Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pozitív jelenségnek tartod a...

Pozitív jelenségnek tartod a kozmopolitizmust?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 29. 16:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
26%

Nem tartom pozitívnak.

Miért?

Fölösleges leírnom, hisz így is megkapom majd a piros kezeket Kalergitől és társaitól.

2012. ápr. 29. 21:14
 22/27 anonim ***** válasza:
46%

"globalizációnál nagyobb gennyfészket még ember nem talált ki."

Globalizáció még mindig egy öntudatlan folyamat. De ha nem tetszik és valahogy vissza akarod szorítani, akkor azt ajánlom, hogy robbantsd fel az összes tömegközlekedési eszközt, és az összes rádió, tv állomást az internet, telefonszolgáltatókkal együtt.

2012. ápr. 29. 21:23
 23/27 anonim ***** válasza:
30%

igen :)

kétnyelvű családból származom, természetes volt, hogy mindkét kultúra pozitív elemeit családi szokásként "gyakoroltuk" (pl volt orosz karácsony meg magyar karácsony, ugyanúgy újév, anya szokott orosz kajákat főzni, mindenki két nyelven beszél ésatöbbi) és ennek hatására mind én, mind a bátyám két nyelvet beszélünk folyamatosan (plusz angol felsőfokú szinten mindenki a családban, valamint németül közép-felsőfokú szinten), nyitottabbak vagyunk a világra, könnyebben elfogadjuk a más kultúrából származó embereket, mint az "átlagember"; látjuk a jót és rosszat is, aktívan részt veszünk, vettünk önkénteskedésben, világot akartunk, akarunk látni és nem ítélkezünk másokról vagy esetleg másik nemzetekről, akárkikről. szerintem ez pozitív hatású.

én jelenleg a UK-ben élek, és idekint sokkal több hozzám hasonló gondolkozású emberrel találkoztam; otthon mindig kilógtam a sorból, mert nem utáltam a roma vagy éppen fekete származásúakat, voltak meleg haverjaim és beszéltem nyelveket.

egyszerűen nem éreztem jól magam és pontosan azért, mert a beszűkült magyar társadalom, a magyar iskolarendszer nem pont hogy a tehetségesekhez próbálja felhúzni a többit, hanem őket próbálják lenyomni az átlagember közé (pl én mindig is gyorsabban tanultam, mint a többiek, ha előbb befejeztem a dolgozatot, akkor leszidtak, hogy nem végezhetek ilyen hamar; 6 éves korom óta zongoráztam, zongoraversenyek tömkelegét nyertem és nekem kellett elnézést kérnem, hogy az iskola színeiben indultam 1-2 versenyen; amikor beadtam 15 perc után az angol érettségi szövegértést 16 évesen, nem akarta a tanár elfogadni, mert hogy "lehetetlen", hogy ennyi idő alatt végezz a szövegértéssel [98%-os lett..] ésatöbbi). ezt most inkább nem folytatom, mert off, de a topikra visszatérve:

igen, pozitív jelenségnek tartom, mert rengeteg hasznos eredménye lehet a dolognak: toleráns, egymást elfogadó, a haladás pártolója, egy könnyen alkalmazkodó ember.

2012. ápr. 29. 22:02
 24/27 Pro Patria ***** válasza:
57%

Hadd kérdezzem már meg: azt a válaszomat, ahol pusztán idéztem a fogalom definícióját, miért is kellett lemínuszozni? Nem szoktam ilyeneken fennakadni, de ez már tényleg közveszélyes idiotizmus...

De akkor tessék, itt van mégegy:

"A 20. sz. végére kialakult pol. fogalom szerint a kozmopolita 'világpolgár', akinek hazája a nagyvilág. Ennek megfelelően a nemzettel szemben a nemzetköziséget, a nemzeti kultúrával és hagyománnyal szemben a globalizmus törekvéseit s a nemzetközi tőke térnyerését támogatja. Világnézete általában baloldali (oktobristák, proletár internacionalizmus). Szélsőséges formájában a kozmopolita eszménye a teljesen egységes kultúrájú világbirodalom."

---------

ma 18:15.ös válaszára:

"akkor ma egy kultúra, egy nép, egy nyelv lenne. És akkor sz@rabb lenne az emberiség? Szerinted igen, szerintem nem. Olyan hatalma lenne az emberiségnek ilyen fokú egység és összefogás mellett, ami a bibliai Istenéhez fogható."

