Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nyugaton az elkövetők roma...

Ha nyugaton az elkövetők roma származását képesek leírni akkor Magyarországon miért nem?

Figyelt kérdés

"...the gaudy mansions the family of Roma gipsies built after stealing hundreds of thousands of pounds from commuters, snatching mobile phones and cash as they dozed on late-night trains from London to Kent."

[link]

Azok kedvéért akik nem tudnak angolul: Angliában turistáktól, London és Kent között ingázó éjjeli vonatokon lopkodtak, összesen több százezer angol font értékben amit az utolsó centig hazavittek Romániába és ott ilyen és hasonló "szerény" viskókat emeltek maguknak. Az már csak hab a tortán hogy Angliában is segélyeken éltek.

Mindenki láthatja hogy a liberálisok által pozitív példaként emlegetett nyugaton veszik a fáradtságot és leírják ha egy elkövető roma. Nem hangsúlyozzák ki de nem is hallgatják el a dolgot. (Ha itthon megtörténne ez akkor jönne a rasszistázás, kár tagadni...)

Erre vajon mit mondanak a magyar liberálisok?

2012. márc. 6. 21:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
42%
Semmit.Teljesen igazad van.A liberálisoknak is joga kimondani,hogy te egy frusztrációkkal küzdő komplexusos idióta vagy.
2012. márc. 6. 21:42
 2/14 A kérdező kommentje:

Ilyen szépeket se mondtak még nekem :)

Amúgy nem szokásom állandóan ezeken a dolgokon lovagolni de egyik nap megakadt a szemem ezen a cikken és meglepődtem hogy ha demokráciában ezt le lehet írni akkor a magyarországi helyzetet hogyan lehetne már ezek után demokráciának nevezni.

2012. márc. 6. 21:47
 3/14 anonim ***** válasza:
18%

B+ ha Gyuri lopott, akkor lopott.Cigany?Nem cigany?Ki nem sz@rja le? Lopott!

Egyszeru.

2012. márc. 6. 22:08
 4/14 Sz1u ***** válasza:
28%

Gondolom kedves Kérdező, a kérdésed kiírása után hátradőltél és kaján mosollyal konstatáltad, hogy ismét kiírtál egy cigányozós kérdést.

Lényegtelen, hogy talán több, mint húszéves dolog és nem is itt, hanem a mostani Romániában... (írd be a gugliba: "Bánffyhunyad cifra palota" és megtudsz mindent).

2012. márc. 6. 22:48
 5/14 A kérdező kommentje:

Most legalább azt is tudni miből építették ezeket (vagy legalábbis miből akarták befejezni). De nem ez volt a kérdésem fő témája (ahogy az sem hogy hol és mikor építették/építik ezeket a palotákat) hanem a nyugati és a magyarországi sajtó eltérő hozzáállása egy esetleges roma elkövetőhöz. Mert az oké hogy ha roma az áldozat akkor azt le kell írni. De akkor azt is tessék leírni ha az elkövető roma. Szerintem ez így lenne korrekt hírközlés.

Egyenlő bánásmódról és esélyegyenlőségről papol mindenki miközben állandóan vagy az egyik vagy a másik oldal felé húznának.

És nem, nem dőltem hátra és nem mosolyogtam. Nincs okom rá. A (becsületes, dolgozó) romákkal sincs semmi bajom. Én csak leírtam a véleményem egy témával kapcsolatban (amiből első válaszoló azt vette ki hogy egy frusztrációkkal küzdő komplexusos idióta vagyok - nem ismer de már ítélkezik...)

2012. márc. 6. 23:38
 6/14 anonim ***** válasza:
30%
akkor olvasd el megegyszer a valaszomat.(3as)
2012. márc. 6. 23:41
 7/14 anonim ***** válasza:
52%

azért, mert hivatalos cikkekben, tudósításokban, sajtóközleményekben stb. nem lehet kapcsolatba hozni a bűntettet és az elkövető származását/bőrszínét/vallását/nemét.

elvileg minden ember egyenlő és a bűntett szempontjából teljesen mindegy, hogy a bűnöző melyik etnikumhoz vagy felekezethez tartozik (szerintem ebben van igazság).

nem mondják, hogy Kolompár Nintendó CIGÁNY fiatalember tette ezt... meg azt... meg azt...

de azt sem mondják, hogy Kovács Imre MAGYAR fiatalember csinált ilyet... olyat...

2012. márc. 7. 00:20
 8/14 anonim ***** válasza:
74%
Én teljesen egyet értek a kérdezővel!És azt még mindig nem magyarázta meg senki,ha minden ember egyenlő,akkor ha őket bántja valaki,akkor miért emelik ki,hogy romát bántottak,bűnözésnél meg nem!?Vagy ilyenkor már nem mindenki egyenlő?
2012. márc. 7. 00:27
 9/14 anonim ***** válasza:
60%
Az első 3-nak teljesen más véleménye lesz erről, ha majd az 1 liter pálinkáért meg 300 forintért a szüleiket/nagyszüleiket kivéreztetik ezen dolgos honfitársaink. Akkor lehet nem fognak fennakadni a cigánybűnözés (nem elferdített értelmben, értelmi fogyatékosoknak: a cigányzene sem jelenti azt, hogy minden cigány zenész/zenél) szón.
2012. márc. 7. 01:05
 10/14 anonim ***** válasza:
83%
7-es, ellenkező esetben mindig kiemelik, hogy magyar bántott cigányt...
2012. márc. 7. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!