Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Roma-integráció Magyarországon?

Roma-integráció Magyarországon?

Figyelt kérdés
Az állam sok milliárd forintot öl ebbe a folyamatba, mégis úgy tűnik, hogy feleslegesen. A magyarországi cigányság még mindig dekadens életformát folytat. Ez valóban csak az ő bűnük vagy a magyar társadalomnak nyitottabbnak kéne lennie a romák felé, nem pedig állandóan elutasítónak lenni velük szemben? Természetesen vannak szélsőségek mindkét félnél, azonban ha egyikük sem enged, akkor nem lesz változás.
2011. jún. 18. 13:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
Mégis nekünk még miben kellene engedni? Késelés miatt ne járjon börtön? A lehetőséget már sokszorosan megkapták, hogy illeszkedjenek a társadalomba, de a többség nem él vele, mert nem is akar. Én még cigányt nem láttam vergődni amiatt, hogy jobb oktatást követel, vagy ingyenes olvasójegyet valamelyik könyvtárba. Nekem itt lehet dumálni arról, hogy az éhezés miatt bukik el a dolog, de amíg kigyúrt cigányokat látok majdnem mindenfelé, addig ez csak egyszerű hazugság. Ha most azonnal elkezdenének emberként élni a cigányok, még akkor is legalább 1 generáció kell ahhoz, hogy ennek a nyomai meg is látszanak.
2011. jún. 19. 09:13
 12/17 Tom Benko ***** válasza:

06.19. 09:13-nak:

Nos, én láttam. Meg diplomás cigányt, meg dolgozó cigányt, meg munkát kereső cigányt. Sőt, többet, mint ahány bűnöző, alja cigányt, pedig azt is nem egyet. Mondjuk úgy könnyű, hogy minden bűnözőre ráfogjuk - cigány, minden vagyonos emberre - zsidó, etc...

2011. jún. 22. 19:35
 13/17 Gauldoth ***** válasza:
100%
Tipikus okoska válasz. A magyar börtönök 90%-ig cigánnyal van megtöltve. Ez az adat beszédes, nemde?
2011. jún. 23. 11:10
 14/17 anonim ***** válasza:

tegnap 19:35

Az oké, hogy láttad őket, de mennyit tesz ki a számuk? Több mint 10, de kevesebb mint 50? Én egy nagyvárosban lakom, és gyakran látom őket én is munka közben (tarhálás, közlekedési eszközökön zsebmetszés, akik csoportosan mászkálnak belekötnek egyedül kószáló magyarokba, na meg támasztják a nyerőgépeket, és abba hányják bele az állam által nyújtott pénzügyi juttatásokat). De nem látok egy darab cigányt sem könyvtárakban (pedig pont az egyik fejes roma vezető villantott azzal, hogy a cigányok imádnak tanulni, mégsem látom őket tömegével az egyetemek és gimnáziumok közelébe sem, esetleg csak akkor ha verekedni gyűlnek össze), és azt sem látom, hogy élhetővé teszik a környezetüket. Van egy vékony rétegük amelyik nagyon tisztességes, de ez csak egy vékony réteg, amitől a többségük nem fog megváltozni. Ebből látszik az, hogy nekik nem példa az, ha egy cigány kitör ebből az életmódból, mert nem sokan követik.

2011. jún. 23. 14:52
 15/17 Tom Benko ***** válasza:

Van nevem, lehet rá hivatkozni...

Kb. 85...

Mint mondottam, ha minden bűnözőt cigánynak nevezünk, akkor lehet igaz, amit állítasz.

2011. jún. 23. 17:35
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem minden cigány bűnöző (magától értetődően ez a kisebb részük), de a többségük bizony bűnöző. De biztos csak a véletlennek köszönhető, hogy a cigány családok igen nagy hányadában vannak börtönviselt vagy éppen a börtönben büntetésüket töltő családtagok.
2011. jún. 25. 10:44
 17/17 Tom Benko ***** válasza:

A nagyobb hányaduk, csak róluk (sajnos) keveset hallani, úgyhogy kissé torz lesz a kép.

Arról meg jó lenne, ha mutatnál egy statisztikát, hogy egy családra hány bűnöző jut. Anélkül sajnos nem tudok mit kezdeni állításoddal.

2011. jún. 26. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!