Aki elköltözött Magyarországról, az milyen jogon szól bele, hogy miként mennek itt a dolgok?
Most olvastam egy kérdést, ahol több fórumozó is beismerte, hogy ők bizony az Egyesült Királyságban élnek, viszont elég sokszor látni őket, hogy - gyakran negatív - véleményt fogalmaznak meg Magyarországgal, illetve a magyar közélettel kapcsolatban.
Csak én érzem úgy, hogy azzal, hogy elmenekültek az országból, egészen egyszerűen lemondtak arról, hogy - a Magyarországot érintő - érdemi kérdésekben a véleményük releváns legyen? Természetesen nem tagadom, hogy joguk van a szabad véleménynyilvánításhoz mint kívülállóknak, de ne próbáljanak meg úgy tenni, mintha bármi közük lenne az itteni viszonyokhoz.
Én nem irigylem, sőt, nem is ítélem el azt, aki elköltözik - mindenkinek a saját dolga. Az én rokonaim is Észak-Amerikában élnek, nekem is lett volna lehetőségem kiköltözni, viszont maradtam. Természetesen ez magánügy. Viszont az rettentő idegesítő, amikor valaki Nyugatról "osztja az észt".
*puts on flame suit*
Azért mert külföldön vállalok munkát még magyar vagyok! És mellesleg a kint megkeresett pénzemet szépen hazahozom és itt költöm el!
És lehet, hogy a pizzafutár "legalja" munka, de jobb mint huszonévesen egészségesen depressziósnak lenni az otthonüléstől és a munkaügyiben sorakozástól.
De én úgy gondolom, hogy az ha valaki dolgozik attól függetlenül, hogy mit, arra büszkének kellene lenni és nem lenézni, hogy ő csak egy (tisztességes munkából megélő) pizzafutár!
Szerintem inkább a rohadtul lusta emberekkel van a baj, aki nem képes megfogni a munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!