Tranzakcios ado? Hányszor adozunk még a már leadozott forintjainkbol? Nem felháborito ez?
Tegnap 23:18
Nagyon jól hangzik ez a "csont a kutyáknak" című viktorvédelmi szöveg, de ezek a csontok két év alatt annyiba kerültek a Zembereknek, amiből nagy szelet húsokat vehettek volna.
Utolsó: a "rémhírterjesztést" az illetékes minisztérium úgy kommentálta, (Híradó este)hogy parlamenti (értsd:kormány) döntésig nem tudnak részletekről nyilatkozni, ergo felmerült az "ötlet".
Emlékszem anno hohy szörnyülködtünk Mátyás király adójain,(kapu, füst, stb), és láss csodát 5-600 év múlva a történelem ismétli önmagát. Csak akkor fekete seregünk volt, most meg szabadságharcosunk az elsarcolt adóforintokból.
"Neked lehet, hogy csont, mert havi 500-at keresel, és az a plusz pár ezer Ft tranzakciós adó meg se fog kottyanni havonta. De ide többnyire nem ilyenek írnak."
Na pont erről beszélek... Sikerült ráharapni a csontra rendesen. Amiket eddig így ilyen-olyan "hír"források kiderülgettek, abból eddig mindig gyököt vontak, elosztották kettővel. Így aztán a kutyák jól érezték magukat, mert így mégiscsak finomabb lett az a csont.
"Nagyon jól hangzik ez a "csont a kutyáknak" című viktorvédelmi szöveg, de ezek a csontok két év alatt annyiba kerültek a Zembereknek, amiből nagy szelet húsokat vehettek volna. "
Ha a Zemberek az összes csontot olyan formában nyelték volna le, mint ahogy elsőre eléjük tették, akkor már senki sem lenne az országban. Elsőre elterjesztenek egy rémhírt, hogy legyen mit rágni. Aztán mire beveztik, addigra mekkora jófejek, hogy "csak ennyi". Magamon kívül mást nem védek.
"Felmerül mondjuk valamilyen kiadáscsökkentés, adóváltoztatás és valamilyen új adó bevezetése valamilyen formában. Ezek kiszivárognak a sajtónak egy "jóakaró" jóvoltából, az meg leírja a legdurvább esetet némileg kiszínezve, hadd legyen egy kis balhé. "
Ezt hívom én a kutyáknak odavetett csontnak. Amit aztán jó gyorsan megrágtok, hogy jusson belőle.
Ez egy "vérbeli" ötlettelen, fantáziátlan gazdaságpolitika erdménye, amit a kísérletezgetés, és a népnyúzás jellemez.
Ahhoz képest amekkora arcuk volt, ez szánalmas...
"Sikerült ráharapni a csontra rendesen."
Így van, sz@rjunk bele. Majd lesz valahogy. Ezért tartunk ott, ahol, mert ekkora birkák vagyunk. Ha azt mondják, forradalom, akkor menjünk szavazni, mert forradalmat csinálunk. De ha a tökünket szorongatják és közben a zsebünkben kotorásznak, akkor meg fogjunk be a pofánk. Ez így normális, persze.
Amúgy mindegy is, hogy valós a hír vagy sem, muszáj reagálnunk, mert különben tényleg mindent meg lehet tenni velünk. Utólag (ha tényleg bevezetik), már hiába problémázunk, megint az lesz, hogy későn kapcsoltunk. "Nyugatabbra" már rég botrány lenne belőle, az tuti.
A Fideszre szavaztam, de nagyon megbántam, mert nem gondoltam, volna, hogy ilyen gazdasági ámokfutást fognak végezni.
A tranzakciós adónak örülök! Mert amint bevezetik, abban a pillanatban megbukik a kormány, csődbe megy az ország. Persze Matolcsynéék még nem látják, de akinek van egy kis közgazdasági affinitása, az látja, hogy ez azonnali összeomlást eredményez, és akkor hátha eltakarodnak ezek a semmirekellő félanalfabéták.
Miért bukna meg ezért a Kormány? Ennél hajmeresztőbb dolgokat is csináltak már.
Egyébkén tranzakciónként egy ezrelékről beszélnek. Csak akkor nem értem, hogy mire jó ez, mert ugye fillér már nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!