Aki elköltözött Magyarországról, az milyen jogon szól bele, hogy miként mennek itt a dolgok?
Most olvastam egy kérdést, ahol több fórumozó is beismerte, hogy ők bizony az Egyesült Királyságban élnek, viszont elég sokszor látni őket, hogy - gyakran negatív - véleményt fogalmaznak meg Magyarországgal, illetve a magyar közélettel kapcsolatban.
Csak én érzem úgy, hogy azzal, hogy elmenekültek az országból, egészen egyszerűen lemondtak arról, hogy - a Magyarországot érintő - érdemi kérdésekben a véleményük releváns legyen? Természetesen nem tagadom, hogy joguk van a szabad véleménynyilvánításhoz mint kívülállóknak, de ne próbáljanak meg úgy tenni, mintha bármi közük lenne az itteni viszonyokhoz.
Én nem irigylem, sőt, nem is ítélem el azt, aki elköltözik - mindenkinek a saját dolga. Az én rokonaim is Észak-Amerikában élnek, nekem is lett volna lehetőségem kiköltözni, viszont maradtam. Természetesen ez magánügy. Viszont az rettentő idegesítő, amikor valaki Nyugatról "osztja az észt".
*puts on flame suit*
"Ezek az emberek szeretnék, hogy Magyarország egy jobb hely legyen, de ha ezért meg is kell mozdítani a kisujjukat, akkor már inkább lesz.rják."
Ezek az emberek szeretnének élhetőbb jövőt a gyerekeik számára, és nem kilátástalanságban élni. Ehhez minden joguk megvan, mint EU állampolgároknak.
Egyébként attól neked nem lesz olcsóbb a kenyér ha én otthon maradok alkalmazottként, vagy munkanélküliként, de ha idővel hazamegyek, vállalkozok, munkahelyet teremtek, járulékokat, és adót fizetek attól igen.
15:12
De gondolom addig nem jössz haza, amíg ilyen az ország, ugye?Magától pedig nem változik semmi.
"De gondolom addig nem jössz haza, amíg ilyen az ország, ugye?Magától pedig nem változik semmi."
Nézd, én elsősorban nem az ország érdekeit nézem, arra ott vannak a politikusok. Főleg úgy hogy attól tényleg nem változik semmi hogy ha hazaköltözök. Nekem a saját jövőmet kell néznem, a páromét, és a leendő gyerekeinkét. Remélem ezt azért megérted.
Egyébként mi otthon sem laktunk rossz helyen, a nyugati határszél egyik legszebb, és legfejlettebb városából költöztünk ki, és oda visszavágyunk független az ország helyzetétől.
A 3. vagyok aki Svájcban él.Nem az alja munkát csinálom.Valójában hosszú története hogy az én Svájcba településemnek.Még 12 évvel ezelőtt költöztem ki.Magyarországon 1 évet dolgoztam de az is untig elég volt.Gyakran járok haza és figyelemmel kísérem az ország alakulását.Egy diplomával jöttem ki de beszélek 3 nyelven középszinten és ez volt a szerencsém.
Én nem hobbiból költöztem el.Nem azért költöztem el mert utálom Magyarországot mivel nem utálom de számomra élhetetlen.Eredetileg Ausztria lett volna a célország de egy ismerősömnek köszönhetően Svájcba költöztem és nem bántam meg.
Magyarország mikor fog versenyképes fizetést biztosítani az Európai unióban?Az egész országban nem arányosak a pénzügy.Irdatlan magas adók a világ országai között 4. helyen áll e téren.A fizetések viszont alacsonyak.
Nekem abból lett elegem hogy akárhová mentem dolgozni ezek a dolgok mentek:
-Kettős jelenléti ívet írattak alá, hogy nehogy kiderüljön hogy 8 helyett 14-15 órát dolgozunk.
-Volt ahol 4, de legtöbb helyen 6 órára voltunk bejelentve.
-Nem járt szabadságpénz, és ezt szinte magától értetődőnek tartották.
-A beígért plusz juttatásokat nem fizették. Egyszer előfordult hogy egy országosan ismert "sztár" mondta az éttermében a mosogató néninek hogy "mit akar maga, annak a plusz pár órának bele kell férnie". Majd beült a luxus verdába, és nyomott egy padlógázt.
-Előfordult hogy a kollégámat a háta mögött kijelentették.
Nekem ezekből lett elegem de nagyon, és ha tehetem soha az életben nem lesz alkalmazotti munkaviszonyom MO-n.
Szia!
Mi is emigráltunk, itt külföldön jobb életünk van.
Engem már nem érdekel Magyarország. Már nem a hazám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!