Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Izrael vajon ki fogja sírni...

Pro Patria kérdése:

Izrael vajon ki fogja sírni magának, hogy Günter Grasstól megvonják a Nobel-díjat?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 12. 13:48
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

Az utolsó mondat második részéből kimaradt a NEM

(Remélem, nem Freud-i elszólás :)))) )

2012. máj. 9. 21:09
 32/34 A kérdező kommentje:

"Én nem neveztelek sem görénynek,sem degeneráltnak"

- A viselkedés alatt a dolgokhoz való hozzáállást tekintem.

"max. Képírót neveztem tömeggyilkosnak, de még az ő halálát sem kívántam soha. Azt szerettem volna, ha bebizonyosodnak a bűnei, és elítélik."

- De végül az ÁRTATLANSÁGA bizonyosodott be, valamint a náczivadászok patkánysága.

"Objektív nem leszek soha, ebben igazad van, érző lény vagyok."

- És miért csak a a zsidósággal szemben? Erről van itt szó. Mi az eltérő súlyozás a nácik és a kommunisták között? Ez a hiba. Az érző lény éppen hogy objektív, és nem "hazabeszél".

"Leírod a zsidótörvények tartalmát, s azt mondod, lám, nincsenek benne lágerek. Te ezeket a törvényeket normálisnak tartod, én felháborítónak, embertelennek és elfogadhatatlannak."

- Nem. Azt írtam, hogy semmi tömeggyilkos, emberiség ellenes bűntett nincs bennük, illetve hogy ugyanezeket, sőt, ennél sokkal többet a magyarságnak is el kellett viselnie, adott esetben mondjuk az osztrákoktól, így nem tud meghatni a zsidók krokodilkönnye. Ha egy fél iskola bárányhimlős, milyen jogon sír egy anya jobban, hogy az ő gyerekét sajnálják? Milyen jogon vár el ezerszer is bocsánatkérést, milliárdos kártérítést még a leszármazottak leszármazottjainak, közel egy évszázad után is?...

"Te még Hitlert is mentegeted."

- Nem mentegetem, csupán gusztustalan számomra ez a ördög-kultusz, ahol Hitler maga a megtestesült gonosz, a Numero 1., a toronymagasan valaha volt leggonoszabb, legembertelenebb, istentelen, nem is emberi lény, a Sátán földi helytartója, csecsemők vérének ivója, stb. Egy diktátor volt, se több, se kevesebb más diktátoroknál. De mivel zsidók ellen tette, amit tett, az amerikai filmipar pedig zsidó kezekben van (legalább ennyiben értsünk egyet), így ő lett a "mumus", akinek már neve hallatán is megborzong mindenki háta. A nála nagyobb férgekről meg senki nem is hallott - nehogy Hitler gondosan kiépített gonosz-arculata fakuljon.

"Én csak azt kérem, ne gyalázd azokat, akik megemlékeznek a Holocaustról. Őket az érinti személyesen, nekik az a fontos.Az ő ismerőseik a Holocaust áldozatai lettek"

- Tegyék. De közben ne sulykoljanak kollektív bűnösséget fűbe-fába, és harsogják tele a világba, hogy nekik milyen nagy fájdalmuk van, ne várjanak el világszintű, és napról-napra ismétlődő, már giccsé váló megemlékezést, hanem csak otthon, magukban, ne óhajtsák, hogy összefusson miattuk a világ, és mindenkinek globálisan a holokauszt legyen a Top10-es lista első helyén.

És főleg érjen véget a gusztustalan Holokauszt-biznisz, mert az éppen az áldozatokkal szemben a legundorítóbb. (Aminek meglétét egyébként még az olyan masszívan Nyugat-barát szemléletű történészek is elismerik, mint Hahner Péter.)

"ne várd hát tőlük, hogy Darfur, Ruanda, Holodomor szörnyűségeivel foglalkozzanak."

- Ők se, hogy a nem-zsidók a holokauszttal. (És ne mondd, hogy "nem várják el", mert nagyonis, komplett iparágat építettek eköré, hogy a csapból is ez folyik.)

Az idézett népirtásokat csak arra hoztam fel, hogy a zsidóság semmiben sem különleges, nem egyedi, így nem is érdemel kivételezettséget.

Ehhez kapcsolódik még a másik, belinkelt kérdésemnél a magyarság történelmi katasztrófáival vont párhuzam - ha elolvastad - ami után kifejezetten bicskanyitogató Kertész Ákos siránkozása és gyalázkodása.

