Igaz az, hogy a magyar gazdálkodó jóval kevesebb támogatást kap, mint mondjuk a német?
Elöször konkretizáld a kérdésedet: mit jelent a magyar gazdálkodó, milyen területen termelne, mit termelne, stb.
De mivel EU-szabályzás, ezért nem hiszem, hogy lenne kplönbség, ha azonos módon termelnek.
nem hiszem
viszont a termelési eszközök nyilvánvalóan fejlettebbek
Mire gondolsz, hogyan konkretizáljam? 10 ha őszibúza? Vagy mire gondolsz? Persze, hogy azonos módon való termelésre gondolok.
Valahol olvastam régebben, hogy a magyarok kevesebbet kapnak, ennek szeretnék utánanézni.
Hol találok számokat? Vagy cikkeket erről?
"A közvetlen támogatásoknak kezdetben csak a 25%-át kapták meg, 10 éven keresztül növekszik a teljes összegre (eleinte 5, után 10 százalékponttal nő)."
Szerintem ugyanannyit kap magyar,külföldi egyaránt,ha például ugyanakkora területen ugyanazt termelik.A hangsúly itt a "hol"-on van.A lényeg,hogy Magyarországon van,tehát adót is ide fizet és talán a profit egy része is a határokon belül marad,gázolajat itt tankol a gépbe, vetőmagot,permetet itt vásárol,aminek az áfája is Mo-on marad (vagyis nem,de az már más kérdés,hogy mennyit fizet az állam a hitelekre és egyebekre).
Ha munkaerőt alkalmaz,aztután itt adózik,a munkavállaló itt adózik,itt költi el a pénze nagy részét.
Tehát szerintem itt nincs megkülönböztetés magyar-külföldi terén,mert a lényeg,hogy magyar földet művel,magyar adót fizet,persze,hogy támogatják,legyen az akárki.
Még a földvásárlásra,gépvásárlásra is adnak támogatást és/vagy nagyon kedvező hitelt.
"Szerintem ugyanannyit kap magyar,külföldi egyaránt,ha például ugyanakkora területen ugyanazt termelik"
Szerinted igen, a valóságban az EU-ban pedig nem.
Köszi a kommenteket és a linket!
Ezek szerint még nem teljes támogatást kapunk, hiszen még nem telt le a 10 év. Ez miért van?
Így nem vagyunk versenyképesek, milyen meggondolásból történt ez? Meg kell felelnünk a feltételeknek, de támogatásból nem ugyanazt kapjuk, így tönkre tehetnek bennünket simán, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!