Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a nagy Horthy-kultusz?

Mi ez a nagy Horthy-kultusz?

Figyelt kérdés

Horthy tér, Horthy park, Horthy-szobor, gyűjtés a "vitézi rend" bálján egy Horthy-lovasszoborra fideszes államtitkár fővédnökségével, és most a legújabb az emléktábla. Minek ez?

[link]

2012. máj. 18. 17:34
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem ez csak a baloldaliak cukkolása, azok meg mindent felvesznek.
2012. máj. 18. 18:14
 2/40 anonim ***** válasza:
55%
Kiről kéne nevet adni, Kádárról? Rákosiról? Vagy melyik eminens államférfival egyeznél ki amúgy?
2012. máj. 18. 19:20
 3/40 A kérdező kommentje:
Nem tudom, Horthynak mi köze Kádárhoz, vagy Rákosihoz. Vagy egyáltalán hol említettem én, hogy róluk kéne utcákat stb. elnevezni. És azt se tudom, hol van előírva, hogy Horthyról kell. Tudod mit? Nevezzék el azokról a közterületeket, akikről eddig, Horthy nélkül. Nagyon bonyolult?
2012. máj. 18. 19:23
 4/40 anonim ***** válasza:
92%

Gondolom mert jobboldali kormányzás van az országban.

Ha bal oldali lenne akkor kétlem, hogy ilyen nagy teret engednének neki.

2012. máj. 18. 22:50
 5/40 A kérdező kommentje:
És ez normális, hogy a jobboldal imádja Horthyt? Tegnap pl. Boros Bánk Levente és a többiek áradoztak Bayer Zsolt műsorában az Echo Tv-ben arról, mekkora sikertörténet volt a Horthy-korszak beleértve a doni katasztrófát is. (BBL szerint teljesen normális, hogy háborúba vitték az embereket, Bayer Zsolt szerint kint jó volt a katonák ellátása, és az volt a konklúzió, hogy Horthy megmentette a zsidókat.)
2012. máj. 19. 06:16
 6/40 anonim ***** válasza:
59%
Ez nagyjából igaz is. Horthyt nem is ítélték el a háború után, csak tanúként hallgatták ki.
2012. máj. 19. 09:28
 7/40 A kérdező kommentje:
Na ezt unom már a jobboldal részéről, hogy döntő érvként jönnek azzal, hogy Horthy nem volt háborús bűnös. Ez nem bizonyít semmit, akkor ez egy nemzetközi politikai konstelláció eredménye volt, semmi több.
2012. máj. 19. 10:26
 8/40 anonim ***** válasza:
55%
Döntő érvként mivel szemben? Mert nekem úgy tűnik, hogy ez a kérdés csak trollkodás, nem vagy kíváncsi semmire, mert már eldöntötted magadban, mit gondolj róla.
2012. máj. 19. 10:34
 9/40 A kérdező kommentje:

Döntő érv arra, hogy Horthy jó volt, és ma is ünnepelni kell.

Azt eldöntöttem, hogy Horthyval nem szimpatizálok, a kérdés nem ez volt, hanem, hogy miért pont most jött elő a Horthy-kultusz ilyen széles (állami, önkormányzati, fideszes) körben. Pár éve ez még inkább csak szubkultúrának számított, hivatalos szereplők nem álltak mögé.

2012. máj. 19. 10:51
 10/40 anonim ***** válasza:
60%
Az egyszerű. Mert erősen baloldali vezetés és szemlélet uralkodott. Akik szerint az oroszok felszabadítani jöttek minket, azok nem engedik az ilyen személyeket beszivárogni a köztudatba.
2012. máj. 19. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!