Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A gyerekeseknek adott pénzeket...

A gyerekeseknek adott pénzeket csökkenteni kéne - egyet értesz ezzel?

Figyelt kérdés

Az ilyenekre gondolok: TGYÁS, GYED, GYES.

Baráti körben felmerült ez a téma egy gyerekes barát miatt, ezért vagyok kíváncsi a véleményetekre.

Köszönöm

2012. ápr. 16. 20:12
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
5%

" Csak az vállaljon gyereket,aki el is tudja tartani"

Ez igaz azokra,akik most akarnak szülni. De nem igaz azoknál,akik 5-10-15 évvel ezelőtt szültek. A nagycsaládosok többsége ilyen. Honnan tudhatták volna akkor, amikor a gyerekeket vállalták,hogy mára már nem lesz elég a jövedelmük,netán munkanélküliek lesznek stb.Akkor el tudták őket tartani.

A családi adókedvezményt kellene megszüntetni. Akinek kevés a jövedelme,az legfeljebb 1 gyerek után tudja igénybe venni,a magas jövedelműek akár 4-5 gyerek után is megkaphatják. Az ő jövedelmükből enélkül is eltudják tartani a gyerekeiket.

2012. ápr. 17. 06:22
 12/34 anonim ***** válasza:
15%

Majd ha gyereked lesz vagy gyereket vársz akkor majd megérted, hogy NEM. Először is, aki sok pénzt kap, az úgy kapja, hogy azelőtt fizette a TB-t. Mindkét szülő.

Hogy van aki megélhetési gyerekszülő, és ebből akar megélni? Igen, és ezeknél egyet is értek azzal, hogy ne legyen semmilyen juttatás. (Ugyan nem élek MO-n, és nálunk úgy van, hogy aki nem volt TB-fizető az nem kap gyes-t. Ezt helyénvalónak tartom.)

Viszont: ha egy állam nem támogatja a gyermekvállalást, akkor ott nagy bajok lesznek. A gyermekek a jövő, ők fogják a majdani nyugdíjadat biztosítani! Erre is gondolj!

Egy kismama, aki terhessége előtt 12 évig hozzájárult a TB-hez, férjével együtt

UI: egyébként érdemes lenne utánanézned, hogy a magyar támogatási rendszer EU-szinten nagyon gyatra ilyen téren. Mit szólsz pl. a német max 1800 eurós gyes-hez másfél évig?

2012. ápr. 17. 06:47
 13/34 anonim ***** válasza:
87%

06:47: és tudod mennyi a születési ráta Németországban? A németek már egyre kevesebb gyereket vállalnak, a török bevándorlók viszont sokkal többet. Ezek az újraosztott támogatások alig számítanak, főleg hogy állandóan változnak.

Kevesebb adóelvonás kell, kevesebb újraelosztás, így több egyéni felelősség lenne az embereken a saját sorsukat illetően, ezáltal tudna növekedni a gyerekvállalási kedv. Ekkor is lennének szegények, de nem ugyanazok lennének, mint most.

2012. ápr. 17. 07:42
 14/34 anonim ***** válasza:
30%

06:22: "A családi adókedvezményt kellene megszüntetni. Akinek kevés a jövedelme,az legfeljebb 1 gyerek után tudja igénybe venni,a magas jövedelműek akár 4-5 gyerek után is megkaphatják. Az ő jövedelmükből enélkül is eltudják tartani a gyerekeiket."

Az első mondattal nem értek egyet, a másodikkal nagyjából igen (mondjuk 4-5 gyerekhez már milliós jövedelem kell, ami legálisan kevesebb, mint 1%-nak van). De ez így is van jól. Sajnálatos, de miért lenne jó, ha az alacsony jövedelműek vállalnának sok gyereket? Egyrészt ők nem tudják eltartani, tehát mindig támogatásra szorulnak. Másrészt van összefüggés a képzettség és a jövedelem között (legalábbis első közelítésben, a jelentős számú adócsalót nem számítva, de ők a kedvezményt nem is tudják igénybe venni).

Ha az alacsony jövedelműek gyerekvállalását támogatod, azzal a képzetlenség és a szegénység terjedését támogatod, és nem erre van szükség. Rengeteg átlagos felett kereső, magasan képzett 30-as embert ismerek, akinek részben a magas adók miatt nincs családja, pedig ők tudásban a társadalom felső rétegéhez tartoznak. Pont nekik kellene sok gyereket vállalniuk. Tudom, hogy tavaly óta az egykulcsos adó és a gyerekek utáni adókedvezmény jelentős fellélegzés nekik, de még van bizonytalanság, hogy hosszú távon meg tudják-e tartani ezeket.