"Wass Albert miatt elnézést kérek. Mellényúltam: beszélőprogrammal gépelek, és a w-t ugyanúgy mondja a gép, mint a v-t."

- Vedd úgy, hogy nem történt semmi. De azt továbbra sem tudod, hogy jön ő egyáltalán ide, főleg, mint negatív példa.

"Ami pedig a cigányokat illeti: nyolc évig tanítottam egy olyan iskolában, ahol a tanulók 90%-a cigány vagy keverék. Voltak élményeim, de inkább nem mesélek :)"

- Rendben, akkor errefelé ne is görgessük most el a szálat.

"De ott is azt tapasztaltam, mint az élet más területein, hogy a konfliktusokat erőszakkal és gyűlölködéssel lehet megoldani."

- Javaslom, hogy ezt oszd meg Kertész Ákossal, vagy például a különböző, indulatból ítélő, és vérben forgó szemekkel üldöző, náczivadász csoportokkal. Én az effélék ellen szólalok fel.

2012. máj. 10. 12:19
 33/34 anonim ***** válasza:

Nem bizonyosodott be Képíró ártatlansága, hanem első fokon bizonyítékok hiányában felmentették, a másodikra meg nem került sor a halála miatt.

Szóval ha megírom, hogy más a véleményem, az undorító viselkedés???

Akkor ne olvasd ezt tovább, mert más a véleményem :)))))

A szerbek is több helyen tüntettek a felmentés miatt, őket is mind patkánynak tartod?

Ha Biszkut felmentenék egy tárgyalás során, aztán meghalna, te nem éreznél egy kis elégtételt?

"Mi az eltérő súlyozás a nácik és a kommunisták között? Ez a hiba. Az érző lény éppen hogy objektív, és nem "hazabeszél"."

Miből gondolod, hogy eltérő a súlyozásom? Azt a komcsit, aki fajgyűlölő vagy gyilkos, ugyanúgy utálom. Felőlem lehet Biszku-per is, és ha kiderül, hogy személyes felelőssége volt bárki halálában, ítéljék el. Ha meg valaki tagadja a Gulágot, az is menjen a sunyiba.

A leszármazottak leszármazottainak kártérítését én is túlzásnak tartom. Meg a magyar vasút elleni pert is. A magyar ügyvédek majd megnyerik ezeket a pereket. De ezek indítóinak a hülesége miatt hadd ne utáljak már minden zsidót.

Hitler nem azért lett Európa mumusa a világ más tájain előforduló hasonló diktátorok közül, mert zsidókat ölt, hanem mert a szuperkulturált Ny-Európában ő volt az egyetlen. Hitler őrületének nemcsak zsidók voltak áldozatai... hány katona és civil halt meg a háború alatt!Köztük német katonák is, azokat is sajnálom; pont annyi bűnük volt az egészben, mint neked vagy nekem.

"...nem is emberi lény, a Sátán földi helytartója, csecsemők vérének ivója..." - te jó ég, miket olvasol te?? és ezt is az én nyakamba akarod varrni?

Hitler egy kivételes szuggesztív erővel rendelkező erkölcsi fogyatékos volt, és mint ilyen nem egyedülálló; ami igazán rémisztő, hogy nem volt senki, aki megállítsa.

Hogy az amerikai filmipar zsidó kezekben van-e, azt nem tudom, de elhiszem neked, feltéve, ha zsidónak nevezzük mindazokat, akiknek legalább egy nagyszülőjük zsidó.

Viszont én nem nézek filmeket, és nemcsak azért, mert alig látok; amíg láttam, addig se néztem. Én egy könyvmoly vagyok, és nemcsak szépirodalmat olvasok, hanem ponyvát is. És főleg nyugat-európai, huszadik századi könyveket. Mostanában becsődült hozzánk a skandináv könyvek áradata is hiánypótlásképpen. Hitler mindenütt mumus.A legtöbb országot érintette a világháború, és szinte mindenfelé élnek zsidó menekültek. Sztálin, Pol Pot és az általad említett többi buggyant messze van nekik, talán hírüket sem hallották.

Wass Alberttel nincs bajom, ő egy közepes színvonalú, szórakoztató író, sokan szeretik, nem sajnálom tőlük. Azért rágtam be, mert hallottam, hogy kötelező olvasmánnyá akarják tenni.

A cuclizmus idején ugyanúgy haragudtam Gorkij miatt. Ő is tanagyag volt, holott ugyanolyan demagóg és tanmeseszerű volt, mint Wass.

Annak meg mi az oka, hogy én sose látom a te vérben forgó szemű nácivadászaidat? Nem tudom, hol bukkansz rájuk minduntalan, de az isten szerelmére, nézz mást. Te mondtad, hogy olvasod az Amerikai Népszavát. Hát ha ennyire idegesít, ne olvasd. Különben is már alig van élő náci, akit még nem kaptak el, azok se húzzák már sokáig, és akkor a vadászok is eltűnnek.

És annak mi lehet az oka szerinted, hogy én a Kertész cikkében nem érzek magyargyűlöletet? Kertészt én fiatal korom óta olvasom. A Makra, amely jó pár nyelven megjelent, nagyon jó könyv, és a Sikátor is. Én úgy érzem, azokat az ominózus mondatokat magyarként írta. Amikor én elmondom mindennek a gyerekemet mérgemben,esetleg még egy kicsit meg is tépem, gondolod, hogy elcserélném őt bárki más gyerekére? Vagy mikor Babits azt írta: "A süket Istenét", ateistává vált? Vagy kétségbe vonnád József Attila elementáris erejű anyaimádatát, mert a Kései siratóban zsiványnak, haszontalannak, cigánynak nevezi anyját?

Én is haragszom a mai magyarokra, hogy bedőltek a Fidesz ócska dumájának, és most itt ülnek a nyakunkon kétharmaddal, és meggyőződésem, hogy a Jobbikot is ők szabadították erre a szerencsétlen országra. Magamra is haragszom, mert nem mentem el szavazni, mondván, nincs kire. A protest szavazat is fontos lett volna.

És Kertésznek ezekkel a szavaival is egyetértek:

"A nyolcvanas évek közepétől, Gorbacsov föllépésétől kezdve nem lehet a szovjet-bolsevista elnyomásra hivatkozni. Azóta a baloldal már önmaga felelős önmagáért, a magyarságért, az országért. Önmaga felelős azért, mert elherdálta minden pozitív szellemi vagyonát, teljes történelmi örökségét Dózsa Györgytől Petőfin és Adyn át Károlyi Mihályig, Bibó Istvánig, Nyers Rezsőig, a kelet-német turisták előtt a határt megnyitó Horn Gyuláig, az örökölt médiahálózatával és infrastruktúrájával együtt, hogy teljes tudatzavarban, szervezetileg lerobbanva, kifosztva, védtelenül áll a diktatúra támadásával szemben. De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is. És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját."

2012. máj. 11. 23:00
 34/34 A kérdező kommentje:

"Nem bizonyosodott be Képíró ártatlansága, hanem első fokon bizonyítékok hiányában felmentették, a másodikra meg nem került sor a halála miatt.

Szóval ha megírom, hogy más a véleményem, az undorító viselkedés???"

- A baj az, hogy Te, mivel zsidókról van szó, eleve úgy állsz hozzá a dologhoz, hogy bűnös, amíg nem bizonyítja az ártatlanságát. Ez fordítva van.

"A szerbek is több helyen tüntettek a felmentés miatt, őket is mind patkánynak tartod?"

- A hatalmas öntudattal bíró, gőgös, kivagyi szerbek nem őt magát, hanem a délvidéki eseményeket látták az ügyben, az ő elítélése - okkal, vagy ok nélkül - számukra bosszú lett volna Újvidékért.

Ami két szempontból is ironikus. Egyfelől ők tízszer annyi civilt mészároltak le ok nélkül, válogatott brutalitással, mint ahányan a partizánrazziának(!) korábban áldozatul estek, másfelől azokról az adatokat ma sem teszik kutathatóvá.

"Ha Biszkut felmentenék egy tárgyalás során, aztán meghalna, te nem éreznél egy kis elégtételt?"

- Nem. És a meghurcolásának sem vagyok híve. Csak példaként hoztam fel a kettősmércére, miszerint ővele nem, vagy nem olyan vehemenciával foglalkozol, mivel nem zsidókat bántott. (Egyébként ő még bizonyíthatóan bűnös is...)

