Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Izrael vajon ki fogja sírni...

Pro Patria kérdése:

Izrael vajon ki fogja sírni magának, hogy Günter Grasstól megvonják a Nobel-díjat?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 12. 13:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Vicces lenne, tekintve, hogy a Nobel-díjról sehol nem deklarálták, hogy az izraeli kultúra terjesztéséért és előmozdításáért járna...
2012. ápr. 13. 06:43
 12/34 anonim ***** válasza:
Grass egy hulye szenilis. Egyszeruen nincs igaza.
2012. ápr. 13. 14:17
 13/34 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó: Nincs ékezetes billentyűzet Izraelben?
2012. ápr. 13. 14:30
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogja. Vannak öntudatos és toleráns emberek is, akik nem vevők túlreagált harsogásokra, és nincsenek elfojtott problémáik, amelyet mások gyalázásával vélnek feloldani.

Izraelt igenis lehet, és van miért bírálni, de érvekkel, és nem mocskolódással.

2012. ápr. 13. 15:09
 15/34 A kérdező kommentje:

"Nálunk el lehet üldözni egy 80 éves Kossuth-díjas írót"

- Képírónál nem volt gond az életkor? Mellesleg a díjait a Kádárizmus alatt szerezte.

"amiért csúnyán beszélt a magyarokról"

- Amiért nyílt faji rasszizmussal oktalan antifa kliséket írt.

"(magyarként)"

- Ilyenkor persze magyarok...:D

"miközben mindenhonnan folyik az antiszemita mocsok büntetlenül."

- Mármint az a baj, ha egy sajtó le meri írni, hogy Izraelt elítéli az ENSZ az illegális telephelyek létesítése és az emberi jogok megsértése miatt? Vagy gyermekek lemészárlása miatt? Esetleg az a baj, ha valaki kétségbe vonja Tóra vérfürdőinek isteni jogosságát, szent mivoltát, és rosszallóan szól miattuk? Zsidókról negatív véleményt, esetleg kritikát megfogalmazni = antiszemitizmus...?

2012. ápr. 14. 14:50
 16/34 anonim ***** válasza:
51%
De te, kérdező, ugye természetesen nem vagy antiszemita.
2012. ápr. 14. 17:55
 17/34 anonim ***** válasza:

"Képírónál nem volt gond az életkor?"

Képírót háborús bűnök és gyilkosság elkövetésével vádolták, ez azért nem egészen ugyanaz, mint írni egy cikket.

"Mellesleg a díjait a Kádárizmus alatt szerezte."

Mikor szerezte volna, ha akkor élt? :)

Valami azt súgja nekem, hogy te nem olvastad a könyveit. A Makra és a Sikátor minden olvasó ember számára fogalom volt akkoriban.

Kertész könyveit nemcsak a coci országokban adták ki, hanem Németországban, Svédországban, Japánban, Spanyolországban, Franciaországban is.

"Ilyenkor persze magyarok...:D"

Ilyenkor és máskor is. Zsidó származású magyar ember.

A többes számot hogyan értelmezzük? Azokra a magyar zsidó tudósokra gondolsz, akiknek a nácizmus idején el kellett menekülniük innen, és akikkel hencegni szoktunk, hogy mennyi okos magyarunk van? Nos, igen. Ilyenkor persze magyarok.

""miközben mindenhonnan folyik az antiszemita mocsok büntetlenül."

- Mármint az a baj, ha egy sajtó le meri írni, hogy Izraelt elítéli az ENSZ az illegális telephelyek létesítése és az emberi jogok megsértése miatt? Vagy gyermekek lemészárlása miatt? Esetleg az a baj, ha valaki kétségbe vonja Tóra vérfürdőinek isteni jogosságát, szent mivoltát, és rosszallóan szól miattuk? Zsidókról negatív véleményt, esetleg kritikát megfogalmazni = antiszemitizmus...?"

Nem erre gondoltam, hanem pl. ilyenekre:

"Én nem tagadom a holomicsodát csak szóljanak előre hogy mikor van az emlékezés napja,azon a napon mindég pezsgőt bontok.És ünnepelek."

Vagy itt van egy díszpéldány, amely egyszerre zsidó- és magyargyűlölő; ez hogy tetszik?

"Hát én is nagyon pesszimista vagyok ebben a kérdésben, miért ad valami is okot hogy történjék végre valami ebben az országban a zsidók hidegre tétele ügyében?