A természetes szelekció a mai társadalmakban is működik, de a mesterséges támogatásokkal épp rosszul.

Én minden állami támogatást és segélyt nagyon gyorsan megszüntetnék, és minimálisra csökkenteném az adókat, a tanárok és orvosok jövedelmét viszont jelentősen emelném, mert ez a két csoport alulfizetett, viszont társadalmilag hosszú távon hasznos lenne, ha ők több gyereket vállalnának.

2012. ápr. 17. 08:00
 15/34 anonim ***** válasza:
22%

"Van valami fogalmad arról, hogy mennyibe kerülnek egy gyereknek a dolgok? Bizonyára semmi..."

Felelős ember akkor vállal gyereket ha adottak az anyagi körülmények.

"Esetleg a NEM magyar származásuaknak csökkenthetnék 20-30%-al."

Akkor Magyarországon senki sem fog kapni. Genetikai magyar talán már nincs is.

"Határon túli kisebbségi magyaroknak valóban nem kéne adni, helyes elgondolás, bár azt hiszem, nem is jár nekik.

"

Orbánék ki fogják találni, hogy a külföldieket is tartsuk el. Várd csak ki.

2012. ápr. 17. 08:39
 16/34 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Én vagyok az anyuka :-) Tudom, mibe kerül egy gyerek. Sőt, akkor is tudtam, mielőtt bevállaltam volna. Bementem egy boltba, fel a netre és számoltam. A gyerekvállalás előtt dolgoztam 6 évet, nem a semmire szültem. A TGYÁS-om 160 volt, a max GYED-em most 110. Ezen akadtak ki a barátaink, hogy mit sírnak az anyukák.

2012. ápr. 17. 09:02
 17/34 anonim ***** válasza:
6%
Nem a gyerekeket nevelők támogatásait kellene csökkenteni, hanem a nyugdíjkiadásokat.
2012. ápr. 17. 09:15
 18/34 anonim ***** válasza:
95%

Kalegrinek abban igaza van,hogy egy bizonyos összeg fölött nem adni pl.családi pótlékot.Értem ezt arra,ha egy családban a bevétel eléri a nettó 350-400 ezer forintot.

Én csak egy dologgal nem vagyok kibékülve,éspedig azzal,hogy akinek iker gyerekei vannak az miért kapja hat évig a GYEST?Ez már kettő gyerek után is hat évig jár.Ez azért egy cseppet túlzás,ha azt vesszük,hogy az állam nem nagyon osztogatja a pénzt senkinek sem,és családok akik valóban rászorulók szinte semmiféle segítséget nem kapnak.Hat évig dupla GYES-t felvenni azért nem semmi.Nagyon meglepődtem amikor ezt először meghallottam egy ikres ismerősömtől,mert ez nem igazságos,több szempontból sem.

2012. ápr. 17. 09:25
 19/34 A kérdező kommentje:

Én ezzel a x kereset felett nem kell támogatás dologgal nem értek egyet két okból sem.

Egyrészt: én fizetek rendesen adót, dolgozok, nem szülök gyereket csak úgy hogy majd az állam eltartja. Miért engem kellene büntetni? Kapjon inkább az, akinek büdös a munka de veri az asztalt, hogy ő gyereket szült, neki JÁR a pénz?

Másrészt: aki ilyen jól keres, az már megengedheti magának hogy bejelentesse magát minimálbérre. Férjem példája: a bruttója 620, ebből 380at kap kézhez. Vagyis havi 240 adót fizet (meg még valamit a munkaadó). Tényleg k.rva jól járna az állam, ha minimálbéres lenne papíron.

2012. ápr. 17. 10:30
 20/34 anonim ***** válasza:
96%

Egyetértek, azt kell támogatni aki tolja az ország szekerét, nem pedig azt, aki csak lóg rajta. Aki évi X millió forint adót befizet igenis kapjon vissza akkor amikor gyereket vállal. Azzal a mentalitással, hogy mindent a keresőkből kell kitaposni, azzal azt érjük el, hogy a potyázók rétege nő, a keresők titkolják a bevételeiket, egy rakás rossz vonzata lenne.

Ez nem segély, ez egy juttatás, amit úgy adnak, hogy előtte a Te fizetésedből vontak le, azért hogy ha ebbe a helyzetbe kerülsz, akkor visszapótolják.

2012. ápr. 17. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!