Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor és milyen megoldás...

Mikor és milyen megoldás születhet a cigánykérdésre?

Figyelt kérdés

A téma lerágott csont, de mégsincs előrelépés. Vagyis nem is a romák jelentik a fő problémát, s ez egyfajta elterelő cupák a népnek, hadd szopják?

Békés egymás mellett élés, integráció... hangzatos szavak ezek, de MIKOR?

2012. máj. 2. 15:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Várom a felsorolást, hogy mely országokban látnak titeket szívesen, kedves cigány haverunk! Mardos a kíváncsiság, remélem minél többet felsorolsz.
2012. máj. 2. 19:24
 12/16 anonim ***** válasza:
Ahol hiány van céltáblákból, ott szívesen látják őket. ;)
2012. máj. 2. 19:30
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

tudok egy megoldást. Mindenkit nyírjunk ki a ki nem magyar!

Ők is emberek!!! Élniük kell valahol.

2012. máj. 2. 19:33
 14/16 anonim ***** válasza:
No és miért nem olyan helyen, ahol az életvitelük kompatibilis a társadalmi normákkal?
2012. máj. 2. 19:36
 15/16 A kérdező kommentje:

Igen. A romák életvitele nem kompatibilis a többségi társadalom normarendszerével.

Most gondoltam, írok valami okosat, de annyira komplex a probléma, hogy inkább nem vállalkoznék rá.

2012. máj. 2. 20:14
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Előre leszögezem, nem vagyok sem fajgyűlölő, sem rasszista, nincsenek szélsőjobb vagy baloldali nézeteim.

Zemplénben nőttem fel, egy kisvárosban volt ott is ( hogy ne sérüljenek a jogaik ) roma, nem ennyi mint a környező településeket, vagy épp a Taktaközben, Miskolc környékén stb... , de volt. Nagyjából mást nem láttunk, mint a 95% iszik, nem dolgozik, lop, balhézni jár a városba, k*rvákat futtat, ha tehetősebb uzsorázik és sorolhatnám. A maradék 5% dolgozott, rendes családja volt normális életet élt.

Az első 95%-kal a békés egymás mellett élést inkább kihagynám, éljen mellettük akinek két anyja van. Ott ahol generációkon keresztül nem volt fontos a beilleszkedés, ott miért én/ a másik dolgozó/az állam problémája az integrálódásuk, amikor számukra sosem volt cél?

Nem értek egyet azzal, hogy kellene nekünk pénzt erőforrást belefektetnünk ebbe. Azt a réteget, aki eddig magától nem illeszkedett be a társadalomba ( legyen az cigány, magyar vagy akárki) simán el kellene zavarni a büdös p***ba ebből az országból. Éljen ingyen máshol.

Szerintem a világ/az unió számára elfogadható módszerekkel ez a probléma sosem fog megoldódni. Az olyan módszereket nem tartom elfogadhatónak, amiket Hitler alkalmazott, köztes megoldásról meg elképzelésem sincs.

A franciák nagyon helyesen csinálták, amikor a sarkukra álltak és visszaküldték Romániába a kivándorló telepes cigányokat. Mi sajnos nem tudjuk hova visszaküldeni őket, mivel több generáció óta itt élnek.

Szerintem nem lerágott csont, a problémával mindenképp foglalkozni kell és valahogy ( lehetőleg mindkét fél számára elfogadható módon ) meg kell oldani.

2012. máj. 2. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!