Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki elköltözött Magyarországró...

Aki elköltözött Magyarországról, az milyen jogon szól bele, hogy miként mennek itt a dolgok?

Figyelt kérdés

Most olvastam egy kérdést, ahol több fórumozó is beismerte, hogy ők bizony az Egyesült Királyságban élnek, viszont elég sokszor látni őket, hogy - gyakran negatív - véleményt fogalmaznak meg Magyarországgal, illetve a magyar közélettel kapcsolatban.

Csak én érzem úgy, hogy azzal, hogy elmenekültek az országból, egészen egyszerűen lemondtak arról, hogy - a Magyarországot érintő - érdemi kérdésekben a véleményük releváns legyen? Természetesen nem tagadom, hogy joguk van a szabad véleménynyilvánításhoz mint kívülállóknak, de ne próbáljanak meg úgy tenni, mintha bármi közük lenne az itteni viszonyokhoz.

Én nem irigylem, sőt, nem is ítélem el azt, aki elköltözik - mindenkinek a saját dolga. Az én rokonaim is Észak-Amerikában élnek, nekem is lett volna lehetőségem kiköltözni, viszont maradtam. Természetesen ez magánügy. Viszont az rettentő idegesítő, amikor valaki Nyugatról "osztja az észt".

*puts on flame suit*

2012. máj. 17. 12:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
61%
Ezek az emberek szeretnék, hogy Magyarország egy jobb hely legyen, de ha ezért meg is kell mozdítani a kisujjukat, akkor már inkább lesz.rják.Lehet lepontozni, nem vagyok irigy rájuk.
2012. máj. 17. 15:07
 12/21 anonim ***** válasza:
64%

"Ezek az emberek szeretnék, hogy Magyarország egy jobb hely legyen, de ha ezért meg is kell mozdítani a kisujjukat, akkor már inkább lesz.rják."

Ezek az emberek szeretnének élhetőbb jövőt a gyerekeik számára, és nem kilátástalanságban élni. Ehhez minden joguk megvan, mint EU állampolgároknak.

Egyébként attól neked nem lesz olcsóbb a kenyér ha én otthon maradok alkalmazottként, vagy munkanélküliként, de ha idővel hazamegyek, vállalkozok, munkahelyet teremtek, járulékokat, és adót fizetek attól igen.

2012. máj. 17. 15:12
 13/21 anonim ***** válasza:
83%

15:12

De gondolom addig nem jössz haza, amíg ilyen az ország, ugye?Magától pedig nem változik semmi.

2012. máj. 17. 16:02
 14/21 anonim ***** válasza:
85%
Azt cáfolnám, hogy mindenki, aki külföldre megy, az mosogat. Ez messze nem igaz. Én magam programozóként dolgozom Londonban, a magyar ismerőseim többsége az IT szektorban és a pénzügyi szektorban dolgozik. Van néhány ismerősöm aki szakácsként dolgozik. Szóval nem kellene általánosítani, hogy mindenki alja melót végez. Bár hozzáteszem, hogy egyik munka sem szégyen. Inkább az a szégyen, hogyha valakit lenéznek a foglalkozása miatt.
2012. máj. 17. 16:06
 15/21 A kérdező kommentje:
Nem mondtam, hogy mindenki. 90%-ot írtam, ami nagyjából megfelel a valóságnak.
2012. máj. 17. 16:08
 16/21 anonim ***** válasza:
62%

"De gondolom addig nem jössz haza, amíg ilyen az ország, ugye?Magától pedig nem változik semmi."

Nézd, én elsősorban nem az ország érdekeit nézem, arra ott vannak a politikusok. Főleg úgy hogy attól tényleg nem változik semmi hogy ha hazaköltözök. Nekem a saját jövőmet kell néznem, a páromét, és a leendő gyerekeinkét. Remélem ezt azért megérted.

Egyébként mi otthon sem laktunk rossz helyen, a nyugati határszél egyik legszebb, és legfejlettebb városából költöztünk ki, és oda visszavágyunk független az ország helyzetétől.

2012. máj. 17. 16:14
 17/21 anonim ***** válasza:

A 3. vagyok aki Svájcban él.Nem az alja munkát csinálom.Valójában hosszú története hogy az én Svájcba településemnek.Még 12 évvel ezelőtt költöztem ki.Magyarországon 1 évet dolgoztam de az is untig elég volt.Gyakran járok haza és figyelemmel kísérem az ország alakulását.Egy diplomával jöttem ki de beszélek 3 nyelven középszinten és ez volt a szerencsém.

Én nem hobbiból költöztem el.Nem azért költöztem el mert utálom Magyarországot mivel nem utálom de számomra élhetetlen.Eredetileg Ausztria lett volna a célország de egy ismerősömnek köszönhetően Svájcba költöztem és nem bántam meg.

Magyarország mikor fog versenyképes fizetést biztosítani az Európai unióban?Az egész országban nem arányosak a pénzügy.Irdatlan magas adók a világ országai között 4. helyen áll e téren.A fizetések viszont alacsonyak.

2012. máj. 17. 16:30
 18/21 anonim ***** válasza:

Nekem abból lett elegem hogy akárhová mentem dolgozni ezek a dolgok mentek:

-Kettős jelenléti ívet írattak alá, hogy nehogy kiderüljön hogy 8 helyett 14-15 órát dolgozunk.

-Volt ahol 4, de legtöbb helyen 6 órára voltunk bejelentve.

-Nem járt szabadságpénz, és ezt szinte magától értetődőnek tartották.

-A beígért plusz juttatásokat nem fizették. Egyszer előfordult hogy egy országosan ismert "sztár" mondta az éttermében a mosogató néninek hogy "mit akar maga, annak a plusz pár órának bele kell férnie". Majd beült a luxus verdába, és nyomott egy padlógázt.

-Előfordult hogy a kollégámat a háta mögött kijelentették.

Nekem ezekből lett elegem de nagyon, és ha tehetem soha az életben nem lesz alkalmazotti munkaviszonyom MO-n.

2012. máj. 17. 17:18
 19/21 anonim ***** válasza:
Igazad van Kérdező, de biztosíthatlak felőle, hogy én miattam nem kell félned :) Amint sikeresen munkát vállalok külföldön, és oda is költözök rá se fogok bagózni arra, ami itthon történik :)
2012. máj. 17. 18:13
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is emigráltunk, itt külföldön jobb életünk van.

Engem már nem érdekel Magyarország. Már nem a hazám.

2012. jún. 14. 23:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!