Agyhalott gyáva zombi a 99%-ka, a megmaradt 1%-ék meg valami szakrális sz@rságra vár!?

Tegnapelőtt a kollégámmal beszélgetve a patkányokra hasonlítottam a Magyart, aztán rögtön helyesbítettem, az sem lehet mert az sem olyan gyáva mint ez a nép!

Néha napján megvetem saját fajtámat!"

2012. ápr. 15. 01:15
 18/34 A kérdező kommentje:

tegnap 17:55-ös válaszoló:

"De te, kérdező, ugye természetesen nem vagy antiszemita."

- Mi antiszemita volt abban, amit leírtam, elárulod?

Vagy akkor antiszemita ez a filmdráma is?:

http://www.youtube.com/watch?v=AxcRkoZuSb4

Esetleg ezek a cikkek is?:

[link]

[link]

Ennyit erről.

-----------

ma 01:15-ös válaszoló:

"Képírónál nem volt gond az életkor?

-> Képírót háborús bűnök és gyilkosság elkövetésével vádolták, ez azért nem egészen ugyanaz, mint írni egy cikket."

Günter Grass is nyolcvanon túl van már, mint Kertész. Ja, és Biszku is, és nem épp "egy cikket írt csak"...

"Ilyenkor persze magyarok...:D

-> Ilyenkor és máskor is."

- Lófityfenét. Egyszer kivételezett kisebbség, máskor államalkotó magyarság. Bemásoljam erről Kertész Imre egy kinyilatkozását? Érdekes módon hol ide, hol oda ülnek nemzeti identitás szerint, azt figyelembe véve, hogy épp mi a kedvezőbb.

"Azokra a magyar zsidó tudósokra gondolsz, akiknek a nácizmus idején el kellett menekülniük innen, és akikkel hencegni szoktunk, hogy mennyi okos magyarunk van? Nos, igen. Ilyenkor persze magyarok."

- Hagyjuk ezt az ósdi gumicsontot. A magyarságnak számos tudósa, kutatója, feltalálója, nagy koponyája volt így is, csak őket - valamilyen érdekes okból - nem sztárolják.

Két példát mondok. A matematikus Bolyai Farkas kétkötetes tanulmányt írt a munkássága összefoglalására Tentamen c. művében. Számos felismerése a modern matematikában is alapvető. Sok egyéb találmánya között már 1839 elején sikerült fekete-fehér fényképet készítenie és rögzítenie, előbb, mint ahogy Daguerre a maga találmányát nyilvánosságra hozta.

A Tentamen függelékeként (Appendix) jelent meg fiának, Bólyai Jánosnak a tér geometriájával foglalkozó, a nem euklideszi, ún. abszolút geometriát megalkotó tanulmánya. Ennek s más - jórészt kéziratban maradt - eredménye alapján ma minden idők egyik legeredetibb gondolkodású matematikusának tartják.

Jedlik Ányos bencés szerzetes, 1840-től a pesti egyetem tanára, egészen fiatalon, 1828-ban már elektromotort szerkesztett (mindössze két évvel azután, hogy Ohm megalkotta az elektromotorikus törvényt!). Később feltalálta a dinamót, s kora legjobb optikai rácsait készítette. Eszébe sem jutott találmányai ipari hasznosítása, bemutató eszközöknek szánta őket a tanításban. Ő írta az első magyar nyelvű fizikakönyvet.

Írok egy bónuszt is: Kitaibel Pál. Feltárta és leírta a magyarországi növényvilágot. Körülbelül kétszáz növényt és több állatfajt fedezett fel, több növényfaj a nevét viseli. 180 hazai gyógyvizet elemzett, és állította össze azoknak kézikönyvét. Előállította a klórmeszet, de mint más találmányok, e nélkülözhetetlen anyag sem került hasznosításra a korabeli Magyarországon.

"miközben mindenhonnan folyik az antiszemita mocsok büntetlenül.

-> Mármint az a baj, ha egy sajtó le meri írni, hogy Izraelt elítéli az ENSZ az illegális telephelyek létesítése és az emberi jogok megsértése miatt? Vagy gyermekek lemészárlása miatt? Esetleg az a baj, ha valaki kétségbe vonja Tóra vérfürdőinek isteni jogosságát, szent mivoltát, és rosszallóan szól miattuk? Zsidókról negatív véleményt, esetleg kritikát megfogalmazni = antiszemitizmus...?

-> Nem erre gondoltam, hanem pl. ilyenekre:

Én nem tagadom a holomicsodát [...]"

