Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a politikai megnevezése a...

Mi a politikai megnevezése a diktatórikus liberalizmusnak, tehát amikor valaki olyan rendszert propagál, mint a nácik, csak a liberalizmus eszméi érdekében?

Figyelt kérdés

Pl. haláltáborba küldene mindenkit aki nem toleráns a melegekkel szemben, vagy aki antiszemita.

Van ilyen ideológia? És ha igen akkor mi a neve?

2012. márc. 29. 19:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Kossuthizmus :) ;)
2012. márc. 29. 19:26
 2/11 tetro ***** válasza:
67%
Tudod, a liberalizmus éppen azt jelenti, hogy a társadalom toleráns a különbözőségekkel és bizonyos fokig a devianciákkal szemben. Aki bárkit bármiért haláltáborba küldene az nem liberális.
2012. márc. 29. 19:34
 3/11 anonim ***** válasza:
46%
Neoliberalizmus.
2012. márc. 29. 19:34
 4/11 anonim ***** válasza:
56%

A diktatúra és a liberalizmus szöges ellentétben áll egymással, a kettőnek soha sem volt, és soha sem lesz köze egymásnak, pont amiatt is, amit te a példában említesz.

Ha valakit csak azért, mert másként gondolkodik, mint a többség, elkülönítik, táborokba zárják, az fasizmus. Akármilyen céllal is teszik ezt.

Idézet:

"A fasiszta állam lényegében egy tekintélyuralmi rendszer, ami mindig valamilyen "szép új világ" felépítését tűzi ki célul, és ahol a cél elérése érdekében végrehajtott központosítás révén mindent egyetlen központi akarat alá rendelnek."

Maradjunk a példádnál. Szerinted nem lenne az egy szép világ, ahol nem bélyegzik meg az embert a nemi identitása, származása miatt? Ha a halálfejes, vagy magyar lobogós pólóban járó embert nem köpnék le csupán az általánosítás miatt? Ahol csupán az egyéni teljesítményed alapján ítélnek meg? Lehet, hogy egy jövőbeni diktátor ezeket a célokat tűzi majd ki. Viszont amint haláltáborokba küldi az embereket eme cél elérése érdekében, az már nem liberalista, hanem fasiszta diktátor.

Vagy vegyünk engem. Én nem ítélem el, nem utálom a hungaristákat, a Kárpátia koncertre járókat. Pont azért mert a liberalizmust pártolom. És nem leszek náci liberalista csak azért, mert nem megyek el egy antifasiszta tüntetésre, csak azért, mert nem a gyűlöletből élek. Én a vallásszabadság híve vagyok. Mindenkinek joga van abban hinni, ami neki jól esik.

Ne hagyd magad becsapni. A politikai rendszereket nem a nevük határozza meg, hanem a módszereik.

2012. márc. 29. 19:59
 5/11 anonim ***** válasza:
82%
A liberalizmus nem 1 politikai nézet.Olyan mintha azt mondanám hogy a romantika ez 1 politikai nézet.A liberalizmus egy emberi szemlélet.Avagy a lényege , "tégy amit akarsz csak másoknak ne árts vele".
2012. márc. 29. 20:01
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
judeizmus
2012. márc. 29. 20:30
 7/11 Dick Esmen ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdező South Parkot nézett,különben nem tenne fel ilyen kérdést.
2012. márc. 29. 20:35
 8/11 anonim ***** válasza:
54%
Már most is csúnyán rá lehet fázni ha valakinél homofóbia vagy antiszemitizmus vádja merül fel.
2012. márc. 29. 21:08
 9/11 anonim ***** válasza:

Tudtommal nincs ilyen, mert ellentmondás. Ha lenne, a neve csak az lehetne, hogy baromság.

Liberalizmus = egyik ember szabadságának ott van ege, ahol a másiké kezdôdik.

Másként:

Azt tehetsz, amit akarsz HA nem korlátozol vele mást abban, hogy szintgén.

szokimondo01

A judeizmusnak ( helyesen judAizmusnak ) épphogy alapértéke a szabadság:

"Én vagyok az Örökkévaló, a te Istened, aki KIVEZETTELEK egyiptom országából, A SZOLGASÁG HÁZÁBÓL." ( Vagyis: EMBER! SZABAD vagy! ) ( - Mózes második könyve 20 fejezet 2. vers - az ÚR elsô parancsolata )

2012. márc. 29. 22:33
 10/11 anonim ***** válasza:
53%

„A judeizmusnak ( helyesen judAizmusnak ) épphogy alapértéke a szabadság:”

A saját szabadságuk.

2012. márc. 30. 04:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!