Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért nincs...

Magyarországon miért nincs akkora hazaszeretet az emberekben a saját országok iránt, mint Amerikában?

Figyelt kérdés
Becsülendő az amerikai emberek hazaszeretete, nem? Ők büszkén kiteszik/hordják a saját zászlajukat, büszkén éneklik a himnuszokat és büszkén ünneplik meg a saját nemzeti ünnepüket.
2012. ápr. 25. 21:38
1 2 3 4
 31/38 Valaki0702 ***** válasza:
A hazaszeretet és a hazai politika szeretete 2 teljesen más fogalom csak sokan összekeverik...
2012. máj. 1. 11:16
 32/38 anonim válasza:
Magyarországon csak a skinhead,gárdisták szeretik a hazát...
2012. máj. 10. 11:02
 33/38 anonim válasza:
Mert itt nincs mit szeretni, nekem nem sokat adott az ország hogy annyira szeressem (politikától függetlenül), pedig még fiatal vagyok nagyon. A felsőoktatás is jól meg lett variálva, épp ezért külföldre fogok menni továbbtanulni. De ide vissza nem jövök, az tuti.
2012. máj. 30. 13:34
 34/38 A kérdező kommentje:
Szerintem rengeteg szeretni való van Magyarországon. Tegnap voltam amúgy egy boltban és tele van I love New York meg brit zászlós pólóval. Ezekben úgy látszik divat flangálni, de ha én kimennék egy Magyarországos pólóban vagy nemzeti színű karkötőben akkor tuti hogy beszólogatnának lennék minden csak rendes ember nem. Ez nagyon szomorú!
2012. máj. 30. 13:46
 35/38 anonim ***** válasza:

Szerintem rengeteg szeretni való van Magyarországon. Tegnap voltam amúgy egy boltban és tele van I love New York meg brit zászlós pólóval. Ezekben úgy látszik divat flangálni, de ha én kimennék egy Magyarországos pólóban vagy nemzeti színű karkötőben akkor tuti hogy beszólogatnának lennék minden csak rendes ember nem. Ez nagyon szomorú!

Szerintem is rengeteg szeretni való van Magyarországon. Minden országon rengeteg szeretni való van annak, aki ott él.

Nekem is van Eiffel-tornyos meg veneziás pólóm, de vannak olyanok is, amelyeket hazai rendezvényeken kaptam, és ezeket is szoktam hordani.

Úgy érzem, a hazaszeretet éppolyan természetes, mint az, hogy mondjuk szeretem a gyerekeimet. Fölösleges a nemzeti jelképeket a mindennapok során használni, legyen az az ünnepek dísze.

Ennek ellenére ha meglátlak az utcán magyarországos (azért írom kis kezdőbetűvel, mert melléknév) pólóban és nemzetiszínű karkötőben, akkor én biztos nem fogok beszólni neked. Hogy mit fogok gondolni magamban, az kétesélyes:

1.Ha jámbor külsőd van, azt gondolom: ez egy lelkes ifjú, reméljük, jó célra fordítja majd a lelkesedését.

2.Ha kigyúrt, kopasz fickó vagy, és kihívóan viselkedsz, akkor rossz érzést keltesz bennem. Oly sokan, oly sokszor használták már a hazaszeretet eszméjét rossz célokra, és ma Magyarországon vannak, akik ezeket látszanak követni.

2012. máj. 31. 20:12
 36/38 A kérdező kommentje:
És ha egy lányt látnál? :)
2012. máj. 31. 21:37
 37/38 anonim ***** válasza:
Akkor eltátanám a számat, és kiesnék rajta :)))
2012. jún. 1. 22:22
 38/38 szuperpocok ***** válasza:
51%

Az a gond, hogy az embernek vannak bizonyos jellegű, alapvető szükségletei:

étel az asztalon,saját ház,normális fizetés és ha ezek megvannak akkor jöhet a családalapítás is. Márpedig az ember ha ezeket nem kapja meg ott ahova született,vagy vért izzadva tudja csak elérni és fenntartani, akkor minden erejével igyekszik kitörni onnan.

Természeti adottságaiból adódóan Magyarország benne van a 25 leggazdagabb országban. De ezt a gazdagságot kiszivattyúzzák innen. A politikusok külföldi érdekeket szolgálnak. Ellehetetlenítették az életet.

2013. ápr. 1. 11:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!