Miért "nyolcévezik" állandóan a FIDESZ?
7!9. Amikor a Fideszt leváltották,messze nem voltunk a legjobbak. Rengeteg pénzt elsíboltak a kormányzásuk alatt. Csak egyikből sem lett ügy,mert Polt Péter elsimította.
Kaya Ibrahim,Joszip Tito,Happy End KFT,Orbánné tokaji szőlője nem mond neked semmit?
"Az államháztartás hiánya a 2006-os 9,2 százalék után 2007-ben a GDP 6%-a alá csökkent. Ennek az ára azonban infláció növekedése és a gazdasági növekedés tovább lassulása volt. Az éves infláció 3,9%-ról[9] 8%-ra nőtt, a gazdasági növekedés 5%-ról 1,3%-ra csökkent. Ez az elemzők becsléseinél is alacsonyabb volt; jóval elmaradt a várt 2-2,2%-tól.
A deficitet lefaragó intézkedések növelték a vállalkozásokat terhelő adókat. Mivel eközben a régióban mindenfelé csökkentették az adókat, összességében Magyarország versenyképessége csökkent.
2007 első negyedévének 2,7%-os bővülése után április–júniusban mindössze 1,2%-kal bővült a gazdaság: ilyen alacsony ütemet utoljára 1996 harmadik negyedévében mért a Központi Statisztikai Hivatal. 2007 III. negyedévében a GDP mindössze 0,9%-kal bővült, 2007 negyedik negyedévében pedig ez az ütem még tovább, alig 0,7%-ra csökkent (miközben a körülöttünk lévő országokban jóval nagyobb mértékben nőtt).
A január-szeptemberi reálkereset (a fogyasztói árindex 8,3%-os növekedése mellett) 5,6%-kal csökkent az előző év azonos időszaka óta."
Az államadósság elképesztő mértékben nőtt, köszönhetően a pazarló gazdaságpolitikát folytató ( =túlköltekezés) kormány újabb és újabb hitelfelvételeinek.
Nagyon röviden, a teljesség igénye nélkül ez csak 1 a sok közül a 8 évezés indokaként.
"Te miről beszélsz, ehhez már tényleg elvakultnak kell lenni, nem véletlenül volt Bokros csomag, csak a Fidesz már akkor is jó volt népbutÍtásban."
Ha tudnál szöveget értelmezni és nem lennél elvakult gyűlölködő, akkor talán felfognád, hogy nem írtam azt, hogy jó volt, amit a Fidesz csinált 98-02 között, csak annyit írtam, hogy amikor leváltották a Fideszt, akkor pozitív mintaország voltunk. Azt nem írtam, hogy ez a Fidesz minimálbér-emelésének vagy a Bokros népnyúzócsomagnak vagy másnak köszönhető. És lényegtelen is. De ha már ennyire odavagy a nép megnyúzását elősegítő csomagokért, akkor remélem, hogy tiszta szívből imádod a jelenlegi Fidesz-kormányt.
14.
Nem imádom a Fideszt, de te keversz mindent, Nem vagy elvakult? PozitÍv mintaország? Ne viccelj már.
Ha a Fidesz folytatja 2002-ben, nem itt tartanánk, bár a sok prolinak akkor a joszip tot féle soha nem bizonyított, kreált ügyek miatt sírna a szája. De talán jobb lenne a közhangulat, jobb lenne az életszínvonal, jobbak lennének a kilátások, lennének értelmes politikai erők.
Így meg van egy lerongyolódott ország, lerongyolódott jobboldal, lerongyolódott Fidesszel az élen.
Ha az emberek a valódi okokat keresnék, sokkal többen emlegetnék azt a bizonyos 8 évet. 2 okból nem teszik: 1) hülyék hozzá, egyszerűbb "az Orbánt" szidni, HVG-s félinformációkat mantrázni 2) ők is ott voltak 2002-ben az MSZP-re, és a Nagy Elqrásra szavazni, és ezt a világért se vallanák be maguknak és a környezetüknek, helyette inkább szidják a jobbooldalt.
"PozitÍv mintaország? Ne viccelj már."
Nem vicc. Járj csak utána magadtól, ne én adjam még ezt is a szádba. Tudom, hogy bizonyos embereknek még 1-2 keresés is túl kemény munka. Az EU csatlakozás előtt a régióban Magyarország volt a mintaország szinte minden tekintetben. Én teljesen lényegtelennek tartom, nem én emlegetek elvakultan csomagokat. Még az erre vonatkozó írásomat sem sikerült értelmezni, nem várok el reális és értelmes gondolkodást.
Szóval: Tegyük fel, te, mint magánember felvettél 8 évvel ezelőtt 10 millió forintnyi kölcsönt, devizában, olyan feltételekkel, amit várható volt, hogy nem fogsz tudni betartani. Ebből a pénzből a napi kiadásaidat fedezted, jól éltél te is, a családod is, a külvilág felé egy jómódú ember képét mutattad, megcsináltattad a járdát a házad előtt, de se be nem fektettél, se tartós értéket nem hoztál létre ebből a pénzből. A törlesztést a hitelből fizetted, amíg tartott. Aztán elfogyott a pénzed, de közben a különböző gazdasági történések hatására a törlesztőd is megemelkedett, így elkezdted megvonni a családtól azokat a juttatásokat, amik a "jómód" idején még megvoltak. Aztán veled történt valami, és a bátyád vette át egy időre a családfői szerepeket, így az anyagiakat is.
A hitelt nem ő vette fel, és nem is ő költötte el, de a meglévő adóssággal neki kell megküzdenie, ráadásul úgy, hogy közben a család se haljon éhen. Ésszerűsít, minden felesleges kiadást lefarag, de még így is látszik, hogy reménytelen kifizetni a tartozást, fenntartani a háztartást. Végül munkába küldi a 19 éves nagy gyereket, aki ezen felháborodik, és továbbra is elvárja, hogy feltöltsék a telefonját, ruházzák, ellássák, pedig már rég munkaképes, "hiszen az apja is megtette, és neki akkor még dolgozni se kellett"... Végül elkobozzák tőle a mobilt, amivel tucatszám írja az emelt díjas SMS-eket az ismerőseinek arról, hogy neki milyen sz@r nagybátyja, milyen nehéz élete van... A család többi tagja is hasonlóképpen áll a dologhoz, nem értik, miért nem jut most semmire? Szidják a nagybácsit, pedig ő csak igyekszik megküzdeni valamivel, amit nem ő okozott...
Na ez az MSZP és a Fidesz. Tippelhet mindenki, ki az apa, és ki a nagybácsi...
# 19/19: te vagy a második értelmes ember, akinek a kommentjét olvastam itt a gyakorin.
Erről van szó, olvassatok már utána a tényszerű gazdasági elemzéseknek, ehhez közgazdásznak sem kell lenni.
De vagy nem tudjátok értelmezni a számokat, vagy nem tudtok érvelni, ( a lepontozás nem érv), meg "lefideszesezni" aki most nem szidja ezerrel a vikit és nem sírja vissza az elmúlt 8 ÉV balf*sz dilettáns túlköltekező parasztvakító NÉP-szerű intézkedéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!