27% ÁFA + még 2 ft percenként a mobilbeszélgetésekre.
Mi a véleményetek erről?
41/52 A kérdező kommentje:
40: a gyereket vállalók jövőre ígyisúgyis megszívják. Be lesz fagyasztva minden juttatás viszont növekedni fog az energia ára, bevezetik az új adókat és lesz 5%-os infláció. Na akkor miről van szó? A nyugdíj megadóztatása mint olyan nem rossz ötlet, amennyiben sávosan menne, nem egykulcsosan. Természetesen a bérekével együtt. Ezt ugyanis kifelejtetted az előírások közül...
És úgy gondolod ez a Fidesz hibája? Egy MSZPvel jobban jártunk volna?
2012. ápr. 24. 15:45
43/52 A kérdező kommentje:
Én nem gondolom sehogyse. Csak látom, hogy ki vezeti be. Ha nem váltott volna a fidesz 16%-os egykulcsos adóra, akkor nem kéne betömni a lyukat IMF-kölcsönnel. Az nehogymár nem a fidesz cselekedete volt!
"". Ha nem váltott volna a fidesz 16%-os egykulcsos adóra, akkor nem kéne betömni a lyukat IMF-kölcsönnel"" MInt ahogy már többször is elmondták, az IMF-től nem szeretné a kölcsönt felvenni a kormány csak biztonsági tartaléként kell. Az ország a piacrol finanszíroza a költségvetést.
2012. ápr. 24. 23:09
""A nyugdíj megadóztatása mint olyan nem rossz ötlet,""
Látom mostmár tetszik az ötlet, de ha nem brüszel ajánlotta volna a bankadók helyet, hanem a kormány saját "ötlete" lett volna akkor szídnád a fideszt mint a bokrot!!!
2012. ápr. 24. 23:13
"" a gyereket vállalók jövőre ígyisúgyis megszívják. Be lesz fagyasztva minden juttatás""
Ezt hol hallotad?
2012. ápr. 24. 23:19
47/52 A kérdező kommentje:
Széll Kálmán 2.0 terv része az, hogy jövőre a családokra nagyobb felelősséget ruháznak gyereknevelés terén, keresd meg az idevonatkozó részt. A nyugdíjak progresszív megadóztatása nem rossz ötlet, és mindig is támogattam. A kisnyugdíjak megadóztatását 16%-kal nem támogatom.
Amit az IMF-ről írsz már ne is haragudj, de bődületes hülyeség. Miért ne felelne meg a kisebb kamatú kölcsön a nagyobb helyett? JA hogy nem lehet elherdálni. Hát figyelj, mint mondtam, nem élek MO-n így engem nem érint, de inkább fizetnék egy biztonsági kölcsönt kis kamattal, mint egy szükségest nagy kamattal. Amúgy meg ha nincs rá szükség, akkor minek kéne mégis és minek kellett a piacról mégis kölcsönt felvenni?
Én a minimálbér megadóztatását sem tartom korrektnek. Van olyan ismerősöm aki 4 órában dolgozik, tehát a minimálbér felét kapja, és még azt is megadóztatták, így havi nettó 20 ezer ft a keresete! Ez normális dolog?
2012. ápr. 25. 07:34
49/52 A kérdező kommentje:
Én sem tartom korrektnek. És ez lenne a progresszív adózás lényege. AKár fizetésnél, akár nyugdíjnál.
Én például nem. Attól, hogy én nettó 200 ezeret keresek és nem 20 ezret, ugyan úgy megdolgoztam minden forintjáért, mégis én leadózom, más meg adó jóváír... Úgy gondolom a bérezés nem két szép szemre megy, aki tartósan 49 ezer forintból akar megélni, az rendezkedjen be olyan életszínvonalra, amit ez biztosítani tud. Egyébként a 4 órás munkaidő 41 ezer forint minimálbéren nem 20.
2012. ápr. 25. 14:53
Kapcsolódó kérdések: