Mit tennél, milyen intézkedéseid lennének, ha te lennél a miniszterelnök?
Évek óta olyan sokan szidják a kormányt, nem csak ezt a mostanit, hanem az előzőt is, és van egy gyanúm, hogy aki anno az MSZP-t ócsárolta, az most a fideszt is ugyanúgy szapulja. Akármit csinál, mindig az a szemét, hülye, hazug stb. aki épp hatalmon van. Tudom, hogy régi magyar szokás folyton elégedetlenkedni, de egy kicsit nekem ez akkor is furcsa.
Ezért feltenném a kérdést, ha lenne lehetőséged, te hogyan kormányoznál, hogy mindenkinek jó legyen? Hogyan gazdálkodnál a pénzzel, min változtatnál és milyen eszközökkel?
1. Abban a pillanatban zárolnám azoknak a vagyonát, akikről "felmerül a gyanú", hogy közpénzt tulajdonított el, vagy hasonló, törvénysértő cselekményben részt vett. A vizsgálatot és a zárolást kiterjeszteném nemcsak a családtagokra, de visszamenőleg 5-6 évre az üzleti partnereire is, mert meglehet, hogy azok is benne voltak a buliban. Kötelezném a bíróságokat, hogy a vizsgálatokat és az ítélethozatalt x időpont alatt folytassák le, és a zárolt vagyonból az államnak okozott kárt mielőbb szedjék vissza! (Ebből futná, hogy a "jogtalanul zárolt" vagyonok után kamatot fizessen az állam azoknak, akikről kiderül, hogy nem bűnösek)
2. Minden off-shor cégbe kivitt pénzt visszahoznék az országba, és beraknám az államkasszába. Indok: ha tiszta pénz volt, miért kellett kivinni? Adózta volna meg itthon tisztességgel, és akkor nem tartana itt az ország, ahol most van. Kivitte, tehát: erre a minden-napos megélhetéshez, vagy éppen vállalkozásának működtetéséhez nincs szüksége.
3. Mielőbb megszabadulni az államadósságtól, biztosítani azt, hogy a magyar gazdaság végre megálljon a maga lábán, mert csak így lehet elérni, hogy külföld ne diktáljon ezen a téren, és ne erőltesse ránk a saját gazdaságpolitikai akaratát.
Lehet, hogy drasztikus lépések lennének, de ma már a nyugati politikusok minimum önként lemondanak posztjukról, ha kiderül róluk, hogy a közpénzek eltulajdonításában vettek részt. Kínában viszont ki is végzik ezeket az embereket.
Valahol a kettő között hoznék olyan büntit, hogy az elkövető kétszer is meggondolná, hogy részt vesz-e hasonló dolgokban.
Kedves első.Az elgondolás nagyon jó,de még 1 évig sem lennél hatalmon,már mindenki az anyukádat venné a szájára,és mindenki azt mondaná:" ennél még az Orbán is jobb volt." (bár én valamiben teljesen igazat adok neked)
Sajnos a kérdezőnek igaza van.Szarból nem lehet várat csinálni,és bármit tennél akkor sem lennél jó.
De hogy én mit csinálnék??
Nem tudom.Nem nagyon vágom a gazdasági részét.
Egyszerű emberként én inkább az ilyenekre mennék
-megszigorítanám a bűnügyi törvényt.Aki lop,és elkapják akkor mint az araboknál jobb kéz levágással sújtanám. A börtön egyes embereknek csak a második otthona lenne.
-aki öl,azt életfogytiglant kapna.
- aki kirabol,ok nélkül megveri a másikat(gondolok itt az utcai támadásokra,zsarolásra szintén több év börtön lenne a jutalma.
- A bírósági eljárást meggyorsítanám.Ezáltal több munkaerőt tudnék alkalmazni,mert szükség lenne több bíróra,ügyvédre,jogászra stb.
Ugyanez a helyzet az oktatásnál is.
- Azokat a diákokat akik tanárt vernek,esetleg az osztálytársukat zsarolják,verik, azonnal kivágnám az iskolából,és irány a fiatalkorúak intézete min 1 évre.
