Mi ez a nagy Horthy-kultusz?
Horthy tér, Horthy park, Horthy-szobor, gyűjtés a "vitézi rend" bálján egy Horthy-lovasszoborra fideszes államtitkár fővédnökségével, és most a legújabb az emléktábla. Minek ez?
Nekem Horthy-val az a doni katasztrófa a bajom. Amikor százezres nagyságrendű magyar katona nem jött onnan többet haza.
A két világháború között jó volt, mert stabilitást adott az országnak.
De a háború idejére eljárt felette az idő.
Későn jött rá, hogy az a háború nem rólunk szólt.
Mivel kevés olyan ember van a magyar történelemben, aki olyan mértékben tett az országért - és ennek ellenére olyannyira nem ismerték el, politikai okokból - mint Horthy kormányzó.
Nagy a lemaradás, van mit behozni.
Horhy SEMMIT nem tett az országért,legfeljebb az arisztokratákért és nagytőkésekért. Tengerész volt,és annyit sem értett a gazdaságpolitikához,mint Matolcsi. A viszonylagos fejlődést a minisztereinek köszönhette.
A munkásság és a földnélküli parasztság hihetetlen nyomorban élt. Én még láttam a 60-as évek elején a vonat ablakából a Valéria-telepet,ahol a pesti munkások éltek.
El kellene a rajongóinak olvasni néhány Móricz regényt,Gárdonyit,Veres Pétert,vagy akár Mikszáthot is.
Nem írói fantázia,amit írtak,hanem az akkori valóság.
Horthy azért mentette meg a pesti zsidókat,mert figyelmeztették,hogy ha nem teszi,akkor háborús bűnösnek fogják tekinteni. Ezért hallgatták ki csak tanúként.
Ez a nagy hazafi pedig menekült a süllyedő hajóról. Elfelejtette,hogy a tengerészeknél erkölcsi alapszabály,hogy a süllyedő hajót a kapitány hagyja el utoljára.
A "Vitézi rend" bohócok gyülekezete. A múltban élnek,nem a jelenben.
Már csak az hiányzik,hogy Szálasinak is emeljenek szobrot.
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
A mai fiatalok elképzelni sem tudják azt a szegénységet, ami akkor volt, hacsak nem olvasnak (de nem olvasnak).
Az Echo tévében ezt a problémát Kubinyi úr a következő szavakkal fogalmazta meg: "A Horthy-rendszernek az volt a gyengéje, hogy a piramis alján élő magyarokkal NEM TALÁLTA MEG A HANGOT."
Hát tényleg nem, annyi szent :))))))))))))
Mert a jobboldal egyetlen referenciája a magyar jobboldal létezése óta.(Bár igaz a baloldalnak még ennyije sincsen)
Védik és magasztalják személyét mindenáron.
A békeidőben nem az ő becses személyért lódult meg a gazdaság hanem a kitűnő minisztergárdája elintézte neki. Csak bólogatnia kellett hozzá ,meg néha egy kis közszereplésre is igénye volt a népnek .
Háborús helyzetben meg bizonyított......
Horthy egy átkozottul túlértékelt tengerésztiszt aki azon kívül hogy legalább nem hülyékkel vette körül (bár ezzel is többet tett mint a többi az elmúlt 100 évben együttvéve) magát és fess egy kormányzó volt ,nem sokat használt Magyarországnak.
Amikor önállóan kellett döntenie annak meg is látszott az eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!