A magyarországiak a határontúli magyarokat magyarnak
tartják-e vagy nem? Hanem románnak, szerbnek, szlováknak?
Rengeteg nemzet tagja szavazhat országon kívülről, itt az a bajuk hogy most milliós számokról beszélünk.Az mszp meg most be van szarva mert ellenük uszított, az lmp-nek meg azért nem tetszik mert még az anyaországban se sikerült minden megyében elterjedniük akkor határon túl hogy sikerülne.Ezt nem úgy kell elképzelni mint itthon szavazók küldenek képviselőt a parlamentbe hanem listás lenne és néhány főt tudnának beküldeni akik a pártokból képviselnék őket is mint a nemzet részét.
2012. ápr. 17. 18:59
11-es vagyok. A felvidék védelmében szólnék pár szót, mert azt írta valaki, hogy itt hagyják el a legjobban a magyarságukat. A helyzet itt a következő: egy ember presztízs okoknál fogva (nem lehetett pártelnök) új "magyar" azaz vegyes pártot alapított, ezzel kettéosztotta a magyarságot (addig a magyar párt parlamenti erő volt!). Elérte azt, amit a szlovákok évek alatt nem tudtak elérni, szétverte a magyar egységet. A folyamat elindult, és megállíthatatlanul tart: van egy kemény mag, kb 100 000 fős csoport, akik az életüket rááldozzák a magyarság megmentésére, és van egy gyengébb, hajlékonyabb csoport, akik körében egyre jelentősebb az asszimiláció (ugyanis az új párt elve az "együttműködés" = behódolás). A vegyes pártnak még van egy hatalmas előnye: tud hatni a jelentős számú buta emberre. Mert a legtöbben nem meggyőződésből szavaztak rá, hanem megfélemlítésből, vagy mert diktálták nekik (a szocializmus idején volt ilyen...) Mélyen megvetem a megosztókat, azonban egyre inkább azt mondom: itt két magyar pártnak nincs helye, és csak akkor tud megmaradni itt a magyarság, ha nem ugrik egymás torkának...
2012. ápr. 17. 19:50
Engem speciel nem érdekelnek a határon túli magyarok sem az, hogy mit gondolnak, mit éreznek. Szerintem csak egy divat az, hogy mindenhol őket tolják majd elmúlik. Az viszont kicsit unalmas, hogy folyton csak a panaszkodásukat kell hallgatnunk.
2012. ápr. 18. 07:16
24/47 A kérdező kommentje:
21: csak az erőltetett, hogy más esetekben úgy van meg a szavazati joga valakinek, hogy elmegy magyar állampolgárként mittudomén, Belgiumba dolgozni és onnan szavaz. Itt viszont előbb hozzánkverik az állampolgárságot, hogy aztán szavazhassunk. De jól ki volt ez tervelve :(... sajnos ellenetek.
22: nálunk is megoszlott a magyarság, és én kicsit másképp látom. Itt az rmdsz játszotta el a bizalmát azzal, hogy mindig odanyomult az épp aktuális kormányhoz, és ő volt a mérleg nyelve minden megszorító intézkedés meghozásakor. Engem ezzel elveszítettek mint szavazót :)
23: melyik határontúli rinyált ennél a kérdésnél? Mit panaszkodtunk? Mit kértünk tőled? Mivel rontottunk bele a szegény lelkivilágodba? Nekem nem kell sem az állampolgárságotok, sem a szavazati jogotok, sem az utazási kedvezményetek. Mindössze annyi, hogy ne nevezzetek románnak? Nehéz ezt felfogni?
Bocsánat, ez off lesz, de kikívánkozik belőlem:
#22, kérdező #24
A délvidéken, a rendszerváltáskor 3 magyar párt alakult. 98'ban szavaztam először, és akkor állt össze először az addigi 3 párt egyé. Hatalmas öröm volt számomra is, és ismerőseim számára is, hogy magyar párt parlamenti küszöböt ugrott, hogy végre úgy érezhettük: nem vagyunk egyedül, van hangunk! Az akkor alakult kormányban való részvétel csak habnak tűnt a tortán.
Ezt zúzta szét az emlegetett, új "magyar" párt.
Mégegyszer elnézést az offért!
2012. ápr. 18. 16:11
Elnézést, a FELVIDÉKRŐL beszéltem! Ezt teszi a predektív szövegbevitel.
2012. ápr. 18. 16:14
R. B. László: Igen, ez a helyzet. És én ezt sosem fogom tudni megbocsátani Bugárnak... Egyébként nagyon sokan mondják, hogy ezután már csak akkor mennek szavazni, ha egyesül a két párt.
23-mas: Próbálj pár évig itt élni, akkor mondj ilyen okosakat...
2012. ápr. 18. 16:47
Hát pont azért írtam hogy ott látszik legjobban a széthúzás.Idegenforgalomban dolgozók és látom hogy sok Felvidéki akinek magyar neve van már épp hogy tud valamit makogni, ez számomra elkeserítő.Tisztában vagyok vele hogy ott is sok nemzeti öntudattal rendelkező ember de viszont egyedül ott alakult kétnyelvű párt ami kiszorította a magyar pártot.A híd ráadásul nagyon puhány, amilyen helyzetben a magyarok lesznek lassan sokkal jobban fel kéne lépniük.De például egy rendes tüntetést nem szerveztek a felvidéken a magyar ellenes törvények ellen, pedig nekik kéne először kiállniuk magukért a magyar kormánynak minimális a hatásköre és hát a mostani is csak szavakban nagy magyar az az igazság.
2012. ápr. 18. 18:03
29/47 A kérdező kommentje:
Nem off, ez végülis idevág.
Nálunk az van, hogy az rmdsz mint írtam folyamatosan a kormány intézkedéseit tette kivitelezhetővé, a magyarság és az egész lakosság kárára. Most megalakult még 2 magyar párt, és az rmdsz pökhendi és arrogáns módon nem akarja pl. azt, hogy a magyar polgármesterjelöltek előválasztás során dőljenek el, kikéri magának a kizárólagos jogot, hogy mindenki rmdsz-listán induljon, és meg lesz lepődve, amikor elúszik sok város polgármestersége.
28-as: Sajnos olyan a helyzet, ahogy látod. A mostani választások után már nem is tudok optimista lenni. Nagyon nagy igazság, hogy a Híd-Most puhány és nem áll ki a magyarságért. Nem tudom, mi lesz itt...
2012. ápr. 18. 19:12
Kapcsolódó kérdések: