Miért van még mindig minden Isten háta mögötti falunak saját önkormányzata?
Meg arra, hogy ha dolgod van, ne kelljen órákat utazni a legközelebb településig. Miért pláza meg multi minden sarokra Pesten? Elég lenne összesen egy, nem?
Meg minek ennyi metrómegálló, mikor gyalog is lehet menni?
Vagy tudod mit? Legyen Pesten is összesen egy önkormányzat, ne minden kerületben egy... hogy a példádnál maradjunk. Zárójelben hozzátenném, nálunk 2 hónappal korábban kell időpontot kérni, ha ügyet akarunk intézni.
Nyilván nem megyényi önkormányzatokra gondoltam, és igazad van, Budapesten sem kellene 23 kerületnek lennie, a Budapestnél kétszer nagyobb Berlinben például 12 kerület van. Hatalmas pénzeket lehetne ezzel megspórolni és nem véletlenül van majdnem mindenhol így Nyugat-Európában.
A plázákat meg ne hozzuk ide, az teljesen más dolog, nem az adófizetők pénzéből épülnek.
A mi falunk nem rég akart leszakadni a városi önkormányzatról, írtak is ki erről szavazást ami pozitív eredményt hozott, de nem engedték. Sajnos a nagyobb önkormányzatok nem törődnek a kissebb falvakkal, a mi településünk is hatalmas pénzeket hoz a közeli városnak, de ebből nem látunk viszont semmit, csak azt hogy a városban mindent felújítanak és újjáépítenek, nálunk meg az ég egy adta világon semmi érdemi munkát nem végeznek.
Az meg hogy a vidéki kiskirályok léteznek tény, de ők nem az 500-3000 fős, általad Isten háta mögötttinek titulált falvakban találhatóak...
Épp ezért írtam, hogy a budapesti önkormányzatokat is felszámolnám (amit szerencsére meg is tesznek, ha minden igaz, jövőre).
Egyébként meg attól függetlenül, hogy pár éve Budapesten élek, és már szívesebben mondom magam budapestinek, attól még én is egy 'Isten háta mögötti városból' származom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!