Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi ez a nagy Horthy-kultusz?

Mi ez a nagy Horthy-kultusz?

Figyelt kérdés

Horthy tér, Horthy park, Horthy-szobor, gyűjtés a "vitézi rend" bálján egy Horthy-lovasszoborra fideszes államtitkár fővédnökségével, és most a legújabb az emléktábla. Minek ez?

[link]

2012. máj. 18. 17:34
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
39%
Boros Bánk Levente egy Orbán-majmoló idióta.
2012. máj. 19. 11:45
 12/40 anonim ***** válasza:
58%
Ez még kevés. Én csak akkor leszek elégedett ha majd valami forgalmas utcát vagy teret neveznek el a Kormányzó úrról. Ha nem tetszik valami el lehet menni.
2012. máj. 19. 12:12
 13/40 anonim ***** válasza:
80%

Nekem Horthy-val az a doni katasztrófa a bajom. Amikor százezres nagyságrendű magyar katona nem jött onnan többet haza.

A két világháború között jó volt, mert stabilitást adott az országnak.

De a háború idejére eljárt felette az idő.

Későn jött rá, hogy az a háború nem rólunk szólt.

2012. máj. 19. 14:36
 14/40 Pro Patria ***** válasza:
50%

Mivel kevés olyan ember van a magyar történelemben, aki olyan mértékben tett az országért - és ennek ellenére olyannyira nem ismerték el, politikai okokból - mint Horthy kormányzó.

Nagy a lemaradás, van mit behozni.

2012. máj. 19. 18:50
 15/40 A kérdező kommentje:
Hát igyekeznek, csak szerintem nekünk előre kéne görgetni a történelem kerekét, és nem hátra.
2012. máj. 19. 19:56
 16/40 Pro Patria ***** válasza:
50%
A múltról való megemlékezés, és az emlékük, eredményeik tisztelete, őrzése nem jelent visszafejlődést is.
2012. máj. 19. 20:08
 17/40 A kérdező kommentje:
Hát én úgy látom, hogy itt nem csupán visszaemlékezésről van szó, hanem a horthysta tekintélyelvű berendezkedés újraálmodásáról és részbeni helyreállításáról is, és ennek nem lenne helye egy modern demokráciában.
2012. máj. 19. 20:30
 18/40 anonim ***** válasza:
56%

Horhy SEMMIT nem tett az országért,legfeljebb az arisztokratákért és nagytőkésekért. Tengerész volt,és annyit sem értett a gazdaságpolitikához,mint Matolcsi. A viszonylagos fejlődést a minisztereinek köszönhette.

A munkásság és a földnélküli parasztság hihetetlen nyomorban élt. Én még láttam a 60-as évek elején a vonat ablakából a Valéria-telepet,ahol a pesti munkások éltek.

El kellene a rajongóinak olvasni néhány Móricz regényt,Gárdonyit,Veres Pétert,vagy akár Mikszáthot is.

Nem írói fantázia,amit írtak,hanem az akkori valóság.

Horthy azért mentette meg a pesti zsidókat,mert figyelmeztették,hogy ha nem teszi,akkor háborús bűnösnek fogják tekinteni. Ezért hallgatták ki csak tanúként.

Ez a nagy hazafi pedig menekült a süllyedő hajóról. Elfelejtette,hogy a tengerészeknél erkölcsi alapszabály,hogy a süllyedő hajót a kapitány hagyja el utoljára.

A "Vitézi rend" bohócok gyülekezete. A múltban élnek,nem a jelenben.

Már csak az hiányzik,hogy Szálasinak is emeljenek szobrot.

2012. máj. 19. 21:07
 19/40 anonim ***** válasza:
54%

Csatlakozom az előttem szólóhoz.

A mai fiatalok elképzelni sem tudják azt a szegénységet, ami akkor volt, hacsak nem olvasnak (de nem olvasnak).

Az Echo tévében ezt a problémát Kubinyi úr a következő szavakkal fogalmazta meg: "A Horthy-rendszernek az volt a gyengéje, hogy a piramis alján élő magyarokkal NEM TALÁLTA MEG A HANGOT."

Hát tényleg nem, annyi szent :))))))))))))

2012. máj. 19. 21:45
 20/40 anonim ***** válasza:
52%

Mert a jobboldal egyetlen referenciája a magyar jobboldal létezése óta.(Bár igaz a baloldalnak még ennyije sincsen)

Védik és magasztalják személyét mindenáron.

A békeidőben nem az ő becses személyért lódult meg a gazdaság hanem a kitűnő minisztergárdája elintézte neki. Csak bólogatnia kellett hozzá ,meg néha egy kis közszereplésre is igénye volt a népnek .

Háborús helyzetben meg bizonyított......

Horthy egy átkozottul túlértékelt tengerésztiszt aki azon kívül hogy legalább nem hülyékkel vette körül (bár ezzel is többet tett mint a többi az elmúlt 100 évben együttvéve) magát és fess egy kormányzó volt ,nem sokat használt Magyarországnak.

Amikor önállóan kellett döntenie annak meg is látszott az eredménye.

2012. máj. 19. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!