Roma-integráció Magyarországon?
Az integráció valahol ott kellene kezdődjön, hogy a teljes kisebbségi törvénykezést kidobjuk. Utána el kellene kezdeni felszámolni a cigánygettókat, amik már szinte minden településen kialakultak, és amik a leginkább visszatartó erők, ugyanis a deviancia mindig több megerősítést kap, ha pedig valakinek pont az a normális, akkor gyakorlatilag képtelen lesz önerejéből kiszabadulni, mert legtöbbször nem is akar. Mellette pozitív példaképeket kell állítani a cigányság elé, mert amit jelenleg cigányként látnak, az kb. győzike&co. A segélyeket, amit lehet, természetben osztani (és meggátolni a kereskedelmüket, ahogy az sok helyen már megvalósult). Végül pedig a fejébe verni a sok becsontosodott majomnak, hogy a negatív megkülönböztetés önbeteljesítő.
A sok milliárd forint kidobott pénz, látszatintézkedés.
Szerintem minden jogból segélyből, stb. ki kéne venni a kissebség dolgot. Egy ez a gyűlölet egyik szülője, kettő, ez adja meg a lehetőséget így élni.
Egy cigányasszony a TV-be nyilatkozta 6-7 éve, hogy amíg a segély, és a munkabér között 5000Ft van, addig nem megy el. Hát nincs igazság benne? Dehogynincs.
A magyar társadalom nagy része elfogadó szerintem. Nincs még egy kissebség, ami ilyen nagy port kavar. Nem a magyarok kerestek maguknak egy ellenséget, ás találták meg bennük. Egyértelmű, hogy a cigányok alkalmazkodásképtelensége adja az ellentétet.
Röviden: A magyar népnek nem kell változnia, a cigányoknak kéne, de ők csak akkor fognak, ha a törvények rákényszerítik.
A világon semelyik országnak nem sikerült még integrálni a cigányokat...nem is fog sikerülni senkinek.
10-ből 9 képtelen a kulturált, törvényes életre.
Radikális lépések kellenének, csak hát ezt sajnos nem lehet ebben a modern világban megvalósítani.
Szóval marad az élősködő életmód, és ezt az évek előrehaladtával egyre nagyobb számarányban teszik majd.
Szerintem teljesen mindegy ,hogy miben kapják a segélyt. Mivel vesztenivalójuk nincsen így bármit megtehetnek. A pénzszerzésre mindig van eszük még ha 4 osztályuk sincsen meg. Olyan dolgokat csinálnak meg ,hogy elképzelni magyar ember azt nem tudja. De abból indul ki az egész hogy számukra a börtön kényelmesebb élet mint a telep ,hiszen ott minden ingyen van , haverok buli fanta! Integráció lehetetlen!! Főleg hogy a törvény őket védi.. Ha engem leüt és kirabol 3 roma. Az elkövetők megélhetési bűnözésre hivatkozva 2 évet kapnak amit 5 év múlva kell leülniük ha méltóztatnak egyáltalán befáradni a börtönbe. Ha én verek nyakon egyet mert szemtelenkedik mg látom hogy lopkod egyből rasszista vagyok és 5 év! Na ebből van elegem! Minden normális embernek van mit vesztenie. Őket meg nemérdekli mi van a családjukkal mi van az életükkel.
Hivatalosan semmijük nincsen az adósságokat vég nélkül halmozhatják. Aki meg azzal jön hogy költöztessük be a magyarok mellé az költöztessen be 2 családot maga mellé is! És integrálja a szomszédait!!
Minden problémát materiálisan, pénz központúan közelítetek meg. Bárcsak az lenne velük a legnagyobb baj, hogy nem dolgoznak! Sokkal nagyobb baj, hogy igénytelenek, agresszívek, gyilkosok, tolvajok, és vandálok. A gettók sem azért alakulnak ki, mert oda vannak száműzve, hanem mert legettósítják azt a részt, ahol laknak. Hány, de hány példa van erre! Az iskolát is tönkrevágják, ahol laknak. És ahová pl. még a szocializmusban beköltöztették őket, ott is szétvertek mindent, és a magyar lakók is eljöttek onnan. Nem azért, mert előítéletesek, hanem azért, mert az ember, amikor "otthonról" beszél, vannak némi elvárásai. Úgy értem, EMBER, nem cigány!
Az én megoldásom:
Egy sok akác, egy sor fűz,
Egy sor cigány, egy sortűz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!