"A leszármazottak leszármazottainak kártérítését én is túlzásnak tartom. Meg a magyar vasút elleni pert is. A magyar ügyvédek majd megnyerik ezeket a pereket. De ezek indítóinak a hülesége miatt hadd ne utáljak már minden zsidót."

- Én sem "a zsidókat" vetem meg. Hanem azt az uzsoráskodást, bankoskodást, a gusztustalan holokauszt-bizniszt, felsőbbrendűség-tudatot, és pénzsóvárságot, amit egy jelentős hányaduk képvisel, és amiket jogosan vonunk kérdőre.

"Hitler nem azért lett Európa mumusa a világ más tájain előforduló hasonló diktátorok közül, mert zsidókat ölt, hanem mert a szuperkulturált Ny-Európában ő volt az egyetlen."

- Erre egy találó mondás jut eszembe. Caesar-t csak az teszi hőssé, hogy régen élt...

Másfelől Sztálin is európai volt.

"Hitler őrületének nemcsak zsidók voltak áldozatai... hány katona és civil halt meg a háború alatt!"

- Háborúk eddig is voltak, ezután is lesznek. Halottjaik is. És háború akkor is lett volna, ha Hitler nem támad - akkor Sztálin tette volna.

A civil áldozatokban pedig igen nagy része volt a nyugati hatalmaknak, mindjárt kezdve is az atombombával, amit kifejezetten civilekre dobtak.

"...nem is emberi lény, a Sátán földi helytartója, csecsemők vérének ivója..." - te jó ég, miket olvasol te?? és ezt is az én nyakamba akarod varrni?"

- Nem, ezt kollektíven mondtam, nem kifejezetten neked szegezve.

"Hogy az amerikai filmipar zsidó kezekben van-e, azt nem tudom, de elhiszem neked, feltéve, ha zsidónak nevezzük mindazokat, akiknek legalább egy nagyszülőjük zsidó.

Viszont én nem nézek filmeket, és nemcsak azért, mert alig látok; amíg láttam, addig se néztem. Én egy könyvmoly vagyok, és nemcsak szépirodalmat olvasok, hanem ponyvát is. És főleg nyugat-európai, huszadik századi könyveket. Mostanában becsődült hozzánk a skandináv könyvek áradata is hiánypótlásképpen. Hitler mindenütt mumus.A legtöbb országot érintette a világháború, és szinte mindenfelé élnek zsidó menekültek."

- Kimondtad a kulcsszót.

"Sztálin, Pol Pot és az általad említett többi buggyant messze van nekik, talán hírüket sem hallották."

- Hát Sztálin aztán nagyon messze van Európa népeitől, mind térben, mind időben, Hitlerhez képest...

Ezek olyan izzadságszagú magyarázkodások a megmagyarázhatatlanra. Pontosabban van magyarázata, csak azt kimondani "antiszemitizmus".

"Wass Alberttel nincs bajom, ő egy közepes színvonalú, szórakoztató író, sokan szeretik, nem sajnálom tőlük. Azért rágtam be, mert hallottam, hogy kötelező olvasmánnyá akarják tenni."

- És? Nem fér el a többi kötelező között?

"A cuclizmus idején ugyanúgy haragudtam Gorkij miatt. Ő is tanagyag volt, holott ugyanolyan demagóg és tanmeseszerű volt, mint Wass."

- A magyar irodalomhoz nem sok köze van Gorkijnak, Wass Albertnek annál több. Demagóg? Miben is? Tanmese? Nem is baj, sőt, a mese visszatér nála eredeti hivatásához: erkölcsi értékrendet alakít ki.

"Annak meg mi az oka, hogy én sose látom a te vérben forgó szemű nácivadászaidat? Nem tudom, hol bukkansz rájuk minduntalan, de az isten szerelmére, nézz mást."

- Mondjuk a már Képírónál tőlük idézett ízléstelenségek. De a NatGeo-n kifejezetten van is egy ilyen sorozat, Nácivadászok.

Érdekes, hogy a holokauszt bűneit elévülhetetlennek minősítették, az utolsó kis smasszert is, aki valaha bele mert rúgni egy zsidóba, még 70 év múltán is ügynökök keresik Dél-Amerikában, de máshol, ahol nem "kiválasztottak" voltak az áldozatok, ott nincs ilyen hév sem a felkutatásban, sem az ítélkezésben. Ilyenkor köp undorral egyet az ember...