- kötelezővé tennék bizonyos iskolai szabályokat.
pl: Tilos a mobil,és egyéb ilyen eszközt az iskolába vinni..Az iskola viszont köteles gondoskodni számítógépekről a tanulás hatékonysága érdekében,Köteles biztosítani vonalas hívásokat vagy mobilt,hogy a diákok sürgős esetben tudjanak telefonálni.Az iskolát a szülők is feltudják hívni.
-kötelezővé tenném az egységes iskolai ruha viseletet.Egyforma köpeny (Angliában és a franciáknál is nagyon jól működik,ahogy régen nálunk is működött)
-A tantervet is megváltoztatnám.feleslegesnek tartom hogy a diákok olyan dolgokat tanulnak amit soha az életben nem veszik hasznát.Így bizonyos tantárgyakat nem tennék kötelezővé,de ami kötelező azt teljes egészében kiaknáznám.Pl: Ha valaki fizikus akar lenni,az felveszi a fizika tantárgyat,és mélyebben,áttekintőbben tanulja.Aki orvos akar lenni,az a biológiát,kémiát veszi fel..neki nem lesz szüksége fizikára,így csökkentett óraszámban az alapokat megtanulja és kész(Külföldön elég jól működik ez a rendszer lásd Anglia,Franciaország)
A segélyekről.
Bevezetném azt ami szintén külföldön alkalmazzák.
-Lecsökkenteném a 3 évet 1 évre.Ezáltal bölcsődék,óvodák nyitása lenne,és szintén több munkaerő.
-segélyt csak úgy adnék,ha közmunkában le is dolgozza.Mondjuk kap 50.000 forintot,de ezért min.20 nap közmunka kell hogy legyen(napi 4 órában) Közmunka bőven lenne.Pl: Virágültetés,takarítás,a falu,vagy város tisztán tartása.Vagy egyéb hasonló dolgok.
-akinek a gyereke nem jár iskolába,és az iskola jelezni is,annál megszüntetném a családi pótlékot ideiglenesen.Ha a gyerek újra jár,és nem lóg akkor újra adnék.Valamit-valamiért.
- a korrupciót keményen büntetném.
Lenne még pár dolog,de már így is Diktátori címet kapnék ha ezeket megvalósítanám..
Első vagyok!
Egyetértek veled, és az általad felsorolt intézkedésekkel. Azok is kellenek, én elsősorban az államkincstár "rendbetételére" összpontosítottam, mert minden további lépés azon múlik, hogy ott van-e pénz, vagy nincs.
Azt viszont nem hiszem, hogy az általam tervezett intézkedések nyomán 1 éven belül "leváltanának". Ezek a lépések elsősorban a jelenlegi felső tízezer vagyonának létét veszélyeztetné, ill. azt vonná meg. És mint tudjuk, kb. pár százezer a dúsgazdag kishazánkban, és közel 9 millió ember él lassan a létminimum alatt. A többség mellettem állna.
ma 09:39
Igen.Csakhogy a pénzt,és a befektetéseket az a pár ezer dúsgazdag pénzével érhető el.A szegények csak egyvalamiben reménykednének.Végre jön valaki aki ad nekik munkát,és jó fizetést.Munkát viszont az állam csak a dúsgazdagok segítségével tud adni..Ez egy ördögi kör.Ahhoz,hogy működjön is valami minden embert meg kell szorongatni,Gazdagot,szegényet egyaránt..A mai helyzetben a gond az,hogy csak a szegények vannak megszorongatva,mert tartanak a gazdagok teljes elzárkózásától,ha őket is pengeélre állítanák..Ne feledd,a gazdag ha veszélyben érzi magát csak 3 gombnyomás,és az összes vagyonát külföldre menekíti,és szépen elhagyja az országot.Régen is ezt csinálták.
1 intézkedésem lenne: legyen minden rendben
problémák megoldva
9,44-nek!
Ne csak a 9,39-kor írt válaszomat, hanem a 9,03-kor első nekifutásban írt "intézkedési terveimet" is olvasd el. Akkor láthatod, hogy én is ott kezdeném: elvenni azoktól, akiknek nagyon sok van (ráadásul nem biztos, hogy tisztességes úton jutottak hozzá), csak azért, hogy az államkicstárban legyen pénz arra, hogy a többi embernek is jusson.
Miért? Megijedtél? Nem mersz "nekimenni"?
Maradj a helyeden és tedd a dolgod! Ha olyan nagyon oda akartál kerülni, akkor csináld végig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!