Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Erzsébet kártyának mi az értelme?

Nem dávid kérdése:

Erzsébet kártyának mi az értelme?

Figyelt kérdés
Az szép és tisztes dolog hogy az állam a magyar vállalatokat szeretné támogatni. De... Eddig 10ezret kaptam egy francia cégtől és most az Erzsébet jeggyel csak 5ezret kapok. De mivel a tesco is el fogja fogadni akkor semmi értelme nem volt megcsinálni mert az külföldi kézbe van. Viszont ez engem sziven ütöt hogy 10helyett csak 5ezret kapok utalványba. Illetve olvastam hogy a szociális kiadásokat ebbe szeretnék fedezni. Kérdésem mi értelme lenne ennek? én múltkor házibulira erzsébet utalványom vettem italt és dohányárut. Tehát evvel nem fog semmi elérni a állam.
2012. ápr. 4. 19:42
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Tervezik, hogya szociális juttatásokat csak ilyen jegyekben adják. Ezért azonban nem lehet például ruhát és tisztálkodószereket venni. Akik csak ebből élnek, azok majd úgy fognak kinézni, mint a hajléktalanok, és jó büdösek is lesznek. Sok sikert az álláskereséshez!

A segélyeknek a felét lehetne ilyen formában adni.

2012. ápr. 5. 18:30
 12/12 anonim ***** válasza:

Az Erzsébet utalványra a munkáltatók által kifizetett pénzt az állam kezeli, így nála keletkezik a haszon, azt pedig sérült emberek üdültetésére fordítják, így magyar vendéglátókhoz kerül a pénz.

Amíg a francia Sodexho kapta a több százmilliárdnyi összeget, addig a kamatok vándoroltak ki az országból.

Én például egyetlen forinttal sem kapok kevesebbet. 12000-et kaptam eddig is Sodexho utalványban, most is ugyanannyit kapok, csak ötezret Erzsébet utalvánnyal, a maradék hetet pedig SZÉP kártyán.

2012. ápr. 5. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!