassa a hozzá kapcsolatos szakirodalmat, és nem csak a gyűlölködő újságcikkeket...

Szóval a sajtó és a média eléggé eltorzította a dolgot. A diákok azért álltak ki, mert az iskolájukat és a vezetőiket szidták...

2012. máj. 30. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!