Mit gondoltok érdemes külföldre menekülni (költözni) az Orbán-diktatúra elől vagy vége lesz egyszer?
"Na jó, ez már no comment kategória. Higgy amit akarsz, beszélj amit akarsz és utána jöjj rá, hogy demokráciában élsz te zseni."
Ez nem hit kérdése.
Az, hogy téged a pártközpont megnyugtat, hogy a magyar demokráciában minden rendben, annak ellenére, hogy lassan már a Mikulás is narancsba öltözik, és te elhiszed, az hit kérdése.
És nem egészen no comment, hanem inkább facepalm kategória.
Én biztosan demokráciában élek, mert amikor elkezdtek ezek a hülyék mindent szétbarmolni, fogtam a motyóm, és elköltöztem az országból.
Én, személy szerint nem mondtam, hogy diktatúra lenne Magyarországon, hanem azt mondtam, hogy készülődik egy. Idéznék a hozzád intézett első kommentemből:
"Nem az MSZP szavának hiánya miatt csírázik a diktatúra."
Csírázik, értsd.: kialakul.
"Na akkor mi a fenéért működik a törvényhozás?"
A törvényeket jelenleg kizárólag a Fidesz hozza, mivel 2/3-ados többségük van. Ellenzéki törvényjavaslatok helyet nem adnak, ráadásul rohamtempóban, parlamenti vita nélkül fogadnak el törvényeket.
Megjegyezném, hogy Mussolini is hozott hasonló szabályozást.
"Miért független a bíróság?"
Most még elméletben független, gyakorlatban bírók nagy részét nemsokára nyugdíjba küldik (bírói nyugdíjkorhatár csökkentése) és kérdéses, hogy azok, akik a helyükre kerülnek, mennyire veszik komolyan a függetlenséget.
Nem mellesleg a Legfelsőbb Bíróság megszűnt, helyét a Kúria vettá, ahová a Fidesz delegálta a vezetőséget, élén Darák Péterrel, aki maga is részt vett a bírói függetlenséget eléggé meggyengítő törvénytervezet létrehozásában.
Tulajdonképpen a főbírókat a Parlamentből közvetlenül nevezik már ki.
"Miért dobott már vissza a Fidesz éra alatt törvényt az alkotmánybíróság?"
Leginkább azért, mert ellentmondások voltak benne, alkotmányellensek voltak, illetve rosszul voltak kidolgozva, vagy alapvető EU-s jogba ütköztek.
A sokadik csörte után jött a mostani helyzet, hogy előbb visszavonják, nehogy az AB-nek igaza lehessen.
"Miért engedélyeznek tüntetéseket?"
Mert a tüntetések engedélyezése áll a legtávolabb a kormány hatáskörétől. Általában a helyi rendőrségnél kell őket bejelenteni.
Az ugye feltűnt, hogy a Fidesz és az ahhoz közeli szervezetek jó előre befoglalták 03.15-ére a fővárost?
"Miért szidhatod nyilvánosan a kormányt?"
Mert azért ott még nem tartunk. Attól függetlenül, jobb ha nincs semmiféle pozíciód, és a fiaid sem álmodnak ilyenről, mert különben így járhatsz:
Vagy ha köztévés vagy, kirúgnak, ugyanez a rádióknál, meg gyakorlatilag minden állami munkahelynél.
Vagyis többszázezer embernek kuss van, vagy ugrott a meló.
"Miért lesznek választások ugyan úgy mint eddig?"
Sok víz lefolyik még a Dunán 2014-ig.
Ha érdekel, itt van az új választási rendszer elég jó beszámolója:
Igazából ha akarják, se tudják már így elveszteni.
"Miért nem növelik az erőszakszervezetek létszámát?"
A TEK teljesen új, Orbán Viktor privát biztonsági embere vezeti - akit azért zavartak el a rendőrségtől, mert szeretett megbilincselt embereket fejberúgdosni - rádaául úgy kapott a TEK megfigyelési titkosszolgálati, és rendfentartói jogköröket, hogy azokat módosító csomagokba rejtették, kissebb törvénymódosítások formájában.
Holott ők elvileg terrorelhárítók, semmi közük a titkosszolgálati munkához, erre lett belőlük egy rendőr/titkosszolga alakulat, amely közvetlenül Orbán Viktornak felel... mivel ők a személyes testőrége is...
Egyáltalán nem gyanús, igaz? :D
"Minden hiányzik ami egy diktatúrához kell."
Csak nem figyeled rendesen a híreket.
Istenem emberek, hát ezért tartunk itt, ahol. Képesk vagytok egymás nyakának ugrani a politika miatt. Számomra egyszerű az "egyenlet" ami nem más mint: Fidesz+ Kdnp+Mszp+Antidemokratikuskoalíció+Jobbik+LMP=MSZMP.
Teljesen mind1 hogy kire szavazol, úgyis egy elvtárs csemetét,elvtársat, v. elvtárs unokát fogsz a hatalomra segíteni. Ezek mindenhol ott vannak a cégek élén a parlamentben stb.. Ezeknek nem érdeke az, hogy 8 millió szegény embernek jobb legyen a minden napja, csak az hogy a saját zsebük tele legyen. jönnek a választások nah ígérjünk meg mindent a birka népnek úgyis elhiszi. Ha hatalomra kerülünk akkor meg mindent elfelejtünk és az ellenkezőjét cselekedjük. Pozícióba juttatjuk a csókosainkat( ez pártfüggetlen, minden pártnál ez volt), és élünk mint Marci Hevesen. Szóval szumma szummárum tök mind1 kire szavazol itt nem lesz jobb a szegényeknek Soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!