- Ezt bírom az internacionalistákban, globalistákban. Ezt a gyermeki naivságot a világbékéről, és a rózsaszín felhőkről. Kultúra nélkül nem lenne háború? Hány belső polgárháború is volt az emberi történelemben...? Az emberi természethez hozzátartozik a háború, és ezen a kultúra eltörlése sem változtatna.

------------

ma 19:47-es válaszára:

"Ráadásul az iskolában sincs nemzeti öntudatra való nevelés -hál istennek- [...] Ilyen tekintetben azt kell mondjam, hogy a globalizáció már rég tart.

A gond az, hogy ebben a nagy szabadságban/szabadosságban sokan eltévednek, nem tudják már a gondolataikat szabályozni és az ilyen degenerált 8 osztályt végzett kopaszokból lesz a minden ellen lázadó, önmagát 'nemzeti öntudatúnak' tartó hülye gyerek."

- Oh! irgalom atyja, ne hagyj el! Ilyen hozzáállással ma már törökül, vagy németül beszélnénk. Szégyenlem magamat, és fogom a fejemet, hogy ilyen emberekkel kell egy nemzetbe tartoznom... Mi a lófityfene egyáltalán ez a vak gyűlölet, amivel Te írsz? Akinek nemzeti öntudata van, az kopasz, és hülye? Széchenyi is, Deák is, Vörösmarty is, Eötvös is, Kazinczy is, Wesselényi az volt? Ha rajtad múlna, ezek a nevek feledésbe is merülnének...

2012. ápr. 29. 22:04
 25/27 Pro Patria ***** válasza:
100%

ma 22:02-es. Nagyon helyes, amit írsz, de ehhez nem kell kozmopolitának lenni. Nemzeti öntudat =/= sovinizmus.

"Minden ország kultúrája lengje körül a házamat, de egyik se szakítson el szülőföldem talajától." - Gandhi.

A romákat meg nem azért utálja a magyar társadalom, mert más a bőrszínük, hanem mert az alapvető viselkedési normákat sem tartják be. És mondhatod, hogy nem minden cigány késelős bűnöző, de ha 10-ből 9 ilyen, akkor a maradék 1-el is elővigyázatosak, távolságtartóak leszünk - ez pedig nem a mi hibánk, hanem azoké, akik ezt a "tiszteletet" kivívták az etnikumuknak, így először a saját házuk táján sepregessenek...

2012. ápr. 29. 22:12
 26/27 anonim ***** válasza:
52%

ma 22:12-es:

igen, én értem, hogy mi a baj a romákkal, de mint minden, ez sem ilyen egyszerű szerintem.

itt van egyik oldalról, hogy nehezen integrálható csoport. idekint is van probléma az "irish traveller" family-kel (ajánlom 1-2 részt a My big fat gypsy wedding-ből megnézni - idekint másmilyenek a gypsy-k, mint otthon és amúgy jókat lehet a sorozaton szórakozni:D), de idekint pl alkalmi munkákból tartják el magukat. nagyon sok kisgyerek kisegít az apának a földművelésnél (pl 10-12 évesen más vezetik a traktort a földeken), sokan fajtiszta kutyákat vagy éppen lovakat tenyésztenek, framokon dolgoznak, viszont egy hatalmas különbség, hogy idekint szigorúan vallásosak. ez alatt nem azt értem, hogy hisznek istenben, hanem pl egy lány (nő) házasság előtt egyedül nem tartózkodhat még közös szobában sem csak férfiakkal. ennek vannak jó és vannak rossz oldalai is nyilván, a nő teljesen háztartásbeli, a férfi dolgozik.

a másik hatalmas különbség, hogy idekint olyan a jogrendszer, hogy nemigen lehet kibújni alóla.

harmadrészt otthon (de idekint is néha) nehezen találnak munkát, még ha dolgozni is akarnak, mivel nem kapnak. tehát van egy oda-vissza dolog, mert egyrészt sokan nem is akarnak dolgozni, másrészt aki akarna, valószínűleg azt sem vennék fel.

az, hogy 10-ből 9 ilyen-e, nem tudom, erről tudomásom szerint nem készültek hivatalos statisztikák. félreértés ne essék, egyáltalán nem pártolom az erőszak akármilyennemű formáját; de általánosítani sem szeretek, nem igazolható "tényeket" meg nem veszek alapul a véleményem kialakításában.

