Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok érdemes külföldr...

Progression kérdése:

Mit gondoltok érdemes külföldre menekülni (költözni) az Orbán-diktatúra elől vagy vége lesz egyszer?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 22. 10:06
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
0%
Na jó, ez már no comment kategória. Higgy amit akarsz, beszélj amit akarsz és utána jöjj rá, hogy demokráciában élsz te zseni.
2012. ápr. 23. 17:05
 32/49 yossarian44 ***** válasza:
100%

"Na jó, ez már no comment kategória. Higgy amit akarsz, beszélj amit akarsz és utána jöjj rá, hogy demokráciában élsz te zseni."

Ez nem hit kérdése.

Az, hogy téged a pártközpont megnyugtat, hogy a magyar demokráciában minden rendben, annak ellenére, hogy lassan már a Mikulás is narancsba öltözik, és te elhiszed, az hit kérdése.

És nem egészen no comment, hanem inkább facepalm kategória.

Én biztosan demokráciában élek, mert amikor elkezdtek ezek a hülyék mindent szétbarmolni, fogtam a motyóm, és elköltöztem az országból.

2012. ápr. 23. 17:51
 33/49 anonim ***** válasza:
0%
Oké. Tegyük fel, hogy diktatúrában élünk. Na akkor mi a fenéért működik a törvényhozás? Miért független a bíróság? Miért dobott már vissza a Fidesz éra alatt törvényt az alkotmánybíróság? Miért engedélyeznek tüntetéseket? Miért szidhatod nyilvánosan a kormányt? Miért lesznek választások ugyan úgy mint eddig? Miért nem növelik az erőszakszervezetek létszámát? Minden hiányzik ami egy diktatúrához kell.
2012. ápr. 23. 19:28
 34/49 yossarian44 ***** válasza:
100%

Én, személy szerint nem mondtam, hogy diktatúra lenne Magyarországon, hanem azt mondtam, hogy készülődik egy. Idéznék a hozzád intézett első kommentemből:

"Nem az MSZP szavának hiánya miatt csírázik a diktatúra."

Csírázik, értsd.: kialakul.

"Na akkor mi a fenéért működik a törvényhozás?"

A törvényeket jelenleg kizárólag a Fidesz hozza, mivel 2/3-ados többségük van. Ellenzéki törvényjavaslatok helyet nem adnak, ráadásul rohamtempóban, parlamenti vita nélkül fogadnak el törvényeket.

[link]

Megjegyezném, hogy Mussolini is hozott hasonló szabályozást.

"Miért független a bíróság?"

Most még elméletben független, gyakorlatban bírók nagy részét nemsokára nyugdíjba küldik (bírói nyugdíjkorhatár csökkentése) és kérdéses, hogy azok, akik a helyükre kerülnek, mennyire veszik komolyan a függetlenséget.

Nem mellesleg a Legfelsőbb Bíróság megszűnt, helyét a Kúria vettá, ahová a Fidesz delegálta a vezetőséget, élén Darák Péterrel, aki maga is részt vett a bírói függetlenséget eléggé meggyengítő törvénytervezet létrehozásában.

Tulajdonképpen a főbírókat a Parlamentből közvetlenül nevezik már ki.

"Miért dobott már vissza a Fidesz éra alatt törvényt az alkotmánybíróság?"

Leginkább azért, mert ellentmondások voltak benne, alkotmányellensek voltak, illetve rosszul voltak kidolgozva, vagy alapvető EU-s jogba ütköztek.

A sokadik csörte után jött a mostani helyzet, hogy előbb visszavonják, nehogy az AB-nek igaza lehessen.

"Miért engedélyeznek tüntetéseket?"

Mert a tüntetések engedélyezése áll a legtávolabb a kormány hatáskörétől. Általában a helyi rendőrségnél kell őket bejelenteni.

Az ugye feltűnt, hogy a Fidesz és az ahhoz közeli szervezetek jó előre befoglalták 03.15-ére a fővárost?

