2014-ben megválasztanátok újra a fideszt?
"Az adósságcsapdából csak a fidesz húzza ki országunkat!"
Ezzel ugyan vitatkoznék, de ha igaz is, mégis milyen áron?
A ki nem mondott, de mégis nyílt politika: "a hulljon a férgese!"
Aki ebben az országban beteg, hátrányos helyzetű, idős, vagy akár gyermeket mer vállalni, annak csak a nyomor marad. Értem én, hogy a jóléti állam nem tartható fenn, de a jövőre is kéne gondolni. Ebben az országban így senki nem mer gyermeket vállalni, a fiatalok kivándorolnak, az átlagéletkor a legalacsonyabb ez egész EU-ban. Családbarát politikát vallanak, de ennek ellenére egyre jobban ellehetetlenítik a családokat. Mi lesz így ebben az országban?
Én biztos, hogy nem szavazok a Fideszre, mint ahogy eddig se tettem soha.
Számomra nem csak az a kérdés, hogy mit tesznek most, kormányon, hanem, hogy mit tettek ellenzékben, mert az is felelősséggel jár. Most írom, hogy nem vagyok MSZP barát, de szeretem a tárgyilagosságot, és a körültekintő gondolkodást.
Szóval ha azt nézzük, hogy a Fidesz mennyire elkötelezett az adósság csökkentésében, akkor következetesen nézzük azt!
Én csak arra emlékszem, hogy ellenzékben, minden megszorítást, új bevételi forrásokat, költségcsökkentő reformot elleneztek.
Bezzeg a költségnövelő intézkedéseket (pl. 100 napos program) azt megszavazták!
Odáig is elragadtatták magukat, hogy a parlamenti tüntetés előtt polgári engedetlenségre szólították fel a népet: ne fizessenek adót, bkv utazásért, stb. Ezzel akartak előrehozott választást kikényszeríteni.
A gazdasági világválság meg már akkor megkezdődött, az adósság már akkor is nagy volt sürgős intézkedésre lett volna szükség, de a Fidesz mindent ellehetetlenített. Az MSZP-re, SZSDSZ-re, és Gyurcsányra sok mindent lehet mondani (én is mondok), de azt hogy ilyen gazdasági helyzetet örökölt a Fidesz 2010-ben nagyrészt maguknak köszönhető!
Ám nekik csak a hatalom megszerzése volt a fontos most is csak ez látszik. A hatalommal bölcsen élni nem tudnak, éretlen módon ötletelnek, nem veszik figyelembe a többség érdekeit, az ellenzék érveit és lopják a pénzt gátlástalanabbul, mint valaha. Az elszámoltatást csak az ellenségeikre tartják fontosnak, de azt is csak szépen beosztva, hogy mindig legyen hír, MSZP-ellenes hangulat.
Se az egymillió új munkahely érdekében nem tettek semmit, se a stabil forintért (mondjuk ha nem szóltak volna be állandóan, nem küzdöttek volna felesleges dolgokért több tízmilliárdos kiadástól megkímélhették volna az országot, és a devizahiteleseket is.
Intézkedéseik többsége a gazdagoknak kedvez a szegények kárára... Nő a munkanélküliség, a mélyszegénység és a hajléktalanok száma. Ez utóbbit nem is tudják másképpen kezelni, csak azzal, hogy elüldözik őket Budapestről, és mindenhonnan.
Az LMP rengeteg gazdaságélénkítő és fehérítő hatású javaslatot tett. Ami megfékezte volna a korrupciót, a kartellezést, gazdasági átláthatóságot erősítette volna, stb. Ez a Fidesznek nem állt érdekében megvalósítani.
Ott a kétharmad, hol a hitelesség?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!