nekem vannak roma ismerőseim otthon és önkénteskedtem anno a Borsodban 2 hétig olyan településeken, ahonnan naponta úgy mentem vissza a szállásra aludni, hogy fel sem bírtam fogni, hogy képesek emberek ilyen körülmények között lakni. viszont amit észrevettem, amikor az iskolákba mentünk kisegíteni, tanítani, hogy a legtöbb kisgyereknek (7-10 éves kor között) voltak álmaik, terveik; az egyikőjük pilóta akart lenni, a másik álltorvos, a harmadik ovónéni. a hatalmas probléma, hogy ezek a gyerekek valahol a felnövés közben elvesztik ezt az utat, mert sokaknak egyszerűen nincs meg a lehetőségük, a megfelelő szülői hátterük továbbfejlődni. ez egy többgenerációs probléma, nem új dolog. az, hogy az évtizedek során ezzel nem foglalkoztak és mára "teljesedett ki" a probléma és manapság látszódik a probléma gyökere, az sok mindenki hibája.

a másik érdekes dolog, hogy bár nem vagyok tanár az igaz :) de a gyerekek csöndben voltak, egy-kettőre rá kellett ugyan néha szólni, de az aktívabb gyerekeknek ha valami feladatot adtam (pl segíts felírni a táblára a dolgokat), akkor egyből, szívesen ugrottak és csinálták. ezek a gyerekek nem feltétlenül 10 évesen lettek elrontva, hanem sokszor évekkel később.

megint csak érdekes dolog, hogy idekint vannak a ned-eknek nevezett (angolban a chav nevet használják) emberek [Non-Educated Deliquent], ergo a lecsúszott munkáscsaládok gyermekei (és ezalatt azt értem, hogy iskolázottság=tanköteles korig, jövőbeli kilátások=0, bűnözésből élnek) és európa késelős fővárosában élek. mielőtt ide jöttem, mindenki mondta, hogy na a nedektől tarts, megkéselnek, megerőszakolnak. persze, vigyázik az ember, szerintem alap, hogy nem csak nőként, de férfiként sem sétálok sötét, kivilágítatlan parkokon keresztül; de nekem 2 év alatt semmi problémám nem volt velük, pedig egy nagy council estate building mellett lakom (ilyen nagy 12 emeletes ház, a lakásokat a városháza adja oda ingyen a szegény embereknek) és volt már pár balhé a környéken. találkoztam már nagyon kis cuki ned gyerekekkel, találkoztam kicsit bunkóbb idősebbekkel és megint csak, találkoztam korombeli aranyos nedekkel. és pontosan ezért nem tudom őket kollektívan megítélni, hogy az összes késelős, mert nem; van egy ilyen százalékuk igen, és elég komoly probléma idekint, de ez összetett társadalmi probléma, nem csak ők tehetnek róluk.

és ugyan úgy, ahogy idekint is különbféle programokkal, integrációval próbálják a gangokat megszünetni, felszámolni, a bűnözést keményen büntetni, viszont a tanulás segíteni (akár pénzügyileg is), lassan, de biztosan kezd eltűnni ez a réteg. de mivel nem pár év alatt alakult ki a baj, ha rá kell szánni 10-20 évet, akkor rászánják az időt a változásra. otthon is ez lehetne az irányadó dolog, hogy lassú, de biztos változást biztosítani, a törvényen kívülesőket keményen büntetni és integrációs programokat szervezni.

(bocsi, ez elég hosszú off lett a témához) :)

2012. ápr. 29. 23:14
 27/27 anonim ***** válasza:
0%

" [link]

Ez alapvetően egy pozitív dolognak tartom.Hogy mi sül ki belőle ,azt nem tudom.

[link]

Ebből csak 1 mondatot emelnék ki:

"l. Ez a ~ világkép →Isten országának előképe is lehet, nem tagadja a nemzet és a haza kategóriáit."

"Kultúra nélkül nem lenne háború?"

Nem is tudtam hogy a kozmopoliták/globalisták legfőbb célja a kultúrák eltörlése....

Amúgy a Föld egyesült rendfenttartó erejével szemben nem tudom ki akarna lázadozni,pláne hogy az "Egységes Föld" programra minden jelentősebb államnak lesz minimális befolyása.

Szóval ha létrejön jelentősebb erőnek nem lesz ellene kifogása,a maradék ellenállásból meg polgárháború nem lesz.

"Hány belső polgárháború is volt az emberi történelemben...? Az emberi természethez hozzátartozik a háború, és ezen a kultúra eltörlése sem változtatna. "

A technika valamint az eszmei fejlődést (nem verekszünk össze a szomszéddal mert rossz kedve van a vezetőnek) jelentősen csökkentette a számukat az utóbbi évtizedekben.

2012. ápr. 29. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!