[link]

"Miért szidhatod nyilvánosan a kormányt?"

Mert azért ott még nem tartunk. Attól függetlenül, jobb ha nincs semmiféle pozíciód, és a fiaid sem álmodnak ilyenről, mert különben így járhatsz:

[link]

Vagy ha köztévés vagy, kirúgnak, ugyanez a rádióknál, meg gyakorlatilag minden állami munkahelynél.

Vagyis többszázezer embernek kuss van, vagy ugrott a meló.

[link]

[link]

[link]

"Miért lesznek választások ugyan úgy mint eddig?"

Sok víz lefolyik még a Dunán 2014-ig.

Ha érdekel, itt van az új választási rendszer elég jó beszámolója:

[link]

Igazából ha akarják, se tudják már így elveszteni.

"Miért nem növelik az erőszakszervezetek létszámát?"

A TEK teljesen új, Orbán Viktor privát biztonsági embere vezeti - akit azért zavartak el a rendőrségtől, mert szeretett megbilincselt embereket fejberúgdosni - rádaául úgy kapott a TEK megfigyelési titkosszolgálati, és rendfentartói jogköröket, hogy azokat módosító csomagokba rejtették, kissebb törvénymódosítások formájában.

Holott ők elvileg terrorelhárítók, semmi közük a titkosszolgálati munkához, erre lett belőlük egy rendőr/titkosszolga alakulat, amely közvetlenül Orbán Viktornak felel... mivel ők a személyes testőrége is...

Egyáltalán nem gyanús, igaz? :D

"Minden hiányzik ami egy diktatúrához kell."

Csak nem figyeled rendesen a híreket.

2012. ápr. 23. 20:34
 35/49 anonim ***** válasza:
0%
Jó, látom meggyőzhetetlen vagy mint én. Hagyjuk ezt, de élj abban a hiszemben, hogy fenyeget ez minket én meg inkább foglalkozok mással is összeesküvés gyártásokon kívül.
2012. ápr. 23. 21:02
 36/49 A kérdező kommentje:
így van! Te csak foglalkozz mással, nézd csak a hírtv-t!
2012. ápr. 23. 21:10
 37/49 anonim ***** válasza:
0%
Ember, szerintem 3 éve nem néztem rá a tévére. Neked meg már nem csomagolnod kéne? :)
2012. ápr. 23. 21:15
 38/49 anonim ***** válasza:
95%

Istenem emberek, hát ezért tartunk itt, ahol. Képesk vagytok egymás nyakának ugrani a politika miatt. Számomra egyszerű az "egyenlet" ami nem más mint: Fidesz+ Kdnp+Mszp+Antidemokratikuskoalíció+Jobbik+LMP=MSZMP.

Teljesen mind1 hogy kire szavazol, úgyis egy elvtárs csemetét,elvtársat, v. elvtárs unokát fogsz a hatalomra segíteni. Ezek mindenhol ott vannak a cégek élén a parlamentben stb.. Ezeknek nem érdeke az, hogy 8 millió szegény embernek jobb legyen a minden napja, csak az hogy a saját zsebük tele legyen. jönnek a választások nah ígérjünk meg mindent a birka népnek úgyis elhiszi. Ha hatalomra kerülünk akkor meg mindent elfelejtünk és az ellenkezőjét cselekedjük. Pozícióba juttatjuk a csókosainkat( ez pártfüggetlen, minden pártnál ez volt), és élünk mint Marci Hevesen. Szóval szumma szummárum tök mind1 kire szavazol itt nem lesz jobb a szegényeknek Soha.

2012. ápr. 25. 22:08
 39/49 anonim ***** válasza:
14%
Diktatúra van, jaaaaaj fussatok! Jááááj!
2012. ápr. 26. 16:52
 40/49 anonim ***** válasza:
23%
menj.. én is mennék!
2012. ápr. 28. 10:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!