A Fidesz betiltotta a nomád életmódot, amit évszázadokon át ők maguk is éltek? Milyen eljárás már ez?
"Nem igaz, hogy nem él így senki. Én is ismerek egy családot, a saját telkükön laknak, jurtában, és nagyon jól érzik magukat. Azt hiszem, van egy icipici ház is, modern komforttal felszerelve, a gyerekek miatt, de az apa pl. teljesen a jurtában él."
Valóban? Köszönöm az infót. :)
ma 10:18 vagyok, a gyámhivatalban vagyok felügyelő és én csak azt tudom mondani, hogy ilyenre helyre is hazaengedünk gyerekeket. Lehet egy kőépület sokkal rosszabb állapotban, mint egy kőépület. Tehát nem az a fontos. Kommunában nem gondolkodtál? Páran összedobtok egy pénzt, vesztek egy nagy telket, önerőből húztok rá egy kisházat.
Csak valamilyen betegbiztosítást fizessetek, az fontos.
Ne viccöljünk már no! Nomád életmód? Azt már a Mongol sztyeppéken sem lehetett büntetlenül csinálni, lásd Dzsingisz Kán esetét. :)
Amúgy meg úgy élsz ahogy akarsz, a tiltás azon van, hogy másét nem veheted el. Ergo: Ha van egy pár hektár SAJÁT földed, úgy terelgeted rajta a barmot, ahogy akarod. :)
Nem tiltotta be, élhetsz úgy, sátorozhatsz a saját kertedben, csak nem túl kifizetődő. Forralhatsz tűzön fürdővizet, áshatsz "ürítőgödröt", azaz latrinát, stb, de biztos, hogy így jobb lenne?
12:42-es válaszolónak: elég nehezen lehetett volna végrehajtani a "kapitalizmus restaurációját" (hűha, milyen nehéz szó, munkáspárt-2006 aktivistától nem is gondoltam volna:), hiszen Magyarországon 1945 előtt valahol a feudalizmus és a polgári társadalom közötti átmenet volt éppen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!