Attól hogy bemásolsz ide két neonáci kommentet valamilyen fórumról, az miben bizonyítja a fősodratú média "antiszemitizmusát"? Gyenge kibúvó. Az persze igaz, hogy ha beírod egy hírportál keresőjébe: "Izrael", akkor 90%-ban elmarasztaló ENSZ jelentéseket, emberi jogok megsértésérő való cikkeket, szankciókkal való megrovásokat olvashatsz róluk, de... ha a kacsa belefullad a vízbe, azért nem a víz a hibás.

Mellesleg ha ezekben bármilyen más nemzetiség lenne befoglalva, akkor a kutya nem venné észre, de ha zsidók, akkor összeszalad a világ, hiszen a "kiválasztottakat" pátyolgatni, felkarolni kell, aki jó embernek akarja magát mutatni a nagyvilág előtt, az védi, óvja őket, kiáll mellettük, hisz tudjuk, milyen szörnyűségeket viseltek el anno. Hogy tízszer ennyi ukrán halt meg szándékos kiéheztetésben, hogy milliónyi bengáli a brit gyarmatokon, 300 millió kiirtott indián, afrikaiak, ausztrálok, örmények, kambodzsaiak milliószámra, arról nem beszélünk, nehogy elvegyék ennek az egy cselekedetnek az "egyediségét", ezáltal megkérdőjelezzék a jogot a 70 év tartó kárpótlásokra (amire más nemzetek érdekes módon sem ezelőtt, sem most nem jogosultak). Képmutató, álságos viselkedés.

És ez nem antiszemitizmus, csupán egy gerinctelen magatartáson való felháborodás. Ahogy Günter Grass "Amit el kell mondani" című verse sem.

2012. ápr. 15. 17:16
 19/34 anonim ***** válasza:

"Günter Grass is nyolcvanon túl van már, mint Kertész. Ja, és Biszku is, és nem épp "egy cikket írt csak"..."

Günter Grass valóban jobb példa, mint Képíró, de hát ezért is került azóba Grass kapcsán Kertész. A Grass elleni támadásokat sem tartom helyesnek, és ha Grasst is elüldöznék a hazájából a honfitársai a véleménynyilvánítása miatt, azt is felháborítónak tartanám.

Azzal is egyetértek, hogy Biszku nem csak cikkírásban vétkes, de épp ezért nem értem, mért hozod fel példaként Kertésszel kapcsolatban.

"A magyarságnak számos tudósa, kutatója, feltalálója, nagy koponyája volt így is"

Melyik mondatomból érezted, hogy én ezt kétségbe vonom? Bolyai és Jedlik is iskolai tananyag, minden magyar ember ismeri őket és büszke rájuk.

Én arról beszéltem, hogy amikor dicsekedni kell a magyarok érdemeivel, akkor a zsidó származású tudósaink MAGYAROKként szerepelnek, ellenben ha szidni kell a zsidókat, akkor a magyar zsidókat ZSIDÓként emlegetitek; ez pedig arról jutott eszembe, hogy még te írtad a zsidókról: "Ilyenkor persze magyarok."

"Attól hogy bemásolsz ide két neonáci kommentet valamilyen fórumról, az miben bizonyítja a fősodratú média "antiszemitizmusát"? "

Természetesen semmiben :) Ezzel azt a korábbi megjegyzésemet óhajtottam illusztrálni, hogy az interneten számtalan olyan kifogásolható megjegyzés lelhető fel, mint ami miatt egy nagyszerű írót elüldöztek innen.

"Hogy tízszer ennyi ukrán halt meg szándékos kiéheztetésben, hogy milliónyi bengáli a brit gyarmatokon, 300 millió kiirtott indián, afrikaiak, ausztrálok, örmények, kambodzsaiak milliószámra, arról nem beszélünk"

De igen, beszélünk ezekről is, és még sok más borzalmas cselekedetéről az emeriségnek. Tanultam és tanítom ezeket. Kétségtelen, hogy a Holocaustról többet beszélünk, mert az időben és földrajzilag is közelebb áll hozzánk. Nagyszüleim még mesélik, milyen volt, mikor a faluból a zsidó családokat szekérre pakolták gyerekestül, és elvitték örökre. Mi pedig engedtük - mondják - mert azt hittük, csak munkatáborba mennek, egy időre.

