Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnál egy olyan intézkedé...

Támogatnál egy olyan intézkedést, hogy az eléggé nagy udvarral rendelkező iskoláknál legyen egy olyan elkerített rész az udvaron, ahol lenne egy veteményeskert, egy tyúkudvar és egy disznóól?

Figyelt kérdés
Nem túl jó minőségű és tápanyagtartalmú az iskolai menzákon felszolgált étel. Az iskolaudvaron megtermelt ételek szolgálhatnának bele tápanyagkiegészítésként, lennének gyakorlati biológia órák, amiken a gyerekek megtanulnak kertészkedni, tyúkot és disznót vágni, valamint önkéntes gyerekek is segítenének az iskolai farm gondozásában.

2012. ápr. 14. 19:30
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
0%

"Te egy arrogáns nagyképű pénzeszsák, vagy pedig egy totál idióta vagy az fix."

nem vagyok sem arrogáns nagyképű pénzeszsák sem pedig idióta.

a UK-ben élek és egyetem mellett dolgozom, hogy minimális színvonalon eltartsam magam (ez azt jelenti, hogy dolgozom év közben part-time, dolgozom egész nyáron, és még a karácsonyomat-szilveszteremet is fel kell áldoznom, hogy idekint tanulhassak a világ egyik top 100 egyetemén. semmilyen szülői anyagi támogatást nem kapok, mivel sajnos nem vagyunk felső tízezer). én ne tudnám mi mennyibe kerül? ne szórakozzunk már, az idekinti minimálbér feléből próbálok megélni, ami arra elég, hogy van szállásom, van kajám meg heti 1x egy buli belefér.

de minőségi ételt veszek, mert inkább eszem kevesebbet, de normális kaját, inkább dolgozom egész évben és egy hét "szabim" van, amikor hazautazom, minthogy otthon kelljen élnem. szerinted itt nincsenek számlák? nekem az albi maga 275 font havonta, erre még rájön a rezsi, az NI-t (tb-t) ugyanúgy levonják, ha full-time dolgozom nyáron, mert diák vagyok, mint a nem diákoktól. és nincs ám diákhitelem meg banki hitelem, mert egyiket sem vehetem fel.

hidd el, ha valaki, akkor én tudom, hogy milyen minimum szinten élni (kaja, rezsi, lakásra van pénz, másra nagyon nincs), és igen, ez még pár évig így lesz, amíg be nem fejezem az egyetemet - utána meg valószínűleg kicsit magasabb színvonalon tudok majd élni.

itt is mindenért fizetni kell, de látod, még ha panaszkodnak is páran, hogy de drága a gyermekétkeztetés, máshogy oldják meg. idekint nem az ebéd a főétkezés, mindenki hozza a kis szendvicsét meg gyümölcsöt otthonról, nem túl népszerű a menzai étkeztetés, pontosan azért, mert drága vagy mert a gyerek úgysem eszi meg (ami otthon is nagyon sokakkal előfordul szerintem).

nem kell itt kiélezni, hogy csak a magyarok fizetnek mindenért - nem csak ők, mindenki más is. de be kell látni, hogy minimális pénzből nem lehet színvonalas, egészséges kaját előállítani, mert drágák a gyümölcsök, drágák a zöldségek ésatöbbi. ezen fel lehet háborodni, de felesleges. lehet panaszkodni, de attól még nem fog változni. azt kell látni, hogy van a minőségi kaja (pl idekint Sainsbury-ben a húsok, 10 fontért kapsz 700 g-ot) meg van a tré, alacsony minőségű (5 fontért kapsz 1,5 kilót Iceland-ben) és mérlegelni kell, hogy az ember inkább elvesz máshonnan (pl alkohol, cigi) és hozzátesz-e a minőségi kaja árába.

lehet itt panaszkodni, de nekem akármenyik tényleg szegény osztálytársamnak is mindig volt pénze alkoholra (2-300 ft hétvégente) és cigire (kb 1500-2000 ft hetente).. amíg ezt látom, senki sem mondja nekem, hogy mekkora szegénység van és nincs pénz kajára sem, mert amikor nekik van (a szüleiktől), akkor valószínűleg még nagyon sok másik embernek is van. átlagos családból származom, átlagos kisvárosból, átlagos emberek vettek körül, de a pénz az folyt ám a felesleges dolgokra (alkohol, cigi), amire meg kellett volna, arra meg persze, hogy nem volt. nagyon sokan tévhitben élnek, hogy mi a szegénység, de az tény, hogy a minőségnek ára van és ezt meg kell fizetni. ha valaki erre nem hajlandó, akkor sajnálom; ha gyermekem lenne, inkább elvállalnék 2x annyi munkát és nem innék (amúgy is csak alkalmanként iszom) és nem cigiznék (amit amúgysem csinálok), hogy a gyermekem normális kaját kapjon a menzán. bár én amúgy sem iratnám be a gyerekem menzára, mert amit anno mi kaptunk az mindennek nevezhető volt, de normális ételnek nem.

2012. ápr. 29. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!