Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miken változtatnál a jelenlegi...

Miken változtatnál a jelenlegi helyzetben ha te lennél a miniszterelnök?

Figyelt kérdés
Hogyan próbálnád hazánkat talpra állítani?
2012. ápr. 30. 18:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"ha hangsúlyt fordítanának a tudományos életre, akkor a "zsenik" se amerikába mennének kutatómunkák megvalósítására."

hidd el nekem, még inkább menekülnének, ha nem lenne EU. tudod te, hogy milyen otthon a tudományos élet? én tudom, ezért is élek Nyugaton.

a kutatások beindításához rengeteg pénz kell, és nem biztos, hogy jövedelmezik (pl nézd meg, eddig hány milliárd dollárt/eurót/fontot öltek a rák ellenszerére és bár haladon szépen lassan, ez még egy jópás éves-évtizedes folyamat lesz, mire egy "szurival" megoldható a dolog.)

igen, én támogatnám, hogy fektessünk hangsúlyt a magyar tudományos életre, de sajnos be kell látni, hogy aki tehetséges, jó eszű, az külföldre költözik, mert ott nem csak a lehetősége van meg egy normális életre, normális fizetéssel, hanem olyan eszközöket, laborfelszereléseket használhat, ami a legkorszerűbb; ami viszont otthon hiányzik és teljesen egyértelmű, hogy nincs pénz minden egyes kutatóintézetet a legújabb gépekkel felszerelni.

otthon tudod mire mennék gyógyszerkémia szakkal? 140.000 Ft-os fizut kapnék max, ezenbelül a további kutatási lehetőségek annyira korlátozottak, hogy kb. nincsenek is (vagy csatlakozhatnék a fizikai kémia tanszék kutatásaihoz, ami meg egyrészt nem az én területem, másrész nem a kedvenc területem kémia témakörben). elmehetek tanítani - na kösz, láttam a volt kémiatanáromon, hogy milyen 33 ember elé kiállni, akik közül egyedül 1 embert érdekelt a tantárgy.

hát én igenis akarok felesleges dolgokra költeni, nyaralni menni, télen 1 hétre Franciaországba snowboardozni és nem aggódni, hogy lesz-e pénzem a hónap végére rezsi, számlák, anyámkínja után.

a tudományos élet otthon haldoklik, ne csodálkozz, ha sokan külföldre költöznek emiatt. és a legnagyobb baj, hogy kellemes mondogatni, hogy "fel kell lendíteni a tudományos életet", de erre semmilyen konkrét jövőkép, tervek nincsenek. igen, nagyobb hangsúlyt kell fektetni a tudományos életre, ebben megint csak, egyet értünk, de én a "hogyan" én "miből" kérdésekre nem látom a választ. és amíg ezekre nincs válaszom, addig én nem fogok hazaköltözni és tudom, hogy rajtam kívül nagyon-nagyon sokan nem fognak visszavágyni.

2012. máj. 1. 05:55
 12/12 anonim ***** válasza:
utolsó ebben igazad van sajnos. a felesleges dolgokra inkább úgy gondoltam, hogy ameddig nem áll talpra az ország, addig legyen egy ilyen "átlagos élet", de ezt is főleg az irreálisan magas jövedelműeknél kellene bevezetni. mert ugye mindig a népen hajtják végre a megszorításokat, ahelyett, hogy maguk mondanának le a luxusról(na de hát ez egy szép álom :D)
2012. máj. 1. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!