Lekapcsolják a paksi erőmű egyik blokkját, már nem éri meg fentartani?
Figyelt kérdés
Vélemény?2012. ápr. 25. 14:33
11/14 anonim válasza:
Ha jól tudom, nemsokára vége lesz a karbantartásnak - akkor meglátjuk, visszakapcsolják-e.
12/14 anonim válasza:
:D:D:D:D. Nem húzzák vissza. Az év első leállása az I.-es blokk volt. Visszaindult. Karbantartó lakatos vagyok bent. első kézből látom hogy milyen a blokk, hiszen a benne lévő berendezéseket tartom karban. Nem hiszem hogy nem érné meg üzemeltetni. Ha így lenne már régen állna.
13/14 anonim válasza:
Az előző volnék. A leállásokról. Van négy blokk és mindegyik leszokott állni év közben, de egyszerre teljesen csak egy. Az sem azért mert baj van, csupán karbantartás miatt. Szerkezeti vizsgálatok, anyagvizsgálatok, nyomáspróbák. Van 3 rövid..kb 3hetes, meg egy nagy ami olyan 56 napos. Aztán megvan a blokkok ciklusa hogy melyiken kell nagyáttrakásnak (leállásnak) lenni. Amúgy ezek egy igazán fárasztó bolondokháza szokott lenni
14/14 anonim válasza:
Mindegyik reaktor 3 évente áll le üzemanyagcsere miatt.
Az 1. reaktor eredetileg 2012. szeptember 1-én állt volna le teljesen, de még üzemel 2032-ig, a többi meg 2037-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!