Nem lehetséges, hogy az emberek megítélésében tudat alatt szerepet játszik a kibocsátott szaguk és ez valójában része annak a jelenségnek, amit "kisugárzás"-nak hívunk?
A nőknél ez 100%
Megérzik a férfiak immunrendszerét (nem tudatosan), és azt érzik kellemesnek (az a bizonyos szikra), amelyik a legjobban különbözik az övéktől.
Férfiakra úgy hat a női feromon, hogy magabiztosabb lesz tőle. Értelemszerűen, amelyik nő több feromont termel...
A "kisugárzásnak" inkább a metakomunikációhoz van köze. Az meg nem túl tudatos általában szóval részben jó helyen keresgélsz legalábbis szerintem.
A kommunikáció igen nagy százaléka tudat alatt folyik le. Mimika, gesztusok egy-egy csak a kollektív tudatalatti számára értelmezhető szóösszetétel stb. Persze ez részemről csak elmélkedés, de mint mondtam a kommunikáció tudat alatt előbb hat a véleményünkre mint a hormonok, főleg hogy az ilyen hatásokat el lehet nyomni.
Jó kisugárzása lehet olyannak is, aki 10 méterre van tőled. addig meg csak nem ér el a "szaga".
Én is több helyen hallottam ilyenről, és szerintem van is ilyen szag. De ez csak egy részlete az egésznek. Tehát ha valaki sikertelen, az nem foghatja csupán arra, hogy "rossz a szagom, így jártam".
Az említett feromonok szexuális dolgokba beleszólhatnak, de ezen kívül nem igazán van szerepük. Szóval a férfo-női kommunikáció, meg az a bizonyos "szikra" részben magyarázható ezzel, de az, hogy a terem végében álló előadót szimpatikusnak tartom, ahhoz nem sokat ad.
Bizonyos szagok persze érezhetőek, de az a gond, hogy a legtöbb máshol is szerepet játszik. Pl. a tesztoszeteron befolyásolja a testszagot (feromontermelést), de nem csak erre hat, hanem millió másféle jelzés is szolgál, hogy ez megállapítható legyen. Az agresszió mértéke is nőhet, de ezt elárulja a metakommunikáció, a mimika, gesztusok.
Volt rá kísérlet, hogy bekötött szemmel csak szag alapján kellett bizonyos megállapításokat tenni egyes személyekről, de a "kisugárzás" nagyjából független ettől. Akit szag alapján kellemesnek találtak, azt gyakran félrebecsülték látvány alapján.
Ma már a természetes feromontermelést elnyomjuk. A parfümök erre valók, mesterséges szag, azt az érzetet alakítja ki benned, amire szánták. Ha te hódító akarsz lenni, azt a benyomást kelti. De a testtartásod ezt simán felülírhatja, ha görnyedten, félősen állsz a sarokban, lehet a leghódítóbb illatú, nem néz feléd a kutya se. Minimálisan beleszólhat, pl. aki eleve magabiztosabb fellépésű, kommunikatív, akkor egy jól eltalált parfüm oldottabbá teheti a társalgást, nem tűnik "átgázolónak", inkább "lehengerlő".
Tehát a szagok másodlagosak a metakommunikáció mögött. Ezt amúgy ki is próbálhatod: parfüm azoknak, akik nem vonzzák a társaságot, és ha látványosan megváltozik a helyzet, akkor újragondoljuk az álláspontunkat, és "befizetek" egy nagyobb kutatásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!