"Te mondtad, hogy olvasod az Amerikai Népszavát. Hát ha ennyire idegesít, ne olvasd."

- Jó, ha tisztában vagyok vele, mi zajlik ott... Bár szerintem - a kurucinfóval, a mostohatestvérével együtt - be kellene tiltani.

"Különben is már alig van élő náci, akit még nem kaptak el, azok se húzzák már sokáig, és akkor a vadászok is eltűnnek."

- Ohh...:) Őket nem fogja megakadályozni, ha már nem él senki. Találnak ők valakit, akin üthetnek egyet, a népüket ért sohasem fakuló sérelmekért.

"És annak mi lehet az oka szerinted, hogy én a Kertész cikkében nem érzek magyargyűlöletet? "

- Akkor hadd mutassak valamit: "[…] a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot […]

[…] se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire. "

- Most helyettesítsd be a "magyar"-t "cigány"-nyal. Ugye-ugye…?

"Kertészt én fiatal korom óta olvasom. A Makra, amely jó pár nyelven megjelent, nagyon jó könyv, és a Sikátor is."

- Azoknak semmi köze ezen írásához, külön kell értékelni.

"Én úgy érzem, azokat az ominózus mondatokat magyarként írta."

- Ahhoz képest végig T/3-ban ír... Ja, és akkor ezek szerint önmagát is kollektív háborús bűnösnek tartja.

"Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire." -> itt is nyilvánvalóan a saját zsidóit ért sérelmeiről beszél a magyarokat demagóg klisék közé szorítva.

"És Kertésznek ezekkel a szavaival is egyetértek:

'A nyolcvanas évek közepétől, Gorbacsov föllépésétől kezdve nem lehet a szovjet-bolsevista elnyomásra hivatkozni. Azóta a baloldal már önmaga felelős önmagáért, a magyarságért, az országért. Önmaga felelős azért, mert elherdálta minden pozitív szellemi vagyonát, teljes történelmi örökségét Dózsa Györgytől Petőfin és Adyn át Károlyi Mihályig, Bibó Istvánig, Nyers Rezsőig, a kelet-német turisták előtt a határt megnyitó Horn Gyuláig"

- Csupa nagyszerű név!:D Na erről beszélek, amikor balos demagógiát említek. Dózsa, mint baloldali élharcos?:D

Petőfi, mint baloldali? Kevés nála nacionalistább ember volt azokban az időkben! Miket írt a románokról, a szerbekről, a németekről, és igen, a zsidókról! Ha ma, név nélkül, felolvasnák néhány "kevésbé ismert" versét, minimum azt követelné az EP, hogy csukjuk le, vagy adassuk ki Brüsszelnek.:)

Ady Endre? A Tanácsköztársaságot látva csak így sóhajtott "Ez nem az én forradalmam..."

Károlyi Mihály??? Inkább ugorjunk is itt át...

Horn Gyula?! Az '56-os eseményekben véghezvitt vérengzéseiért kitüntetett pufajkás Horn Gyuszi, aki aztán képmutatón, hatalommentésként maga vágta át nagy vigyorral a vasfüggönyt? Te jó Ég...

Az ILYEN emberek húznak minket vissza, az efféle evolúciós zsákutcák, életképtelen emberek, akik még mindig Leninben látják az Istent.

"az örökölt médiahálózatával és infrastruktúrájával együtt, hogy teljes tudatzavarban, szervezetileg lerobbanva, kifosztva, védtelenül áll a diktatúra támadásával szemben."

- A diktatúrát épp a baloldal hozta létre Magyarországon, mindkét hatalomrajutását követően, 1919-ben, és 1947-ben...

"De közben az egész baloldali elit és tisztikar, beállt a harácsolók, a korruptak, a tolvajok közé, elárulva nemcsak az eszmét, de konkréten a baloldal közkatonáit is, mert sebesülten és haldokolva hátrahagyta őket a vesztett ütközetek után a harcmezőn, és sorsára hagyta a védelmére szoruló civil lakosságot is."

- Irónikus ezt úgy olvasni, hogy a legnagyobb szenvedést a civilek számára a beöznlő barbár vöröskatonák jelentették... Hogy 1956-ot ne is említsem.

"És ahelyett, hogy az utolsó töltényig harcolna a diktatúra ellen, a kiskapukon át menti a rablott vagyonát és az irháját."

- Maga hozta létre azt.

2012. máj. 13. 03:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!