2012. ápr. 15. 21:46
 20/34 A kérdező kommentje:

"Günter Grass valóban jobb példa, mint Képíró, de hát ezért is került azóba Grass kapcsán Kertész. A Grass elleni támadásokat sem tartom helyesnek, és ha Grasst is elüldöznék a hazájából a honfitársai a véleménynyilvánítása miatt, azt is felháborítónak tartanám."

- Izraelből speciel már kitiltották, egyébként szinte minden német párt elítélően nyilatkozott, kivéve a szocdemek.

"Azzal is egyetértek, hogy Biszku nem csak cikkírásban vétkes, de épp ezért nem értem, mért hozod fel példaként Kertésszel kapcsolatban."

- Mert őnála is az életkor volt a kifogás, ami érdekes módon Képírónál már nem volt szempont...

"A magyarságnak számos tudósa, kutatója, feltalálója, nagy koponyája volt így is.

-> Melyik mondatomból érezted, hogy én ezt kétségbe vonom?"

- Egyszerűen csak rá akartam világítani arra a közhelyes mítosz alaptalanságára, miszerint "a zsidóknak köszönhetünk minden nagy magyar találmányt és Nobel-díjat."

Már csak azért is képmutató ez, mert ha ezt olyan közkedvelten szeretjük felemlegetni, akkor azt is érdemes megemlíteni, hogy - mint ahogy arról már volt szó - a Tanácsköztársaság 20 fős bizottságában 19 volt zsidó származású. Ezt kimondani viszont persze antiszemitizmus.

"Attól hogy bemásolsz ide két neonáci kommentet valamilyen fórumról, az miben bizonyítja a fősodratú média "antiszemitizmusát"?

-> Természetesen semmiben :) Ezzel azt a korábbi megjegyzésemet óhajtottam illusztrálni, hogy az interneten számtalan olyan kifogásolható megjegyzés lelhető fel, mint ami miatt egy nagyszerű írót elüldöztek innen."

- Nem volt durvább, mint az ő gyalázatos írása a moslékzabáló, sárban fetrengő, szolgalelkű, a holokausztért az idők végezetéig jóvátehetetlenül bűnös magyarokról.

"Hogy tízszer ennyi ukrán halt meg szándékos kiéheztetésben, hogy milliónyi bengáli a brit gyarmatokon, 300 millió kiirtott indián, afrikaiak, ausztrálok, örmények, kambodzsaiak milliószámra, arról nem beszélünk.

"De igen, beszélünk ezekről is"

- Melyikről van emléknap? Melyikről készülnek filmek tucatjai? Például az örményekről, a Vörös Khmer milliós népirtásáról Kambodzsában (a felelősök most is nyugodtan élnek, senki nem üldözi őket, a bűnüket nem nyilvánították "elévülhetetlennek"...)? Az ukrán genocídiumról? Ami mind méretében, mind borzalmában sokkal nagyobb volt? Egy év alatt 7-10 millió halott, köztük többmillió gyermek. Hányan hallottak róla? Ki fizetett kárpótlást, ki kért bocsánatot? Milyen titkosügynöki szervezet keresi még 70 és múltán is az utolsó kis smasszert is, aki valaha belerúgott egy ukránba?

"Kétségtelen, hogy a Holocaustról többet beszélünk, mert az időben és földrajzilag is közelebb áll hozzánk."

- Ez megint egy üres, visszatérő klisé. Az ukránok sincsenek messzebb, sem térben, sem időben. Vannak népirtások, amik kifejezetten a holokauszt után történtek, sőt, tartanak a napjainkban is! (Ezért is visszás, amikor a sok "mélyérzésű liberális ember" bepárásodott szemmel hangoztatja: "azért fontos emlékeznünk a holokausztra, hogy soha ne történjen ilyen szörnyűség többé." Megkoszorúznak egy holokauszt-emlékművet, és részükről ezzel el is van intézve. Esetleg egyszer-egyszer beírják valahova, hogy a zsidókról rosszat szólni (akár jogosan) milyen csúnya dolog, mert emlékezzünk csak rá, milyen sokat szenvedtek.)

Mégis, ha végigmész az utcán, a legkisebb óvodások is tudni fognak ilyen szavakat, mint "Auschwitz", "6 millió", de kíváncsi vagyok, hány embert találnál, akik a többi említett népirtást akár csak hallomás-szerűen ismernék...

A holokauszt, és vele az antiszemitizmus nem mentség arra a visszataszító viselkedésre, amit Izrael művel, hiába is használják mindent lepergető pajzsként.

Günter Grass éppen ezt írta meg versében.

2012. ápr. 16. 13:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!